COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 933
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 550
  • При семейството си
ДеВа, на какво основание ЛЛ ти издаде 14 дневен болничен, Ковид или?

# 5 551
Ти нали всичко помниш?
На основание Вирусна инфекция, неуточнена.
Трябваше да го снимам, че пак ще има Тома Неверници.
Да, точно 14 дни.
Може да провериш дали има МКБ.
И за ваксината ми даде болничен, има и такава диагноза, постваксинални реакции. 1 ден.

# 5 552
Не знам забелязахте ли какво казаха от Благоевград - децата са били отрицателни при влизане, но в Австрия на 48 часа ги тествали! И така са хванали заразените деца. Ха сега някой да каже, че няма значение честото тестване - така поне част от децата са изолирани и евентуално няма да заразят останалите и близките си. Донякъде се овладява мълниеносното разпространение. Тук и веднъж не дават да ги тестват, пък за Австрия позволили.
Всъщност на т.н. "заразени" нищо им няма. От 16 с положителен тест, 2 имат хрема. Но се прибират с правителствен самолет.... Всеки ден ми се струва, че по-ненормално не може да стане, но уви...

# 5 553
  • При семейството си
Дева, това са изключително важни и полезни неща да се знаят. Да се настоява за болничен, дори и без тест, да се знаят начините да се самокарантинираш. .

# 5 554
  • Пловдив

Всъщност на т.н. "заразени" нищо им няма. От 16 с положителен тест, 2 имат хрема. Но се прибират с правителствен самолет.... Всеки ден ми се струва, че по-ненормално не може да стане, но уви...

polly_g_bg, някой твърдял ли е, им че им има/няма нещо!
За щастие са безсимптомни и са добре!
Според теб как трябваше да се приберат, кажи. Казваш, че този начин е "ненормален", а кой е нормалният?

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 00:20 от marzeliva

# 5 555
Можеха да си изкарат карантината и лечението в Австрия. Както се случва с една камара туристи по света. Но вероятно разликата е че става въпрос за непълнолетни.

# 5 556
  • София
   а постингът ми има много харесвания, именно защото за щастие и в България има нормални и разумни хора.

От ей тази графика от профила на Александър Симидчиев се вижда колко са нормалните и разумните и в България, и на Балканите като цяло: https://www.facebook.com/alexander.simidchiev

уви, толкова сме...

# 5 557
papi6, да. Абсолютно е така. Повечето искат да учат присъствено, ако е така ще е за много кратко време, защото яко ще пламнат училищата и веднага след тях заразата отива в семействата и роднините на децата, просто е неизбежно..

Ваксини има достатъчно - от всеки вид. Поднесени са на тепсия и всеки може да си сложи, когото реши. Така че това не е оправдание децата да стоят вкъщи.
Нежеланието на родителите да се ваксинират обрича децата им, а и нашите покрай тях, на скапано дистанционно обучение и изоставане с учебния материал. Изключвам тези, които не се ваксинират по здравословни причини разбира се.

# 5 558
  • Пловдив
Статистиката в петък 13-ти за отминалото денонощие:

882 нови слчучаи / 18 733 теста,
15 починали,
1264 хоспитализирани,
106 в интензивно.

Дано тази вълна да премине по-бързо.

# 5 559
  • София
Абсолютно съм съгласна с лейди. Семейството и близките на моето дете сме ваксинирани.

# 5 560
Моля съфорумката( мисля, че беше от Австрия), която писа, че имало подозрения , че бързите тестове не ловят Делта при ваксинираните, да даде повече подробности, ако може с линк/ източник.

# 5 561
Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим намаляване броя на новите случаи."
Много интересно. Ако превода е правилен излиза, че в Израел са надяват основно на третата доза и преболедувалите.

# 5 562
Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим намаляване броя на новите случаи."
Много интересно. Ако превода е правилен излиза, че в Израел са надяват основно на третата доза и преболедувалите.
Абе ако не третата, то петата, в краен случай десетата. А най-вероятно 1001-вата. Приказка.

# 5 563
Статистиката в петък 13-ти за отминалото денонощие:

882 нови слчучаи / 18 733 теста,
15 починали,
1264 хоспитализирани,
106 в интензивно.

Дано тази вълна да премине по-бързо.
    Мерки не се спазват, всичко е джумбиш... Освен да го ударим на молитви... Hands Pray  Confused

# 5 564
И аз да помоля съфорумката, която писа, че поръчва от немско маски, да ми драсне тук или на лично откъде точно. Благодаря!

Админите, не ме трийте до обяд утре, моля!
Знам, че докато ми видите розАвото и ме няма.
Поне да види съфорумката молбата ми. Мерси и на вас.

Общи условия

Активация на акаунт