COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 12 960
  • София
А кой да очакваме да ни спаси, ако не се самоспасяваме? Аз не виждам някой да се е затрогнал ни за здравето ни, ни за живота ни, ни за децата ни, ни за икономиката... Айде, предложете кой, ако не самите ние?

# 12 961
Много ясно, че ДО не е удачен вариант в дългосроен план.
Но докато примиренчески родителите приемат, че и така може, без мерки - тестване/проследяване/карантина, никой няма да спечели. Не трябва да е така. Трябва всички да се обединят около една кауза - безопастност за децата и нормално обучение. Така разбирам и на Thirteen постовете. Не, че е за ДО, но е принудена, поради риск. Да, но за повечето родители риск няма. Ето, това е драмата. Че не сме единни. 
Друг е въпроса защо властите са толкова апатични и пет пари не дават за нищо. Нито за тестове, нито за контрол.
Изобщо, положението е улица без изход. Всички страдат, не знам дали е ясно. Но децата са много ощетени.
В чужбина ще си учат нормално, а у нас още години ще са на ДО.
точно така. 100 пъти го написа Thirteen,  толкова ли е трудно за разбиране?

# 12 962
  • Насред хаоса
Колко мило!
Столична фирма пожела на антиваксърите да мрат по улиците
https://fakti.bg/bulgaria/612904-stolichna-firma-pojela-na-antiv … po-ulicite-snimki
Явно Гане не бил само сред "антиваксърите".

# 12 963
,,А кой да очакваме да ни спаси, ..." именно, сега се налага този модел, почти всеки смята че е самодостатъчен, и до голяма степен остава безразличен към случващото се по-далеч. Емпатията и реакциите като общество, които съществуваха преди, сега намаляват и изчезват.

# 12 964
Какви небивалици, като засега е одобрена само Пфайзер, и то само в Щатите?
Преди да бъдат пуснати в употреба, ваксините срещу COVID-19 се оценяват от Европейската агенция по лекарствата (EMA) въз основа на същите високи стандарти както всички останали ваксини. Повече подробности прочетете в „Одобряване на ваксините в Европейския съюз“

Различното в случая с ваксините срещу COVID-19 е, че тяхното разработване и потенциално одобрение се осъществяват при много по-ускорени темпове като реакция на извънредната ситуация с общественото здраве, причинена от вируса.
https://vaccination-info.eu/bg/covid-19/vaksini-sreschu-covid-19
Непонятно ми е как може да ги одобрят в САЩ при положение, че на самата листовка си пише, че срока е 2023? Страница 21 на pdf файла. https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/20

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 13:13 от Златен лев1

# 12 965
,,А кой да очакваме да ни спаси, ..." именно, сега се налага този модел, почти всеки смята че е самодостатъчен, и до голяма степен остава безразличен към случващото се по-далеч.
Е кой да ни спасява. Няма вече луди. Тези дето в началото се опитаха да го направят ги изчегъртаха и оплюха.
Мутафчийски при 5-10 починали на ден каза, че яко ще се мре, те го питаха къде са чувалите ... Е сега вече умират по 80 човека на ден и няма никакви мерки и ги няма Мутафчийски, Кантарджиев, Балтов да плашат от телевизора хората. Едни ги скриха, други пенсионираха, трети уволниха и сега си берем плодовете от безхаберието.

# 12 966
  • София
Изобщо въпросът не опира до очаквания, а до реални действия. Такива обаче тотално липсват от страна на отговорните в такава ситуация институции и органи.
Е, ние сме оставени да се самоспасяваме. Какво трябва да направим, за да не се самоспасяваме? Разбирате ли безумието на този казус изобщо?

# 12 967
  • Насред хаоса
Какви небивалици, като засега е одобрена само Пфайзер, и то само в Щатите?
Преди да бъдат пуснати в употреба, ваксините срещу COVID-19 се оценяват от Европейската агенция по лекарствата (EMA) въз основа на същите високи стандарти както всички останали ваксини. Повече подробности прочетете в „Одобряване на ваксините в Европейския съюз“

Различното в случая с ваксините срещу COVID-19 е, че тяхното разработване и потенциално одобрение се осъществяват при много по-ускорени темпове като реакция на извънредната ситуация с общественото здраве, причинена от вируса.
https://vaccination-info.eu/bg/covid-19/vaksini-sreschu-covid-19
Непонятно ми е как може да ги одобрят в САЩ при положение, че на самата листовка си пише,  е срока е 2023? Страница 21 на pdf файла. https://coronavirus.bg/bg/vaccinations/publications/20
Нямам представа. На почти всички срокът е 2022-2023 година, бях дала статия за това. Но нещо не им хареса източникът (СЗО, GEN, The Lancet) и са ме топнали за изтриване.

# 12 968
Абсолютно, затова и ситуацията с ПО и ДО, ще произтича като следствие на тези индивидуални и хаотични действия на парче. (отговорът беше към Слънчевата )

# 12 969
По-лесно май е да се правим, че не разбираме какво се опитва да каже Thirteen.
Едва ли има здравомислещ човек, който да предпочита ДО пред ПО. На всички ни е ясно, че ДО има тежки последици, не само в чисто образователен, но и в социален план. И въпреки всичко никой не си мръдва пръста да направи нещо, за да избегнем или да ограничим до минимум ДО.
Имаме някакви мерки на хартия - маски в коридора, бутилка с дезинфектант на входа и може би мерене на температура. Утре и тях никой няма да ги спазва. За другите, по-съществените и ефективните - тестове и карантина - масово всички са против. И каква е алтернативата?
Много ми се иска да сте прави и прогнозата на Л. Томов да е прекалено черна. Обаче, честно казано, не съм съвсем убедена, че ще ни се размине.

Училищата в момента са актуалната тема, но те далеч не са единствените места, където масово се отказва спазването дори на елементарни мерки. Същото важи и за работните колективи, и за градския транспорт, и за магазините. МП например се разболя точно  в един такъв пламнал работен колектив, където отказваха да носят маски и да спазват дистанция. Отказваха, защото маските им стискали на ушите, не можели да дишат, правата им били нарушени. Тотално безхаберие цари навсякъде.

# 12 970
Обединението зад една кауза изисква единна цел, но за съжаление не непременно и един и същи път за постигането й. А подобни призиви за обединение крият зад себе си не компромис, а просто изискване някой да наложи своята идея безпрекословно. Всъщност, когато търсещия обединение предложи компромис от своя страна, тогава може да се говори, че има някаква идея за обединение.
И в прав текст за неразбралите - ваксинирайте се, за да мога да пусна детето си спокойно на училище, въпреки че ваксинираните си предават вируса и не знам с какво ще са по-защитени точно неваксинираните деца?

# 12 971
Освен да стана един Алибегов на родителите с ученици. Не харесвам този човек, но такава организация направи и прави, да защитава своите. Само че, на него му е по- лесно, защото защо? Ами защитава кръчми и барове. А аз? Някакво си училище. Че и мерки искам.. при положение, че масата родители не ги искат. Същите тези, които протестират да не се затварят ресторанти и кръчми. Ако се затворят последните, училищата да са отворени... ще настане такъв отпор. Обаче обратното- тцЪ.
Такива като Бръм, които пък зад всяко действие търси налагане на нещо си... много у нас. Както се разбра.
И?
Ами нищо.

# 12 972
  • София
За никого не ми е жал вече. Ваксини има за всички над 12 години. Не съм съгласна отново моите деца да изнасят ограничаването на пандемията на гърба си чрез онлайн обучение. Ние сме се ваксинирали, децата ми са ваксинирани, убедихме родителите си да се ваксинират. Носим си маските, където е необходимо. Това е. Повече от това не можем да направим.
Тези, които продължават да пълнят болниците и черната статистика и техните близки също са имали/имат избор. Явно техният е бил да гонят естествен имунитет. Ваксини има. Миналата есен нямаше и децата ми учеха ДО, не роптаех. Сега обаче не съм съгласна.
Това е и моето мнение. Починалите в огромната си част щяха да са живи, ако се бяха ваксинирали. Да са. Ние сме се ваксинирали. Ще го направим пак, когато се наложи и ако имаме възможност. Не желая синът ми да стои по цял ден пред монитора заради привържениците на дарвиновия имунитет. Мерките в училище ме устройват такива каквито са. За мен те са достатъчни. Единственото, което за мен е проблем, е фактът, че деца под 12 не могат да бъдат ваксинирани. Има деца, които са по-рискови заради заболявания и родителите им трябва да имат възможност да ги ваксинират, ако искат.

# 12 973
  • София
Извинявам се, но не разбирам патоса от последните страници. Нали училищата отварят присъствено? Нали има план да не се затварят масово, а само при конкретни случаи? Какъв точно е проблемът в момента?

# 12 974
Патос, драма, драматургия, комедия. Преувеличаване. Страх, паника. Стойтесивземялнките.
Отказвам се.

Общи условия

Активация на акаунт