COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 814
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 790
Koй не препоръчва? Тя може да стане и многодозова след като преценят дали има нужда. Всички ваксини предизвикват клетъчен имунитет. Янсен за разлика от избороените способства за активиране на имунната система към fusion protein.
Вчера тук пуснаха изследване, че за Делта варианта Модерна е по-добра от Пфайзер. Удобно ли е да пуснете изследване показващо, че Янсен е по-добра от горните две? Надявам се не говорите празни приказки. Това ще е полезно за всички, които се чудят коя ваксина да си сложат. Благодаря предварително.

# 5 791
С/у варианта делата най-добрата ваксина е сложената с пълна доза поне 14 дни преди това....

# 5 792
Скрит текст:
7.3% положителни от PCR...
ЛОшо...

Хайде да сме коректни поне.

4,5% от направените тестове. Всички тестове се отчитат. Освен моята елка различно да смята ...

Напротив - Лейка ги е сметнала много точно и е написала защо и какво гледа.
Прочети пак, сметни и ще разбереш. Smiley
Напротив, много точно е написано. Всички тестове се отчитат.

# 5 793
Скрит текст:
Заразата се разраства по-бързо от очакваното  (не знам какво са очаквали, при положение, че от няколко месеца се говори колко по-заразен е щама Делта)

Бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов изрази тревога, че разпространението на коронавируса се разраства по-бързо от очакваното, публикува данни и призова хората да се ваксинират.
Той отправи това предупреждение в профила си във Фейсбук, след като беше обявено, че през последното денонощие у нас са регистрирани над 1000 нови случая на COVID-19 за денонощие. Ето какво написа Ангелов:

"Само за нощ прескочихме чувствително психологическата бариера. Заболяемостта за цялата страна вече е 108 души на 100 хиляди население.

Много тревожно е, че заразата се разраства по-бързо от очакваното.

По областни градове:

София - 132 на 100 000

Бургас - 166 на 100 000

Пловдив - 127 на 100 000

Велико Търново - 146 на 100 000

Стара Загора - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Варна - 115 на 100 000

Пазарджик - 121 на 100 000

Хасково - 106 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Русе - 110 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Силистра - 118 на 100 000

Добрич - 100.4 на 100 000 (нов областен град с над 100 заразени на 100 хил. в сравнение с вчера)

Само за ден пациентите, настанени в интензивно отделение, са се увеличили с 14.5%.

Ситуацията става опасна.

Пазете се!

Ваксинирайте се!".

Спациално за Бургас не е баш така. В момента броят на хората е двойно, ако не и тройно на обичайното. Непрекъснато идват и си заминават хора, които си правят тестове.

# 5 794
Пандемията вече навлезе във фаза, където определящи са не брой новозаразени, а брой хоспитализирани, критични и починали.

Тестването вече се използва като медицинска мярка, предхождащо проследяване и карантина с цел ограничаване на разпространението.

Оценката за хода на пандемията е в брой хоспитализирани.

# 5 795
  • Пловдив
Така де, Лейди. В момента Кантарджиев е Иванчо глупавото, защото прави точно описаното от теб. Имаше властта, имаше инструментите, имаше свободата да направи каквото трябва. Не го направи, а сега сочи с пръст.

Ла Сомбра, тъй като ти в момента също си в ролята на сочеща с пръст, редно е да кажеш какво е трябвало да направи професор Кантарджиев. Щом имаш капацитета да критикуваш какво не е направил, кажи все пак какво е трябвало да направи.

# 5 796
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...
В смисъл?
Професора, освен да се шегуваше за ракията, ликопена (доматките след АЗ), БЦЖ-то и киселите краставици, с какво той, лично, е допринесъл или допринася за ваксинацията? А, да, твърди, че имунитетът на преболедувалия е по-силен и доживотен. А, да, твърдеше - всъщност - той измисли, ако се не лъжа, че преболедувалите трябвало поне 6 месеца да изчакат за ваксинация, протокол, който не знам да се следва някъде на запад (или на изток).
Кое не е истина? Не знам дали в този форум е коментирано, но е вероятно имунитета на преболедувалите да е доживотен и трябва да минат не 6, а много повече месеци преди да е нужно преболедувал да се ваксинира. Ако въобще дойде такова време. Учените от Харвард си казаха: “Така че е въпрос на време всъщност да имаме не само имунитет, получен от ваксини, но и имунитет, получен от естествена инфекция.” Ето нещо от Израел: “В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим спад в броя на новите случаи.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 13:40 от Анонимен

# 5 797
Какво значение имат пробивите, че ги споменавате към моят коментар?!
Аз го правя, като напомняне, че опорката:
"нЕ Се вАксИнИра МаСовО ПрИ ВълНааАа."
Е някаква пълна измислица, противоречаща на опита, знанието и разбирането за борбата с вирусите.
Правилен е коментара, че ако имаше фейсбук миналият век, още щяха да измират деца от вариола и полио.

Въобще не влизам в спор "е ли са ваксините успешни ,или не". Това нека всеки си го тества сам. И тази вълна няма да съм на работа, така не ми дреме.
Иначе, ако не могат да се четат данните от Израел и Великобритания, няма как да се убеди някой в нещо. Ето го живият живот, дет се вика.
Стотици хиляди контактни и положителни, единици починали. Ако това не е доказателство, не знам какво още да се доказва.

# 5 798
Така де, Лейди. В момента Кантарджиев е Иванчо глупавото, защото прави точно описаното от теб. Имаше властта, имаше инструментите, имаше свободата да направи каквото трябва. Не го направи, а сега сочи с пръст.

Ла Сомбра, тъй като ти в момента също си в ролята на сочеща с пръст, редно е да кажеш какво е трябвало да направи професор Кантарджиев. Щом имаш капацитета да критикуваш какво не е направил, кажи все пак какво е трябвало да направи.

Не съм Ла Сомбра, но според мен човек с проф. д-р преди името си, а след него с дмн, мзм, председател на Българската асоциация на микробиолозите, директор на Национален център по заразни и паразитни болести...
трябваше да направи поне едно научно обосновано проучване в създалата се ситуация и да излезе с конкретни изводи и препоръки на база собствени научни изследвания.

Ние нито имаме знанията, нито ресурса да направим изследване и за това четем публикации на учени по света.
На практика с какво този научен работник управляващ въпросния национален център е по-различен от нас?

# 5 799
Днес си правих тест - отрицателен Wink. От около 30 човека, които изчаквахме резултатите, положителен 1 брой. Девойка, която се скъса да плаче, защото реално и няма нищо, но ще прекара 14 дни затворена. Бяха двамата с гаджето, живеели заедно. Той е отрицателен.
Като цяло това е една машина за пари. За 1 час, 30 човека х30 лв. Умножено х8 часа си става сериозна цифра. И така всеки ден.

# 5 800
Е, не, сериозно ли?
Първо, за чии сте седели 30 човека цял час в лабораторията?
Второ, даването на такава информация на ангро е незаконна и неморална.
Откъде, как и защо всички да разбрали кой положителен, кой не?
Или лабораторията е за сериозна проверка и незабавни административни и криминални наказания ( неспазване на противоепидемични мерки, струпване на хора, даване на лична информация на всеослушание), или нещо разказа не е точно такъв.

# 5 801
С/у варианта делата най-добрата ваксина е сложената с пълна доза поне 14 дни преди това....
Освен общите приказки и лафове не е ли добре да се борави с конкретна информация? В България имаме от всички ваксини и е важно да се знае хората, които сега са решили да се ваксинират коя да изберат. Аз не мисля, че човек трябва да се ваксинира ей така за спорта, а за да може реално да се предпази. Съответно мисля, че наистина това е много важна информация.

# 5 802
Някой може ли да ми каже какви мерки се предвиждат при 200 на 100 000 заболели? Следя основно Бургас и мисля, че до 2 седмици ще ги минат.

# 5 803
А не може ли смъртността от делтата да е поради по-ниската му смъртоносност? Не говоря за България, тук сме си на челни места по смъртност от всичко. Много хора са с хипертония без да го подозират, няма превенция на заболяванията, няма проследяване, няма рехабилитации, няма грижа за хронично болните, няма навременна диагностика... Много хора с хронични заболявания не си вземат редовно, или никак лекарствата, защото с 300 лева пенсия да даваш 100 за лекарства...  България изобщо не може да се сравни с никоя държава, давана тук за пример как се развива ковида там. Колко хора тук си заминават от грешни диагнози, неглижирани състояния, наричани хипохондрия... Една недиагностицирана починала е свекърва ми, на която до последно обясняваха, че нямала рак, защото биопсията била отлична. При аутопсията се установиха тумори в черния дроб. Майка ми, която загуби ходилото си, поради немарливостта на лекарите. Изгубили микробиологичното изследване, просто не го потърсили от лабораторията. Два месеца я лекуваха от гангрена поради неоросяване, тъпкаха с няколко вида антибиотици и се чудиха защо не спира. Като заговориха да режат крака от над коляното, убедих баща ми да не подписва и да я изпише от болницата. Отидох в кабинета по микробиология и се установи, че изследването си е при тях от началото на лечението, непотърсено, диагнозата - кандидозен остеомиелит, подхранван два месеца с АБ. Изписаха и противогъбични лекарства и гангрената спря и се изчисти. Пу-пу, минаха две години и половина вече, но кракът и няма да върнат. Та, смъртността в почти изцяло ваксинираните държави е еднаква с тази в държави с по-малко ваксинирани.

# 5 804
Освен общите приказки и лафове не е ли добре да се борави с конкретна информация? В България имаме от всички ваксини и е важно да се знае хората, които сега са решили да се ваксинират коя да изберат. Аз не мисля, че човек трябва да се ваксинира ей така за спорта, а за да може реално да се предпази. Съответно мисля, че наистина това е много важна информация.

Конкретната информация от мониторинга след прилагането на ваксините е такава.
Няма как да се търсят конкретни данни за ваксината на Янсен, Модерна, Спутник, китайските и т.н. от Израел и UK например.

Общи условия

Активация на акаунт