COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 362
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 750
В Търново повече хора дошли си за отпуск в Бг са болните, и болницата е пълна с тях предимно. Незнам колко се ваксинират в другите държави и колко по отговорни са от нас тук, но е факт че заболелите в голямата си част са завърналите се от чужбина.

Тях по ЗК ли ги лекуват, или си плащат?

# 6 751
Срамота не, ами резил направо.
Толкова импотентна власт. Rage

Ето това не го разбирам - ваксинационна кампания нама, обаче много бързо се взе решение децата да са на ротационен принцип. И каква е разликата между този министър на здравеопазването и Ангелов? А да - направил е план. Браво, Ангелов поне агитираше за ваксини, даваше пример, брифинги, имаше НОЩ. А нози кво - затваряме всичко, децата вкъщи и това е. При 250 на 100 000 - ми те до септември всички ще са с такива бройки, като се върнат от морето. От къде го изкопаха този човек не знам.
Според мен септември ще сме над 500 на 100 000, така че просто няма как да тръгнат...В началото на месеца трябваше да се замислят..

# 6 752
  • София
Училищата ще затварят само в краен случай - при достигане на червен сценарий със заразата от Covid-19. Това ще рече нива на заболели от над 250 на 100 000 души. Това обясни министърът на образованието проф. Николай Денков по време на изслушване в парламента за старта на учебната година.

Каквото и да се случи, детските градини ще работят до последно, както и ще се осигури присъствено обучение на децата със специални потребности до последно. Те ще преминат на онлайн обучение последни, както и най-малките ученици от началния курс.

Имаме желанието максимално дълго да се обучават децата в присъствено обучение, увери депутатите министърът. Той обаче направи уговорката, че епидемията бързо напредва и към средата на септември вероятно ситуацията ще е по-усложнена.

Към момента са разработени 4 сценария за развой на събитията и съответните действия в образователната система.

"При зелен сценарий със заболеваемост по-ниска от 100 на 100 000 души и при жълт сценарий, от 100 до 250 на 100 000 заболеваемост, учебните заведения ще работят, спазвайки инструкциите на МОН и МЗ.

Както е тръгнало и нищо не се предприема , за да не се разсърди бизнеса, вероятно съвсем скоро ще сме в червената зона.
Затова се дразня, сега не се предприема нищо , а септември ще кажат , еми какво да направим в червената зона сме, затваряме децата.

# 6 753
  • MI
.
Отделно същите тези масово купуват имоти по морето и в бг селата. Споделят, че бягат от мерките в т.нар. цивилизована Европа. Информацията ми е от бг брокер на недв. имоти.
Започна обратна емиграция към Ганьоландия, интересен феномен, не мислите ли?
Със сигурност, Франция ще се обезлюди, за сметка на българските села. Joy И смъртността там в края на годината ще е по-висока от в България. А един мармот нали...

# 6 754
В Търново повече хора дошли си за отпуск в Бг са болните, и болницата е пълна с тях предимно. Незнам колко се ваксинират в другите държави и колко по отговорни са от нас тук, но е факт че заболелите в голямата си част са завърналите се от чужбина.

Тях по ЗК ли ги лекуват, или си плащат?
Доколкото знам им се издават някакви документи и държавата от която идват им възстановява средствата, ако са осигурени разбира се

# 6 755
Голяма част от бройките, са просто положителни тестове. Пример-"заразените" от детски лагери, които са без всякакви симптоми. Затварянето заради бройки е лишено от смисъл, ако няма натоварване в болниците.

# 6 756
Смешно е, но масово мои високобразовани  приятели искат да се върнат в България и от тук да работят дистанционно . Оправдават се с времето, мерките малко завистливо гледат на живота тук. Явно отстрани държавата ни изглежда като вечен купон, нищо скоро ще се приземят

# 6 757
  • Насред хаоса
Междувременно - протести в Германия за приемане на клети бежанци. Сега въпросът е: къде е полицията да разгонва протестиращите, защото се струпват и разнасят зараза? Хем в Берлин е голям протест. Защото помня че за няколко човека се беше събрала, та и ги налагаше даже.

# 6 758
Пак децата  ще го отнесат Sad Толкова ме е яд. Освен да се моля вълната да се надига по-бързо, та да почне да спада около септември.

# 6 759
Голяма част от бройките, са просто положителни тестове. Пример-"заразените" от детски лагери, които са без всякакви симптоми. Затварянето заради бройки е лишено от смисъл, ако няма натоварване в болниците.

Ще се гледа и брой хоспитализирани , защото няма смисъл от мерки при положителни тестове и липса на симптоми или такива подобни на настинка

# 6 760
Смешно е, но масово мои високобразовани  приятели искат да се върнат в България и от тук да работят дистанционно . Оправдават се с времето, мерките малко завистливо гледат на живота тук. Явно отстрани държавата ни изглежда като вечен купон, нищо скоро ще се приземят
Аз имам най-различни приятели в чужбина и всички ни се чудят на акъла и конспирациите, никой не гледа завистливо, точно обратното. Дивят се колко сме зле.

# 6 761
  • София
Аха, значи с много думи обяснява как нищо не е ясно и не знаят какво ще правят - "ще видим" е девизът на нашенската епидемия.

# 6 762
Да, обаче тук няма да стане така..По-голямата част от населението няма имунитет и ще стигат до болница. М/у 500 и 1000 на 100 000, болниците ще преливат яко, затова  и измислиха пакетите за домашно лечение, просто защото няма да има място, където да отиват да се лекуват...
Проблемът е, че нашите глупаци гледат, че в чужбина си работи туризма, и те решиха и при нас да е така, ама не става..Отделно ги е страх от протести..
ПП. Кацаров кога ли ще обяви резултата от проучването за имунитета, че много време мина от 21.06., а е работа за 2 седмици..Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 12:44 от Tigar_123

# 6 763
  • София
И пак от децата в гимназиален курс започват. Тия деца отнесоха най-много.

А за студентите незнам какво са измислили, доколкото чух и те онлайн ще започват, това вече е абсолютно непонятно за мен. Това са пълнолетни активни граждани, много голяма част от тях работят в колективи, ходят по заведения, но видиш ли само в университета е най-страшно. Затова не бива да припарват до  ВУЗ. Само там вирус могат да хванат, на всички останали места е безопасно.
Безумието е тотално.

# 6 764
  • Пловдив

Сигурно отново са записали медицина и са научили това, което удобно бяха забравили.

Не. Отдавна го казват това. Явно си проруснала тези мнения. Ако имаш предвид конкретно професор Кантарджиев, той също не за първи път изразява това свое мнение.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 12:53 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт