COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 433
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 575
Ваксините за КОВИД не са експериментални.
Престанете с инсинуациите.

# 4 576
Няма лекари, това е проблемът, леглата няма да те излекуват..
Аз мисля повече на троловете да не отделям време. Те са дошли да пишат, а не да четат. Да продължават да режат клона, на който седят сами - насила хубост не става.

# 4 577
Сомбра, видно е, че наръчници са ти сайтовете факти, пук и пляс, а любима певица Цветелина Янева. Прочети някои сериозни медицински издания и тогава се позовавай на Факти.

# 4 578
Скрит текст:
[quote author=La Sombra
От доста време и един друг въпрос не ми дава мира - защо, като въпросът е за спасяване на животи, не се взеха и руската и китайската ваксина, ами се държеше само на западните? Това не би трябвало да има значение, щом става дума за спасяване.
[/quote]
La Sombra,
Този въпрос - защо не допускат руски ваксини и аз го задавах преди време.
За китайската не знам, но за руските четох.
Те имат три вида - пептидна, векторна и класическа.

И ето какво казва един техен специалист
https://ria.ru/20210806/preimuschestvo-1744668320.html
"Лекарят посочи предимството, което имат само ваксинираните срещу COVID-19
Инфекциозен лекар Тимаков: ваксинираните по -добре понасят лечението в случай на коронавирусна инфекция
Организмът на ваксинираните пациенти реагира по -добре на имуностимулиращи лекарства в случай на инфекция с коронавирус. Това мнение сподели лекар по инфекциозни болести, кандидат на медицинските науки Евгений Тимаков в интервю за Ura.ru.
"... Пациентите, които са били ваксинирани срещу COVID-19, понякога са по-малко склонни да стигнат до болницата <...> имуностимулиращите лекарства също работят добре. По-добре от тези, които не са били ваксинирани", обясни той."

Добре де, а как да си обясним, че и руснаците, и американците твърдят едни и същи неща за ваксините?Smile

# 4 579
Скрит текст:
[quote author=La Sombra
От доста време и един друг въпрос не ми дава мира - защо, като въпросът е за спасяване на животи, не се взеха и руската и китайската ваксина, ами се държеше само на западните? Това не би трябвало да има значение, щом става дума за спасяване.
La Sombra,
Този въпрос - защо не допускат руски ваксини и аз го задавах преди време.
За китайската не знам, но за руските четох.
Те имат три вида - пептидна, векторна и класическа.

И ето какво казва един техен специалист
https://ria.ru/20210806/preimuschestvo-1744668320.html
"Лекарят посочи предимството, което имат само ваксинираните срещу COVID-19
Инфекциозен лекар Тимаков: ваксинираните по -добре понасят лечението в случай на коронавирусна инфекция
Организмът на ваксинираните пациенти реагира по -добре на имуностимулиращи лекарства в случай на инфекция с коронавирус. Това мнение сподели лекар по инфекциозни болести, кандидат на медицинските науки Евгений Тимаков в интервю за Ura.ru.
"... Пациентите, които са били ваксинирани срещу COVID-19, понякога са по-малко склонни да стигнат до болницата <...> имуностимулиращите лекарства също работят добре. По-добре от тези, които не са били ваксинирани", обясни той."

Скрит текст:
Добре де, а как да си обясним, че и руснаците, и американците твърдят едни и същи неща за ваксините?Smile
[/quote]
В едни руски коментари четох как руснаците се възмущават, че не им предоставят възможност да се ваксинират с другите ваксини, а само със Спутник.
Угодия няма.

# 4 580
34 хиляди деца страдат от лонг ковид във Великобритания

https://www.independent.co.uk/news/health/long-covid-children-co … -uk-b1897495.html

# 4 581
"В едни руски коментари четох как руснаците се възмущават, че не им предоставят възможност да се ваксинират с другите ваксини, а само със Спутник.
Угодия няма."

Катерица,
В такива случаи баба ми казваше: "Чуждото яйце все е по-голямо".Smiley

# 4 582
  • Сан Франциско
В САЩ изразът е: “На съседа ливадата е по-зелена.” 😊

Аз да попитам за тези “клечки” за ровене в носовете на децата в България - едни и същи ли са с тези за възрастните?

При нас използват педиатрични, специално направени за малки деца - миниатюрни, меки, по-гъвкави - това ни показа медицинска сестра.

# 4 583
  • Насред хаоса
Сомбра, видно е, че наръчници са ти сайтовете факти, пук и пляс, а любима певица Цветелина Янева. Прочети някои сериозни медицински издания и тогава се позовавай на Факти.
Нося и скъсани дънки.
"Сериозните" ви медицински издания са ангажирани да пишат предимно за ползата от ваксините. Докато не започнат да пишат и за всички отрицателни страни и да дават ежедневно информация за всякакви случаи, както правят за вируса, не са нищо повече от пук и пляс.
Алмондина, въпросът ми беше ясен - защо при такава нужда от спасяване едните не щат ваксината на другите и обратно? Всеки знае, че в такива ситуации не би трябвало да има такива разправийки на дребно. Като "ще си играем с теб, а пък с теб няма".
Гледам, пак се измества въпросът. Едно уточнение тогава - ако не сте разбрали, играят си така наречените лидери, не обикновените хора. На мен конкретно ми е все тая коя ще е, защото нямам намерение да слагам.

# 4 584
  • MI
Хаха, значи ни е страх от Файзер и Модерна, но защо не купуват Спутник, който не е още одобрен от EMA? Е, има едни съмнения че съдържащият се в нея вирус може да се възпроизвежда (доста основателни според тукашни вирусолози, които бяха ентусиасзирани за Спутник в началото), не бяха представили всички документи за страничните ефекти на ЕМА, но със сигурност е по-добра ваксина от на гнилите капиталисти. Дойдохме си на думата, както се казва. Joy

# 4 585
  • Насред хаоса
Хаха, значи ни е страх от Файзер и Модерна, но защо не купуват Спутник, който не е още одобрен от EMA? Е, има едни съмнения че съдържащият се в нея вирус може да се възпроизвежда (доста основателни според тукашни вирусолози, които бяха ентусиасзирани за Спутник в началото), не бяха представили всички документи за страничните ефекти на ЕМА, но със сигурност е по-добра ваксина от на гнилите капиталисти. Дойдохме си на думата, както се казва. Joy
🙄 Четене с разбиране се иска. Въпросът изобщо не е в капиталисти, комунисти и други -исти. Предишният пост го обяснява.

# 4 586
  • MI
Нищо не обяснява. Не е одобрена още от Европейската агенция по лекарствата, в ЕС сме- не се купува. Трудно ли е за разбиране? Аз ваксина, за която има съмнение че вирусът в нея потенциално може да се мултиплицира в тялото ми бих си сложила по-трудно и от такава, която може да ми предизвика тромбоза, всъщност с вероятност по-малка отколкото ако вземам контрацептивни хапчета или пуша.

# 4 587
То и Спутник да има, друга причина и противопоказание ще се измисли. Сигурна съм.
Който иска, търси начин. Който не иска, търси оправдание.

# 4 588
Бутан е държава с население 770 хил. души, в която от 2010 г. напредъкът в развитието се измерва с показателя Брутно национално щастие. Това е индекс, базиран на обективни и субективни показатели в 9 области: психологическо благосъстояние, здраве, използване на времето, образование, културно многообразие, управление, жизненост на общностите, екологическо многообразие и устойчивост, жизнен стандарт.

От началото на пандемията в Бутан са регистрирани 2500 случая на ковид-19 и са починали 2 души. В началото е имало 21 дневен национален локдаун, а след това всеки влизащ в страната преминава 21 дневна карантина. Нововъзникващите епидемични огнища, се овладяват с  масово тестване и карантина, при която се затваря всичко в региона на огнището.

В Бутан не е имало политически спорове за мерки, маски и физическа дистанция, а лидерството, съпричастността и солидарността са в основата на стратегията им за контрол на епидемията. От ранна пролет Кралят на Бутан обикаля пеш, на кон или с кола граничещите с Индия села и махали, за да е съпричастен с жителите и екипите, които работят за охрана на границата, в центрове за тестване, ваксиниране и карантиниране. На Фейсбук страницата на краля има интересни снимки от тези пътувания.
https://www.facebook.com/KingJigmeKhesar

Кампанията за ваксиниране започва на 27 март. В присъствието на Краля, първо е ваксинирана жена на 30 години, родена в годината на маймуната. Кампанията за ваксиниране е приключила успешно, защото в кралството спазват препоръките на астролозите, но за контрола на епидемията разчитат на науката и експертите. Министър на здравеопазването е г-жа Wangmo, която е лекар, с  магистратура по обществено и здраве и епидемиология в  Йейл. Тази година е избрана за президент на 74-та Световна здравна асамблея на СЗО.

https://www.facebook.com/galina.karamotcheva/posts/4075377615906464

# 4 589
  • Сан Франциско
“ "Сериозните" ви медицински издания са ангажирани да пишат предимно за ползата от ваксините.”

Абсолютно невярно, сори. Пишат и отбелязват И всички негативи, когато ги има.

На мен още ми виси въпросът от вчера - за немския патолог и автоимунните заболявания. И искам да прочета официалното му становище/документ. Нямам никакъв проблем да си призная, когато съм сгрешила или непрочела, ама не мога да повярвам, че нещо доказано от медицинско лице на такава висока позиция не е разтръбено из целия свят.

Общи условия

Активация на акаунт