Започна последната третина за ОКТОМВРИйската дружина! - Тема 11

• 47 004
  • 767
  •   1
Отговори
# 180
При мен бебето върви по-голямо иначе нямах никакви други признаци. И захарта ми на гладно е ок.

# 181
Ами нямам признаци. На БХС в 12 г.с. Ми излезе риск за развитие на ГД 1:80. Заради това ще правя. Бебето се развива точно в норма, аз съм качила към 11 кг, което не е малко, но..

# 182
При мен беше стойността на глюкозата и затова док искаше и консултация с ендокринолог, а той назначи обременяването.
Пиша тук рецептите, защото всичко може да се замени с бяло брашно, за момичетата, които за щастие могат да хапват всичко.

Палачинки с овесени ядки (тези си ги правех и докато тренирам, затова са с повече белтъци, може да се сложат 2 цели яйца за по-лесно)
1цяло яйце и 3 белтъка
40гр. Овесени ядки
Щипка сода бикарбонат
Щипка ванилия
 Разбивам всичко в блендер.

Палачинки с ядково мляко
800мл. Бадемово или кокосово мляко
3 яйца
10с.л. Пълнозърнесто брашно (може и овесени, ръжено, от елда, каквото имате)
Щипка ванилия
Пак всичко в блендер.

Питки
1ч.ч. Кисело мляко
1ч.л. Сода бикарбонат
4с.л. Олио или разтопено масло
1ч.ч. Натрошено сирене
1/2ч.ч. Настърган кашкавал
2ч.ч. Пълнозърнесто брашно (зависи от брашното, може да поеме и малко повече)
Слагам всички съставки в тази последователност, бъркам с вилица. Става меко, леко лепкаво тесто, което ако имате време може да оставите да почина в хладилника за 15 мин. Оформям питки с мокри ръце, за да не се лепи тестото и пека върху хартия за печене, за да не търкам тава 😂 На мен винаги ми се получават.

Бананови бисквити
Основата е 1 банан, 1ч.ч. овесени ядки и 2с.л. Мед
Към тази смес по желание може да добавите ядки, стафиди, шоколадови капки, сушени плодове. Общо взето каквото имате. Вкъщи ги правят децата и винаги си ги изяждат с удоволствие.
Имам още много рецепти, половината аз съм си ги измислила, но разнообразявам закуските, че и децата ги ядат 😊 Правя и бонбони с овесени ядки, тахан, стафиди и каквото ми хрумне, може да се овалят в кокос или какао.
Не гладувайте, когато сте с ГД. Важно е да се поддържат нивата на инсулин в кръвта почти постоянни. Ако трябва си направете едни нисковъглехидратно бонбони и си взимате по един/два между храненията. Не трябва да ви претрвперва от глад. Моята баба беше диабетик, бащата на мъжа ми също и докторите все това им повтарят.
Ще се справим, малко остана 🍀😊

# 183
При много, както и при мен КЗ на гладно е ок, ноо след натоварването излиза ГД. Моя ендокринолог каза че ми е ок КЗ на гладно и няма нужда от обременяване, но АГ каза да направя и ще правя сега.
Предпоставки при мен са наднормените килограми, а иначе съм качила 6 до тук, бебето и водите са в норма.

# 184
Здравейте , включвам се и аз в темата за обременяването. Предстои ми да си направя изследване тъй като бебчо върви по-голям. Малко се притеснявам , защото се храня с доста сладко и плодове. Ноо каквото такова ще се ограничавам ако е нужно. За кг съм качила до тук 7кг.  Искам да попитам след резултатите задължително ли се прави консултация със специалист?

# 185
  • au bout du monde
За закуски при диабет питате. Аз обичах да ям следното:
* протеинов шейк-протеин, растително мляко(има по-малко В.), банан или друг плод, 1л. Фъстъчено масло/ тахан/бадемово масло според каквото имам.
* кисело мляко с овесени ядки-слагах малко протеин и 1л. фъстъчено масло, малко плод
*протеинов хляб или някой с малко В. Отгоре всеки път различно - крема сирене с авокадо и домати, месо, кашкавал, маслини, яйца. Любимо ми е авокадо с домати отгоре😊

За обяд горе долу същото ядях или салата вътре с различни неща.

Между храненията:
Хумус с целина/ моркови/краставица
Кисело мляко с малини/боровинки/ягоди
Плод с ядки

В никакъв случай не съм гласувала, това не е глад😉
И десерти съм си правила, от които не ми се покачваше захарта👌

# 186
Писах по-рано,излязоха и моите резултати.
На гладно 5,2
1ви час 8,47
2 час 8,16
Днес в 16 имам час при ендокриноложката, но като гледам е ясна работата.
От около месец следя вкъщи с глюкомер, на гладно беше между 4,3-4,9. След храна на 1 час най-много 6,2 . Както казах се хранех доста въглехидратно последните седмици. Общо взето перфектни стойности, качила съм до сега 5 кг, нямах други признаци, освен по-голямото бебе, но.. Много ме притесни това, че на втория час не е мръднала почти.
Минахме и през АГ бебка е ок, водите са ок, но пак си върви седмица и малко напред, 25 седмица съм, бебка 910 грама.
Много ще ми е трудно на мен с диетата, но естествено ще направя всичко, което трябва за мен и бебето. Свикнала съм да се храня доста и каквото ми се прияде/за щастие не качвах кг😂/умирам си за сладко, сега още повече ми се яде😫.
Ама ще избутам останалите месеци, много ще ми е полезно да си споделяме идеи за меню и разни рецепти. 🤗

# 187
И аз правих натоварването за гд. При мен глюкозата на рутинни те изследвания беше гранична и бебето се движи едро(беше с 2 седмици напред). По тази причина Аг ми го назначи. При мен излязоха добри резултати и нямам за сега гд и не спазвам диета.
Срещу глад аз хапвам ядки. Мисля, че и при диабет е позволено-бадем, леблебия, кашу, лешници. След едно пакетче 70 или 100 гр се чувствам сита доста дълго време и не ми се прияждат сладки неща. Е вечер ям с детето сладолед,диня или друг плод, но изследванията ми бяха добри.

# 188
Аз съм качила 8/9кг. от началото. Тази седмица влизам в 27гс. И то като внимавам какво ям, представям си ако не внимавай 😂
Бях писала и по-рано, сетих се и сега, става супер десерт, много лек.
Кокосово или мляко кашу, подсладител по желание-мед, стевия, еритритол, сок от агаве или каквото предпочитате, желатин. След като стегне в хладилника за отгоре намачквам малини, които също смесвам с желатин. Става супер десертче.

# 189
bubamara9, благодаря много за полезните рецепти, ще пробвам задължително някоя, особенно тази с банана тъй като ендокриноложката ми каза да не наблягам много на банан и грозде, заради високи захари в тях, но ще видя как ще ми се отрази на мен.
sss2611, при коя ендокриноложка ще ходиш? Ти беше от Бургас и затова питам. А АГ не каза ли нещо или директно те прати на ендо?

За обременяването - при мен всичко си вървеше топ, бебето е в седмицата си, аз съм качила около 7-8 кг. Последния път като правих ротинните изследвания захарта ми беше 5,20, и АГ каза че е хубаво да се направи между 24 и 28 седмица такова изследване, и го препоръчва за почти всяка бременна. Е при мен излезе резулата, макар и аз като повечето сутрин на гладно или преди хранене (обедно или вечерно) захарта ми е 3-4 единици.

# 190
  • au bout du monde
Аз съм качила 8/9кг. от началото. Тази седмица влизам в 27гс. И то като внимавам какво ям, представям си ако не внимавай 😂
Бях писала и по-рано, сетих се и сега, става супер десерт, много лек.
Кокосово или мляко кашу, подсладител по желание-мед, стевия, еритритол, сок от агаве или каквото предпочитате, желатин. След като стегне в хладилника за отгоре намачквам малини, които също смесвам с желатин. Става супер десертче.

Такова съм си правила с чия, вместо мед кленов сироп, защото не вдига захарта.

# 191
Tulipa_ при д-р Великова ходя, при нея се следя и заради проблемите ми със щитовидната жлеза. АГ ги погледна и каза само, че на гладно е гранична и да се консултирам с ендокриноложката.Каза, че вече препоръчват на всички бременни между 24-28 г. с. да го направят, защото за съжаление доста често се среща гестационния диабет. Но си каза, че трябва ендокринолог да ги види и да ми даде най-точни насоки, той не се нае. 😊

# 192
И аз бях при нея миналата седмица след обременяването Simple Smile след 15 дни пак ще ходя с допълнителни изследвания и резултати от мерене на захарта и хранителен режим.

# 193
Аз да ви се оплача, от вчера ме боли от дясната страна на корема, особено при палпация,  подозирам,  че е бъбрек и вадя песъчинки. Гледам да пия повече вода, защото аз по принцип изобщо не се сещам за вода.
За развитието на бебето: аз като гледам няма бебе, което да върви назад със седмиците,  почти всички вървят напред,  включително и моето,  но моите бебета в 38г.с родени бяха над 4кг, няма да се учудя и това ако стигне 4кг. Обременямане не съм правила, до тук съм +12кг

# 194
Аз правих обременяване с глюкоза по препоръка на доктора от феталната морфология, тъй като имам инсулинова резистентност. Когато казах на наблюдаващата ме ЖК се изненада и попита кое притеснява д-р Михова, но каза, че не пречи да се напрвави. За радост нямам гестационен диабет, но трябва да се ограничавам, защото качвам повечко килограми, докато бебето си е в норми, дори е 2-3 дни назад.

Общи условия

Активация на акаунт