COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 098
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 135
  • София
Както се вижда вчера тестовете са били двойно повече от предходните дни и на практика - рекорден брой (ясно защо). Въпросът е, че новите случаи гравитират около вчерашната бройка (с близо 300 повече са), но по-малко от онзиденшната.
В такъв случай може ли да се направи заключение, че специалистите, които казваха, че малко се тества, малко се открива, има много скрити, наближаваме 70% не са прави? Защото, ако бяха прави, при тази бройка тестове вчера, откритите трябваше да са поне 6 000 или бъркам?

Да, така трябваше, но се потвърждава хипотезата ми, че ние си откриваме почти всеки случай на положителен, затова и нямаме такова нещо като скрит имунен вал от едва ли не половината население преболедували. Може да са били и 6 пъти повече заразените, когато се правеха 1000 теста дневно, но откакто са по 10-20 пъти повече вече не е така. Иначе ПСР-ите си държат към 30% положителни.
Затова все казвам, че е важно да знаем откъде са тестовете, защото иначе това изобщо не са данни. Дали са рутинни тестове на персонал, дали на постъпващи в болница, дали на болни. Не е все едно.

# 21 136
Сглупих и реших да си подсладя кафето с родните новини.
Може ли някой да ми каже кой е този лекар, който в момента по новините на всички централни канали води активна антиваксърска пропаганда?

# 21 137
  • София
Как ще води активна антиваксърска пропаганда? Той много добре ги казва нещата, според мен е прав - и за леглата, и за екипите, и за всичко. Цяло лято бляха факторите и спасяваха туристическия сезон, а не направиха нищо смислено за подобряване на положението.

# 21 138
Как ще води активна антиваксърска пропаганда? Той много добре ги казва нещата, според мен е прав - и за леглата, и за екипите, и за всичко. Цяло лято бляха факторите и спасяваха туристическия сезон, а не направиха нищо смислено за подобряване на положението.

Това, което аз чух(не съм го хванала от началото), беше, че няма пък да се ваксинират, защото са ваксинирани с естествена ваксина. И че имат само 5 лекари и 3 сестри ваксинирани, останалите категорично няма да се ваксинират и който иска да лекува болните.
В България може би това да се счита за нормално изказване на лекар в момент на разрастваща се епидемия, но на мен ми изглежда антиваксърско.
Както и да е, явно сме на естествен подбор. Радвам се, че навреме изведох децата си.

# 21 139
  • София
Да, и аз го чух и съм съгласна до голяма степен - хората, които са с антитела, особено като работят в болницата, той каза, че са с напрегнат имунитет, че ги следи. При положение, че ги следи и има реални данни, нещата придобиват съвсем фактически смисъл, а не е въпрос на вяра. При високи антитела какъв е смисълът да се ваксинират? Той каза в прав текст, че за хора, които нямат антитела  е единственият начин да се ваксинират и ваксините са начинът за справяне с пандемията глобално.

# 21 140
  • София
Да, и аз го чух и съм съгласна до голяма степен - хората, които са с антитела, особено като работят в болницата, той каза, че са с напрегнат имунитет, че ги следи. При положение, че ги следи и има реални данни, нещата придобиват съвсем фактически смисъл, а не е въпрос на вяра. При високи антитела какъв е смисълът да се ваксинират? Той каза в прав текст, че за хора, които нямат антитела  е единственият начин да се ваксинират и ваксините са начинът за справяне с пандемията глобално.
Доста се писа за антителата, няма и аз да го повтарям. Преболедуването не намалява риска от повторно заразяване с тежко протичане, а това са лекари, изложени са на много повече вирусен товар, но най-вече, излагат на риск пациентите си като не се ваксинират. Вероятно повечето лекари в Европа са го изкарали, но все пак всички са ваксинирани, за всички медицински лица е задължително. Тук винаги имаме друга наука, други възгледи, други теории, други правила. И все някой трябва да ги убеждава. Ако наистина им отрежат достъпа до работа какво ще правят? Ще си изхвърлят дипломите и ще започнат да гледат овце?

# 21 141
  • 1st floor
Това не противоречи ли с теорията, че броя на антителата не показва каква е защитата?

# 21 142
Това май е лекарят, който излекува много пациенти от ковид в Пирогов. Имаше протест в негова защита, когато и Балтов махнаха. Преди бяха давали как се е заразил, чел за вируса за лекуване алтернативно, бе много добро впечатление ми беше направил.
Нещо и аз не го хванах в началото, а точно за ваксините. Останах с впечатлението, че е против преболедували да се ваксинират. Говореше за антитела на преболедували, ама нали те също падат, следователно и защита вече нямат. Никъде в другите страни не се зачита преболедувал да не е ваксиниран повече от половин година, дори им дават към месец и пращат на ваксина. Беше много ядосан, нещо и за тестовете е говорил. Това сега ще уплаши преболедували да се ваксинират. Според него това било опасно, поне аз така го разбрах. Много странно.

# 21 143
Последното не съм го хванала. Но пък ми направи впечатление, че съветва колегите, които препоръчват ваксини, да четат някакъв руски учебник от 1980, в който пишело всичко за антителата.
Може всичко останало да е говорил много хубаво. Аз нямах късмет да го чуя, и превъртайки три програми, чух само как се репчи, че няма пък да се ваксинират лекарите. И си представих колко хора в момента го слушат в  добавка към фейса, от който се информират.

# 21 144
  • София
Ваксинирането е повече административна мярка в момента. А и за ваксинираните важи, че могат да се заразят и заразяват. Смесването на административни цели и мерки с медицински факти прави манджа с грозде.

Това, което най вече ми направи впечатление беше, че той проследява хората, дори каза име на методика или нещо такова, т.е. той има реални данни за една извадка от хора, които са негов персонал и това прави нещата по-лесни - имаш количество медицински персонал в ковид отделение/клиника, голяма част от който е проболедувал и му следиш периодично антителата. Според мен е супер това, реални данни. Не за Пешо и Гошо от нормалната популация население.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 07:31 от Andariel

# 21 145
Ние сме някаква особена порода.
Всички се ваксинират, преди боледуване, след боледуване, не мерят нищо и са си живи и здрави.
Само ние ще оборваме всичко.
Но фактите са факти.
Човек може да се промени мнението, но не може да промени фактите.
В момента умират хора, много хора.
Кое от нещата, които се случват по целият свят - като ваксинация на всички, ще доведе до влошаване на нашата бройка?

# 21 146
Ваксинирането е повече административна мярка в момента. А и за ваксинираните важи, че могат да се заразят и заразяват. Смесването на административни цели и мерки с медицински факти прави манджа с грозде.
Важи, но е много по-малко. А това е важно да се уточни, в противен случай посланието се изкривява тотално.
Цитат
"Ето защо ваксинацията е от решаващо значение за контрола на разпространението на коронавируса: Всеки ваксиниран човек помага да се ограничи способността на вируса да се крие, възпроизвежда и разпространява", подчертава д-р Спенсър. И допълва:

"Сред неваксинираните вирусът се движи безпрепятствено като по магистрала с множество отклонения и бензиностанции. При ваксинираните се губи в лабиринт от задънени улици. От време на време той намира път за бягство, но в повечето сценарии се оказва отрязан и пътуването му приключва. По-нататък не може да стигне".
https://nauka.offnews.bg/news/Meditcina_21/Ne-vaksiniranite-ne-r … virus_175858.html

# 21 147
Проследяване на контактни в България не се практикува от м. май 2020 г.
Въпросът е, че мнозина смятат, че ако се направи едно по-мащабно тестване или ако се тестваха двойно повече на ден, щяло да лъсне "скрита заболеваемост". Е, не лъсна, поне за вчера де.....
Така е, мои близки сега - член на семейството положителен. Другите двама от семейството не са под карантина. Единият излиза да пазарува, няма симптоми, преболедувал е.

# 21 148
  • София
Нещо стана и не ми излезе част от предишния пост, в който разказвам какво каза лекарят от Пирогов.

# 21 149
  • София
Те класове ученици не карантинират при 1 или дори 2-ма положителни, а на възрастни, дори не знам защо си правят труда да им се обаждат. Имате ли контактни лица? Не. И толкова. Каза го Лейката, българинът излиза самотен борсук, който няма нито един контакт и РЗИ са ок с това. А дори когато има контакт, както е в училищата, казват, че 8-9 часа престой уж с маска, макар учениците да обядват заедно без маска, бил напълно обезопасен и няма нужда никой да се карантинира. Ние не случайно сме на това дередже. Управлението на пандемията е като да са яхнали Халеевата комета и да се возят.

Общи условия

Активация на акаунт