COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 466
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 605
В статията която си ми е дала пише ...

Бонусите за медиците на първа линия в борбата с Ковид-19 от следващия месец ще зависят от натоварването.
Статията е от юли месец.

Тоест от август месец, тоест от този месец, щели да зависят бонусите от натоварването.
Нищо не е спирано.
Бонусите си текат и сега като започнат пак да се трупат, 2, 3, 4 хиляди ... в тях няма как да се случи.
При 29 хиляди медици и при 5 хиляди болни в отделенията, миналата есен студентите лекуваха.
Толкова по въпроса, за професионализма им.

# 4 606
Ама наистина ли забравихте скандала в Сърбия със Спутник, както и това че не беше одобрена поради недостатъчност на информацията относно ваксината.

# 4 607
Аз мисля повече на троловете да не отделям време. Те са дошли да пишат, а не да четат. Да продължават да режат клона, на който седят сами - насила хубост не става.
Лошото е, че в БГ всички сме на този клон и за съжаление упорито го реже 70%-80% от населението.

# 4 608
В България смъртността за съжаление е много висока и то не от вчера.
Ти започна за смъртността, а сега мрън-мрън. Ами не отваряй кутията, Пандоро.

# 4 609
Ама наистина ли забравихте скандала в Сърбия със Спутник, както и това че не беше одобрена поради недостатъчност на информацията относно ваксината.
Унгария обяви Спутник V за най-безопасната и ефективна ваксина срещу COVID-19 - Труд https://trud.bg/%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B … 9%D1%83-covid-19/. Институтът Роберт Кох: Спутник V е добра ваксина срещу COVID-19 - Труд https://trud.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%82%D1%83%D1%82 … 9%D1%83-covid-19/
В България смъртността за съжаление е много висока и то не от вчера.
Ти започна за смъртността, а сега мрън-мрън. Ами не отваряй кутията, Пандоро.
Удобно пропусна това: Все пак с толкова много преболедували и ваксинирани би трябвало да стоим далеч от нивата на миналите вълни.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 19:11 от Анонимен

# 4 610
  • MI
Хехе, доста писаха че е добра ваксина, защото наистина е с добра ефикасност. Само дето после се оказа, че май маймунският вирус може да започне да се възпроизвежда в някой нещастен ваксиниран с напълно неизвестни последствия. Като имаме предвид и че не предоставят всичката поискана информация, аз трудно бих си я сложила. Аз, ваксинирана та, изчакала с нетърпение реда си. А много уплашените от евентуални дългосрочни последици от най-сигурните за момента ваксини, се сърдят че не им дават възможност да си спасят живота със Спутник.

# 4 611
Все пак с толкова много преболедували и ваксинирани би трябвало да стоим далеч от нивата на миналите вълни.
Не знаем колко има преболедували, а и в някои страни казват, че само антитела не значи, че човек е преболедувал. Аз съвсем искрено се надявам да си прав поне за тях, ще видим.

Иначе, ако обърнеш внимание, Санофи е по-евтина от Спутник. Може би затова България не е поръчала руските.

# 4 612
По- скоро, защото България е в ЕС.

# 4 613
На Спутника дори в Русия му нямат вяра и не искат да се ваксинират, нищо, че всеки ден умират по близо 800 човека официално, а реално са доста повече.
Около 430 хиляди била надсмъртността им и това при положение, че се хвалят с първата одобрена ваксина в света.

# 4 614
По- скоро, защото България е в ЕС.
В Унгария ваксинират и с нея. Родителите на моя позната са си я сложили, но не без проблеми.

# 4 615
Все пак с толкова много преболедували и ваксинирани би трябвало да стоим далеч от нивата на миналите вълни.
Не знаем колко има преболедували, а и в някои страни казват, че само антитела не значи, че човек е преболедувал. Аз съвсем искрено се надявам да си прав поне за тях, ще видим.

Иначе, ако обърнеш внимание, Санофи е по-евтина от Спутник. Може би затова България не е поръчала руските.
Почти всеки ден тук се твърди, че в България се тества много по-малко и се хващат много по-малко случаи от другите страни. Ако това е вярно не е ли логично преболедувалите да са далеч повече от 400 000?

# 4 616
Ако това е вярно не е ли логично преболедувалите да са далеч повече от 400 000?
Хората, които си тестват антитела и имат такива, не влизат ли в статистиката? Интересно ще е да се види кои хора влизат в "оздравели" - само с положителен тест за активен вирус или и с положителен тест на анитела.

# 4 617
Ако това е вярно не е ли логично преболедувалите да са далеч повече от 400 000?
Хората, които си тестват антитела и имат такива, не влизат ли в статистиката? Интересно ще е да се види кои хора влизат в "оздравели" - само с положителен тест за активен вирус или и с положителен тест на анитела.
Само с положителен ПСР  тест.

# 4 618
Почти всеки ден тук се твърди, че в България се тества много по-малко и се хващат много по-малко случаи от другите страни. Ако това е вярно не е ли логично преболедувалите да са далеч повече от 400 000?
Да. Не става хем: малко тестваме и има висока скрита заболеваемост, хем - много малко хора са го карали, който не се е тествал, може би друго е карал.
Едното от двете е, но и двете, което когато ни е угодно, просто не става.

# 4 619
Извинявам се, ако е коментирано вече, не мога да изчета всичко в темата. В петък CDC са публикували резултатите от ново проучване. То показва, че преболедувалите през 2020 г., които вече са ваксинирани, са в два пъти по-малкък риск от реинфекция с доминиращите през 2021 г. варианти спрямо тези, които са преболедували през 2020 г., но още НЕ са ваксинирани.

Не ми се спори по темата - известно ми е, че рискът от реинфекция при преболедували не е висок (от това, което е известно до момента). Изследването обаче дава представа за ползите от ваксиниране на преболедували.

Общи условия

Активация на акаунт