COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 365
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 980
Честно казано при едно сериозно разпространение, аз бих се радвала децата ми да си седят във къщи (ако имах такива).
Ключът беше да не се допуска нова вълна преди учебната година, ама Тц.
Не щем ваксини, не щем маски. Купона си тече.
А да набутаме децата в класните стаи, да градят стаден имунитет при такива обстоятелства...

За ваксините, наистина е грехота да се изхвърлят, вместо да се дарят на нуждаещите се. От чисто човешка гледна точка.

# 4 981
Скрит текст:
Колкото ново, непознато да е заболяването "ковид", толкова стари са начините за справяне с него.
Има ли инфекциозно заболяване, то трябва да има тест, проследяване, карантина. Хората не трябва да се струпват на големи групи, трябва да си мият ръцете.
След като е респираторно - носят маски и проветряват.
При създадена ваксина - ваксинация.
Нищо ново под небето.....
Ние в нашата мила родина обаче още не сме ги "открили" Nerd - тепърва прохождаме People Walking

Това не е вярно.
Дори има хора, получили "докторска" научна степен по проблема, а съответно има и достатъчно колпетентни хора, които са го оценили.
Това становище от март 2019г. е за дисертационна тема:
"Проучване на съвременни епидемиологични заплахи, значение и решения за отговор на общественото здраве".
https://www.ncipd.org/images/UserFiles/File/d-rGalinKamenov/Stan … anov_GKamenov.pdf

Някой да е чувал имената на тези доктори/използвам "доктор" като научна степен/?
Кое не е вярно - естествено, че в научните среди се знае това, но една голяма част от хората още не са го "открили" - голяма част отказват да носят маски или носят неправилно, против тестовете са, за карантината да не говорим как избирателно се спазва, отказват ваксинацията, а да - и някои сега се научиха да си мият ръцете.
Нищо ново под небето на западните държави - но ново за БГ народа - и затова тепърва прохождаме.

Скрит текст:
Сега някой да не цитира и "уважаваният" от много във форума доцент д-р Мангъров - виден "доктор и научен изследовател" и незнам си какъв, изказващ се по всички въпроси, какво мисли за тази превенция - не е прав, но хората му вярват и го слушат

След като научните среди знаят и не правят нищо....... язък им за науката.

# 4 982
  • При семейството си
Разбира се! Молове и дискотеки, джъмбо и кръчми ще работят, а децата вкъщи…гениално просто 😡

Защото децата седят без обезщетения вкъщи.
Мерките искат И пари.

# 4 983
Има само 8 легла за интензивно лечение в целия щат Арканзас след увеличението на COVID-19 https://www.businessinsider.com/only-8-icu-beds-available-arkans … d-19-surge-2021-8
Хоспитализациите са нараснали с 103 пациенти, с което общият им брой е 1376. Най -малко 515 от тях са в интензивно отделение, където повече от половината са на вентилатори. "Днешният доклад показва някои много фрапиращи цифри. Видяхме най-голямото еднодневно увеличение на хоспитализациите и засенчихме предишния ни връх от хоспитализации с COVID", написа в Туитър губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън.

И на фона това в Флорида "Губернаторът на Флорида Рон Десантис заплашва да удържа от заплатите на училищните служители, които налагат носенето на маски в училище"
https://eu.usatoday.com/story/news/politics/2021/08/09/florida-g … dates/5546215001/
https://eu.tallahassee.com/story/news/2021/08/09/leon-school-sup … surge/5536387001/
В отговор Управителят на окръг Леон Хана каза на училищните служители на среща в понеделник следобед „не можете да поставите цена върху живота на някого, включително моята заплата“. "Тази маска не само защитава лицето, носещо маската, по -важното е, че защитава човека до тях, пред тях и зад тях. И тези деца имат право и на безопасна среда, докато са в училище." „Искаме да гарантираме, че децата също имат достъп до висококачествено образование, но не могат, ако са болни и са в болница“, добави той.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 10:27 от pril

# 4 984
  • Шотландия
Някой може ли да пусне официални данни за количества изхвърлени ваксини,  по страни? Гледам,  че много се коментира тук, ама каква е истината?

# 4 985
Честно казано при едно сериозно разпространение, аз бих се радвала децата ми да си седят във къщи (ако имах такива).
А да набутаме децата в класните стаи, да градят стаден имунитет при такива обстоятелства...

За ваксините, наистина е грехота да се изхвърлят, вместо да се дарят на нуждаещите се. От чисто човешка гледна точка.
То при така създалата се ситуация и аз вече това предпочитам, хем не ми е безплатно училището. Яд ме е, че цяло лято оставиха черноморието да е развъдник без никакви мерки и сега децата ни ще страдат пак.

# 4 986
Някой може ли да пусне официални данни за количества изхвърлени ваксини,  по страни? Гледам,  че много се коментира тук, ама каква е истината?

Истината е, че африканските страни унищожават ваксини, защото богатите страни им дариха тези, на които им изтича срока на годност.
За богатите държави така е по-добре - изпълняват "дълга си" към бедните, а в същото време си спестяват разходи по унищожаване....... както правят с всеки отпадък, чието рециклиране/унищожаване е скъпо.

# 4 987
  • София
Не е много, Роналд. 0,06% е нищо.
не, ясен ми е процента, но не изхождаме че всички ваксинирани (да речем 100 хиляди за София, писа Лили по-горе) са били изложени на вируса, нали....

# 4 988
  • София
На морето, дето "Вирус нЕма" и купонът тече на макс:
78 обслужени за денонощие спешни сигнали, 5 от които тежки случаи на COVID-19, както и още 13 през светлата част на деня. Имаше германци, белгийци, които хоспитализирахме – някои от КОВИД отделенията вече са запълнени напълно. Това заяви д-р Христо Нинов, един от представителите на „Спешна помощ” в Бургас. До миналата седмица почти нямаше случаи на COVID-19, сега се увеличават доста бързо, доста интензивно, подчерта Нинов.
от ТУК

# 4 989
  • София
Това няма как да се знае – нито за ваксинираните, нито за неваксинираните.

Но 0,06% пробиви е нищожен. Заради голямата част неваксинирани в България очаквах този процент да е доста по-голям. А и самите производители на ваксини дават по-голям процент пробиви. Така че 0,06 е нищо.

# 4 990

То при така създалата се ситуация и аз вече това предпочитам, хем не ми е безплатно училището. Яд ме е, че цяло лято оставиха черноморието да е развъдник без никакви мерки и сега децата ни ще страдат пак.
И в момента черноморието продължава да си е най-големият инкубатор на заразата, но  управляващите си мълчат и само наблюдават, защото ги е страх да не протестират онези мизерници.. После ще се плаща сметката от народа, и то много скъпо..

# 4 991
Пак сте се активизирали, че децата седели вкъщи, ама не стоят, ако седяха, нямаше да са близо 20% от заразените. В момента близо 20 хиляди ученици са на безплатно море с учителите си и се имунизират естествено. Голяма част от останалите също са по морета, но със семействата си.
Ще е чудо ако до 15 септември не натрупат масово естествен имунитет с делтата.
Ако не знаете днес сме 10 август и има повече от месец до започване на учебната година и дотогава има доста време за да се види как се движи делта вълната. В момента само врачки могат да ви кажат дали на 15 септември ще има ДО или ще работят само аптеки и хранителни магазини.

# 4 992
  • София
Народът в по-голямата си част предпочита да се ваксинира с коронавирус, така че явно няма проблем с плащането.

# 4 993
Миленака, пробивът е малък, защото голяма част сме тройно ваксинирани.

# 4 994
  • София
Дева, не знам, съмнявам се да е това. Мисля, че тройноваксинираните сме изключение. По-скоро вълната още не е набрала пълната си скорост. Определено очаквам повече пробиви да има (имам предвид като процент).

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 10:55 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт