На море в Гърция 2021 - IV

• 45 448
  • 799
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, препоръчайте междинно място за нощувка напът за Атина. Тръгваме от София и ни се иска да нощуваме някъде, за да не се скапем от каране. Предложения?

# 676
Момичета, препоръчайте междинно място за нощувка напът за Атина. Тръгваме от София и ни се иска да нощуваме някъде, за да не се скапем от каране. Предложения?
Във Волос например.

# 677
Във Волос например.

Благодаря за включването, във Волос сме били, иска ми се нещо под Волос.

# 678
Във Волос например.
[/quote]

[/quote]
Кривнете към Метеора тогава (ако не сте ходили).

# 679
10 км над Волос в планината - Портаря и Макриница, прохладни места със страхотни гледки към залива.
13 км от магистралата - Глифа, нашата обичайна спирка.
На самата магистрала, но вече близо до Атина - Камена Вурла.
Разбира се, ако искате по-близо до България, на Олимпийската Ривиера варианти има много (зависи каква е поносимостта ви към тълпи, но има и доста различни места от Паралия Катерини).

# 680
10 км над Волос в планината - Портаря и Макриница, прохладни места със страхотни гледки към залива.
13 км от магистралата - Глифа, нашата обичайна спирка.
На самата магистрала, но вече близо до Атина - Камена Вурла.
Разбира се, ако искате по-близо до България, на Олимпийската Ривиера варианти има много (зависи каква е поносимостта ви към тълпи, но има и доста различни места от Паралия Катерини).

Олимпийската Ривиера не е вариант, точно заради тълпите, останалите предложения започвам да разглеждам. Искаше ми нещо точно такова - прохладно, с гледки и вкусно. Simple Smile Благодаря много!

# 681

Една прясна Макринишка гледка

# 682
  • София
Препоръчайте рента кар за Крит, на по-нормални цени.

https://www.autohire-chania.gr/
Миналата година сме платили 189 евро за 7 дни с максималното застрахователно покритие.
Дадоха ни едно Фиатче Пунто, дето не си знаеше годините, но щом издрапа баира от Шейтан Лимани нагоре и черния път до Балос - значи си беше наред.
Платихме в брой при получаването на колата - никакви кредитни карти не са ни искали.

# 683
Нормални цени на Крит като свърши пика на сезона.Юни за една седмица имаше по 105 евро ,а сега искат за седмица по 700-800 евро.

Моля напишете компанията. И аз търся нормални цени за Крит (от Ханя), става въпрос за средата на септември. По това време на годината според мен цените трябва да са до 30 евро на ден за бюджетни колички. На нас ни предлагат по 48 евро на ден от safedrive-rentacar.gr, което ми се струва скъпо.

# 684
  • София
Здравейте! Резервирахме за Корфу и Паксос в периода 26 август - 04 септември.
Моля за всякакви съвети и препоръки. Идеята ми е да обиколим 4-5 плажа на Корфу и после да прекараме 5 дни на Паксос, като 2 от тях отскачаме до Антипаксос.
Само двамата с мъжа ми сме. На Корфу и Паксос ще сме с кола, а на Анти - пеш.

Някакви препоръки за трип-чета с лодки? Някой бил ли е на по-малка лодка, която те спира, където поискаш за плуване? Знам, че по-големите корабчета са си стриктни по маршрутите.
Нещо, което не трябва да пропускаме по тези места?
Отиваме за плажовете, забележителности тип крепости и музей не са ни интересни.

Имам една идея да изненадам мъжа ми с един ден риболов, но повечето трип-чета, които намирам са лъскави и чисто туристически .. хващат по една рибка, после обядват на лодката и това е. Чудя се как да намеря нещо по-автентично .. да е с истински рибари, в някоя стара лодка, да тръгнат рано сутрин и всичко, както си е по принцип. Много ще му хареса на нещо такова, но за момента ми се струва малко неосъществимо.

Дали да резервирам фериботите предварително и колко време предварително? Те предлагат ли някакви рефънди, ако се случи да не отидем (пу-пу! Sweat Smile )

Благодаря на всички!

За ферибота ние си купихме на място (бяхме на Корфу от 11 до 19 юли). Нямаше как да предвидя кога ще стигнем, а и не ми се чакаше 2-3 часа. Фериботи има на всеки час, доколкото видях има повече от достатъчно свободни места. Някъде в темата бях писала отзиви от плажовете на които бяхме, зависи вие в коя част ще сте. Най-много ми хареса Сидари (много плитка кристално чиста вода, ситен пясък, моят тип плаж; има паркинг голям, дори шезлонгите не се плащат) там е и Канал Д'Амур. Ако ще бъдете в западната част, може да ми пишете за повече впечатления

# 685
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата..
Имам резервация за Гърция в началото на август - трябва ли ми някакъв тест, при положение, че имам сертификат за изкаран ковид.
Благодаря и хубаво лято!

# 686
  • София
Със сертификат и PLF, друго за сега не искат.

Малко снимки от Родос

Островът е прекрасен. Но, страшна жега и много туристи.
Ние сме в хубаво студио с двор и сянка. На плаж стоим до 13.30 най- късно. Снощи разгледахме Линдос, утре Родос- град. Видяхме и Фалираки, местния Слънчак.

# 687
Много благодаря!

# 688
  • Пловдив
По повод колите под наем на Крит забелязвам, че сега в сезона цените се качиха тройно. В началото на юни резервирах кола за 10 дни за 300 евро, а сега, като преглеждам, ако изобщо има свободни коли, те са около 1600лв. за същия клас кола и период.

# 689
Нормални цени на Крит като свърши пика на сезона.Юни за една седмица имаше по 105 евро ,а сега искат за седмица по 700-800 евро.

Моля напишете компанията. И аз търся нормални цени за Крит (от Ханя), става въпрос за средата на септември. По това време на годината според мен цените трябва да са до 30 евро на ден за бюджетни колички. На нас ни предлагат по 48 евро на ден от safedrive-rentacar.gr, което ми се струва скъпо.
Компанията беше тази която е цитирана по горе .
https://www.autohire-chania.gr/
Цената конкретно за Fiat Grande Punto беше 140 евро със пълна застраховка платени кеш без кредитна или дебитна карта за юни месец.А имаха коли и по 105 евро пак казвам за юни месец.

Общи условия

Активация на акаунт