Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 46 983
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
Само на мен ли ми е толкова  тежко,  не мога да дишам, гледам си краката като бидони, а къде е още август, септември чак вече ми се реве. Почти нямам днижение,  в тази жега да пукна някъде...искам студеноооо

# 151
Само на мен ли ми е толкова  тежко,  не мога да дишам, гледам си краката като бидони, а къде е още август, септември чак вече ми се реве. Почти нямам днижение,  в тази жега да пукна някъде...искам студеноооо
Елмазче, ти в коя седмица беше ? На мен също ми е много горещо , не мога да спя дори вечер. Ръцете ми се подуват и гаденето от време на време започна да се появява пак. Но днес при мен вали дъжд и се разхлади малко. Нямам търпение вече да идва есента 😂

# 152
  • София
По повод болничните
Понеже болничните се плащат първите 3 дни от работодателя.... Аз няма да получа тези стотина лева, който по закон ми се полагат, поради простата причина че фирмата нямала такава политика!!!

# 153
Как така няма такава политика, те са длъжни да ти ги платят. По закон първите 3 дни са от работодателя. Ух тези нашите частни фирми, плачат за проверки и глоби. Сестра ми и тя от година спори с шефовете си и продължават да я осигуряват на едно и да и дават другото в плик... Това е ужасно когато се налага да излезеш в болничен, а човек по някога боледува все пак. Ужас, съчувствам ти.

# 154
  • София
25г не е плащаш болничен на нито един от 140 работника!

# 155
По повод болничните
Понеже болничните се плащат първите 3 дни от работодателя.... Аз няма да получа тези стотина лева, който по закон ми се полагат, поради простата причина че фирмата нямала такава политика!!!
Сигнал до инспекция по труда. Има си закони.

# 156
Майко, какви работодатели има…полика на фирмата било. Чувам някой искат пък майката да си плаща здравните осигуровки. Аз съм по принцип много търпелива, но когато става въпрос за правата ми съм безкомпромисна. Тоя си е за сигнал в инспекцията, стига да не си подписала вече фиш, че си взела парите. Защото те по закон са си ги начислили, въпреки “политиката им”.

# 157
Каква политика? Този твой работодател да е чувал за КТ, КСО и всякаква нормативна уредба, съгласно която се изчисляват и изплащат работните заплати.
Поздай сигнал до ИТ, НОИ, НАП.
Аз днес бях на преглед в 25 +6 съм..нашата бебка е завидните 888 гр. Много сладко се прозяваше по време на прегледа. Добрата новина е, че нямам гестационен диабет, но продължавам с ограниченията, дори и на плодовете, което ще ми е доста трудно.
По моя инициатива си пуснах изследвания на нивата на витамин Д и Б12 и докторката "ау, ама много ниско Б12", ау.. ама ако аз не си бях пуснала сама изследвания щяхме ли да знаем за това. Хем съм доволна, че не ми назначава всевъзможни изследвания, хем и не ми предписва много медикаменти (пия само фолиева киселина, акард, а от днес и Б12), но някакви базови неща да не се проследят, въпреки, че съм й споделяла, че трудно ги усвоявам и имам липси на Д и Б12. Витамин Д и той ми е граничен, там след повторен коментар се разбрахме да пия по 2-3 капки Вигантол.
Два дни бях с доста подути крака, но работих по цели дни на бюрото и не ми беше удобно да работя с вдигнати крака, макар че съм си създала някакви условия за това у дома. Но ми направи впечатление, че левият карак ми беше по-подут (и днес беше така - левият сандал ми беше по-трудно да го закопчая сандалите) и като й го казах доста се замисли и каза да се наблюдавам и ако наистина е така да се срещна със съдов хирург, но не ми обясни защо.

# 158
  • омъжена
Elmazche на мен и двете ръце ми се подуват. Краката съвсем леко,но ме болят. Имам много гадни крампи в корема е това не мога да го опиша боли страшно, и вдигам следобед кръвно. Направо утре съм на преглед иска ми се да кажат ,че е време и айде.А почнаха и киселини.Супер е  всичко бременността е лека кажи речи но тези болки ме съсипаха само един ,два месеца не ме е болял корема. Добре че преваля вчера в София беше як дъжд направо нищо не се виждаше. Сега е прохладно може да се спи.

# 159

Да ми е честит диабетът....не че не си знаех ама някак си все се надявах, че този път ще ми се размине. Е уви не ми се размина в четвъртък съм  при ендокринологът....да видим какво ще ме прави. Предният път бях на инсулин до края и предизвикаха раждането 2 седмици по-рано, но това всичко в Англия... нз как процедират тук. Иначе като изключим, че ми е изключително горещо се чувствам добре не ми тежи още(28 седмица) нищо не ми се подува, не  вдигам кръвно  и тн. Само тоя пустият диабет:head_band:

# 160
paia4e, съжалявам за резултат, но ще мине. Както се казва не остана 🍀
Момичета, аз сигурно съм досадна с моята вода с лимон, но пак да ви разкажа. Предишните ми две бременности се подувах доста, сега всяка сутрин на гладно пия една чаша, ако мога две, вода с лимон и после си правя в кана. Пия я през деня, поне 2л. Предполагам, че в от това, но краката ми са супер ок този път. Подувам се само ако седнем някъде навън с приятели и се задържим повече от 2 часа на маса, което е от топлото и е нормално, нори и мъжете се оплакаха предния път, а те със сигурност не са в моето състояние 😂 Та пробвайте, тези които не са, според мен помага. Може освен лимон вътре да се сложат мента или краставица на резенчета.

# 161
Паяче, добре дошла в отбора...Не се радвам да те видя обаче 😂
И аз днес съм на ендо.Нищо не ми тежи само умирам от глад с тази диета, която си самоналожих последната седмица😬Не се ли наблъскам с въглехидрати съм си гладна и това е.
Тук май при доста по-завишени стойности слагат на инсулин 🤔С такова впечатление поне съм останала.Ще се справим някак 😊

# 162
Моите стойности на 60-тата и 120-тата мин са по-високи и съм на диета. Голяма мъка, постоянен глад.

Да ми е честит диабетът....не че не си знаех ама някак си все се надявах, че този път ще ми се размине. Е уви не ми се размина в четвъртък съм  при ендокринологът....да видим какво ще ме прави. Предният път бях на инсулин до края и предизвикаха раждането 2 седмици по-рано, но това всичко в Англия... нз как процедират тук. Иначе като изключим, че ми е изключително горещо се чувствам добре не ми тежи още(28 седмица) нищо не ми се подува, не  вдигам кръвно  и тн. Само тоя пустият диабет:head_band:

# 163
Паяче, добре дошла в отбора...Не се радвам да те видя обаче 😂
И аз днес съм на ендо.Нищо не ми тежи само умирам от глад с тази диета, която си самоналожих последната седмица😬Не се ли наблъскам с въглехидрати съм си гладна и това е.
Тук май при доста по-завишени стойности слагат на инсулин 🤔С такова впечатление поне съм останала.Ще се справим някак 😊
Аз от доста време се мъча да избягвам всичко от което ми е известно, че ще ми се вдигне захарта, гладна не съм оставала, но бога ми имам 2 деца- палачинки,сладолед,кекс, гризинки разни....точа лиги яко, от време на време се предавам, но гледам да е с мярка(че аз съм си голяма лакомия по принцип) за зло или добро поне кг поовладях малко, че както бях тръгнала щях да се търкалям на края. Само плодовете не мога да огранича... аз по принцип си умирам за сладко а сега съм като озверяла... пробвай с яйца, месце, кисело мляко на мен това ми помага за глада.

# 164
Момичета и аз съм в отбора с ГД, за наш ужас ставаме повече. Паяче, и аз мисля че няма да се стига до инсулин, с тези стойности, моите са даже по-зле 0 мин.- 3,70; 60мин.- 9,20;  120 мин - 8,94; Сега съм само на диета и държа захарта в доста добри стойности, дори един час след хранене не я дигам повече от 5-6, само веднъж до 7,1.
Глад не усещам, защото изяждам достатъчно храна и си прая и междинни хранения, но понякога ми се яде нещо много сладко или въглехидратно, но ...
Аз за сега съм добре и с напълняването и подуването. Даже още на работа си ходя с високите токчета, но жегата вече ме мори много, макар да съм на климатик почти през целия ден, но излезна ли за 10-15 мин навън и после немога да се климатизирам.

Общи условия

Активация на акаунт