Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 71

• 38 103
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, пак с моите мисли и терзания. В 17+6 дни г.с. Искам да попитам кога започна да ви личи коремчето? Аз винаги съм имала бирено коремче и сега се чудя то ли е или не 😄 благодаря

Эабременях с талия 60 см, много плоско стегнато коремче. Към 10 г.с. вече почна да се оформя леко в долната част, но пак си бях с много плосък корем и можеше да се тушира минималната раэлика. В 11-12 вече ми стягаха някои дрехи на талията, в 16 г.с. си личеше ясно, че съм бременна. Сега в 22 г.с. талията ми е 70 см!, а обиколката преэ пъпа над 80. Иэглеждам си яко бременна.😄

# 541
Момичета, колко време след нормално раждане отидохте на масаж за гърба и кръста?

# 542
  • Седмото небе
Аз ходех даже още докато бях бременна, родих секцио и след това не съм ходила, но не е поради липса на желание. Но можеше още след първия месец по принцип. Предполагам за естествено раждане важи същото, а може би и по-рано. Когато се чувствате Ок по-скоро...

# 543
Момичета според вас,сексуални контакти при ранна бременност позволени ли са?

# 544
Да, разбира се. Освен ако нямате забрана от лекаря ви.

# 545
  • София
Момичета според вас,сексуални контакти при ранна бременност позволени ли са?
Зависи от вашето здравословно състояние т.е. имате ли усложнения като кървене, ниска плацента и други. На мен АГ ми каза че всеки оргазъм предизвиква контракция в матката и затова не препоръчва, също така има опасност от предаване на инфекции и гъбички.

# 546
Ако е с мъжа ти или постоянен приятел (бащата)-да, естествено. Само ако имаш проблемна бременност и усложнения не се препоръчва, но и лекарят ти ще ти каже тогава. Ако става дума буквално эа сексуални контактИ с раэлични/нови мъже-винаги има риск от болести... не бих го правила.

# 547
То и с мъжа й винаги има риск от болести 😃
Жената явно пита дали може да прави секс с мъжа си повече от един път, не знам откъде ви дойде идеята за безразборен секс.

# 548
От както свят светува се правят бебета, а родителите им продължават да правят секс, особено преди още да разберат за бъдещия член на семейството. Simple Smile Според мен няма по нормално от това, стига както казаха и другите дами, да няма проблеми с бременността!

# 549
  • София
С мъжа си може, с други не - така ли  Satisfied Как ви хрумна, че момичето пита за първия срещат батко, не знам Dizzy FaceSatisfied Иначе вече са отговорили, че ако няма проблем може.

# 550
  • София
Татковците, дори и като постоянни партньори не страдат от гъбички, микоплазми и уреаплазми, ешерихия коли и т.н. но могат да ги предават на бременните защото по време на бременността спада имунитета. Например Уреаплазмите предизвикват спонтанен аборт, а ешерихия коли които се свързват дори с цистит след сексуален контакт , поради по-късата уретра на жената проникват в околоплодните води. Та дори и сигурният татко не е толкова сигурен.

# 551
И все пак няма нужда да се живее в страх и въздържание 8 месеца. Няма нищо по-нормално от правенето на секс по време на бременност, стига тя да не е рискова, поради някаква причина.

# 552
Просто така ми проэвуча ,,сексуални контакти" и дадох иэчерпателен отговор Joy
Иначе ако партньорът е сигурен и няма сериоэен мед. проблем по време на бременността, не виждам причина эа въэдържание 8-9 месеца. Струва ми се прекалено. Не мога да си представя и лекар, който да препоръча такова нещо беэ индикация..

# 553
  • София
Проблема е , че ако не е рискова бременността може секс, но ако стане инфекция по полов път от сигурния татко... а и контракцията при оргазъм. Особено ако е дълго чакана а не случайна, не бих рискувала.

# 554
Е айде сега глупости. Ще се эараэиш от сигурния татко, той да не се е появил след эачеването. Бременността не е болест и имунитетът ти не пада като на болен човек. Липсата на секс също може да е негативна эа имунитета. Joy

Но всеки си решава. Просто е важно да се энае, че ако няма проблемна бременност, сексът си е напълно поэволен.

Общи условия

Активация на акаунт