COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 772
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 090
Не знам дали е коментирано - според тази статия в Израел в петък 53% от новите случаи са били напълно ваксинирани.
Още 2% са били получили една доза (поне аз така разбирам “са били в процес на ваксиниране”), и 1% вече са го били изкарали...
Не дават процентите сред хоспитализираните засега.

https://hamodia.com/2021/08/14/vaccinated-israelis-account-half- … erious-condition/

Според официалните данни на Исландия, процента на заразени ваксинирани там е още по-висок - към 70%.

https://www.covid.is/data
А какъв да бъде при почти 90% ваксинирано население?
По-скоро трябва да се види, че цели 30% от заразените са сред 35 000 неваксинирани, а само 70% сред 310 000 ваксинирани. Особено ако става дума за не повече от 1000 случая за последните няколко седмици.
Някой, мисля Неко,  беше пуснал преди десетина дни много хубава илюстрация с обяснение на това съотношение в процентите ваксинирани/неваксинирани заразени в страните с висок процент ваксинации. Напълно разбираемо дори за първолаци.
Откъде извади тия цифри - 310000 и 35000 и какво точно представлява?
Израел е около 9 милиона, с около 62% ваксинирани. В петък са имали 5800 нови случая, от тях над50% са били ваксинирани.
Дори и първолак може да види, че нещо не е както трябва с тая картина.

Обикновено във форум коментарът се отнася към болднатия текст в поста, на който се отговаря.
Цифрите са за Исландия.

# 6 091
  • София
1587 починали от 166 млн ваксинирани -  не ми се смята в момента, но това е нищожен процент смъртни случаи при напълно ваксинирани.

# 6 092
  • Сан Франциско
Накара ме да смятам в ранни зори 😊 - 0.00095%

Не са много, да. Можеше обаче и още по-малко да са.

# 6 093
  • Насред хаоса
Де го чукаш, де се пука. За мен не е новост смъртността от ваксини. Направи ми впечатление бързото съобщаване и без мрън врън като имал заболявания или друго. А за амнайсти път ми се обяснява как никой не крие и как починалите след ваксинация без значение от какво са нищо работа. 🙄

# 6 094
Имали сме поколения, които и на училище не са ходили, били са деца по време на война, на кризи и пак са станали хора. И то - повечето свестни.
Ние като сме ходили присъствено - голяма полза гледам. Ученето става във всеки момент, по всеки начин. Да не ги учим, че са неприспособими, защото не са.
На сегашните деца не ДО, а единствено спрения нет може да им нанесе някаква травма.

Абсолютно точно!
Браво за коментара, това е истината!
Всъщност, проблемът с ДО е, че нанася вреда повече на родителите.

Ами като ви нанася вреда на вас, моля нека вашите деца да са на ДО /ако имате такива/.

На мен не ми е във вреда присъственото обучение на моите деца и настоявам да ходят на училище.
Недейте да твърдите и да искате неща толкова категорично...Живеем във времена на пандемия, нищо сигурно и категорично няма и не може и да има...Вирусът е непредвидим...И скоро не се очертава всичко това да приключи..Колкото по-рано го разберете, толкова повече главоболия ще си спестите...Не знам защо толкова искате и настоявате да изпратите децата си в тази зараза или искате да ги ваксинирате по естествен начин, изобщо не е нормално това..

# 6 095
  • София
Накара ме да смятам в ранни зори 😊 - 0.00095%

Не са много, да. Можеше обаче и още по-малко да са.
При мен пък е жега Simple Smile

Но наистина процентът е много мижав. Самите производители дават по-висок процент. При нас вероятно ще бъде доста по-висок, защото неваксинираните са много повече.

# 6 096
  • MI
Предполагам че вирусът е бил катализатор, а останалите заболявания са помогнали много да се стигне до фаталния край. Колкото и да са болни, без КОВИД сигурно да щели още малко да поживеят... Но се вижда ясно, че при по-млади хора като цяло е много добра защитата от тежко протичане. А като се има предвид и какъв процент от възрастните са ваксинирани и че пак по-голяма част от починалите не са ваксинирани, и за тях е много добра защитата като процент.

И къде точно е крито, не е съобщавано навреме? В коя преса? Или чакаме в българската да съобщят за случаи в Италия, Испания, Германия, Англия?!

# 6 097
Де го чукаш, де се пука. За мен не е новост смъртността от ваксини. Направи ми впечатление бързото съобщаване и без мрън врън като имал заболявания или друго. А за амнайсти път ми се обяснява как никой не крие и как починалите след ваксинация без значение от какво са нищо работа. 🙄

Каква ти е мисълта, че не схващам?
Ако се съобщи бързо и коректно, се чудиш как така?
Ако се забави, пак лощо, крият и лъжат.
Какво искаш? Thinking
Има смъртност, никой не ти гарантира 100% ефикасност. Това е ясно от самото начало.

А Израел, като ги сравняваш по брой нови случаи, не си си спомняш, че тяхното тестване и нашето са на светлинни години? Както тяхната медицина и нашата. Не е коректно да сравняваш голи числа.

# 6 098
  • Насред хаоса
Дева, точно това се прави, сравняват се голи числа. Нали все статистики се пускат.
Какво не разбра? Учуди ме бързото съобщаване на нещата, както са си. Без натъртвания колко болести е имал или че те са причината. Очаквам и занапред да се съобщават по тоя начин. Защото вече нещо обърнаха плочата - за всеки с ковид се пише, че бил без заболявания, а за всеки с ваксина - че има и съответно те са причината. Какво сложно има?

# 6 099
  • Сан Франциско
В таблицата, която преди малко качих - болестни състояния и натъртвания са отбелязани...къде точно? Това е сложното.

# 6 100
Не знам дали е коментирано - според тази статия в Израел в петък 53% от новите случаи са били напълно ваксинирани.
Още 2% са били получили една доза (поне аз така разбирам “са били в процес на ваксиниране”), и 1% вече са го били изкарали...
Не дават процентите сред хоспитализираните засега.

https://hamodia.com/2021/08/14/vaccinated-israelis-account-half- … erious-condition/

Според официалните данни на Исландия, процента на заразени ваксинирани там е още по-висок - към 70%.

https://www.covid.is/data
А какъв да бъде при почти 90% ваксинирано население?
По-скоро трябва да се види, че цели 30% от заразените са сред 35 000 неваксинирани, а само 70% сред 310 000 ваксинирани. Особено ако става дума за не повече от 1000 случая за последните няколко седмици.
Някой, мисля Неко,  беше пуснал преди десетина дни много хубава илюстрация с обяснение на това съотношение в процентите ваксинирани/неваксинирани заразени в страните с висок процент ваксинации. Напълно разбираемо дори за първолаци.
Откъде извади тия цифри - 310000 и 35000 и какво точно представлява?
Израел е около 9 милиона, с около 62% ваксинирани. В петък са имали 5800 нови случая, от тях над50% са били ваксинирани.
Дори и първолак може да види, че нещо не е както трябва с тая картина.

Обикновено във форум коментарът се отнася към болднатия текст в поста, на който се отговаря.
Цифрите са за Исландия.
Simple Smile
Видях го чак след като го постнах, и ме ми даде да ги изтрия.
За сметка на това, Исландия е със 74% ваксинирани, не 90%, което по една случайност е и процента на заразените ваксинирани.
Wink
Дори и първолак може да види връзката...

# 6 101
От значение са само хоспитализираните и смъртните случаи и съотношението им при ваксинирани и неваксинирани.

# 6 102
1587 починали от 166 млн ваксинирани -  не ми се смята в момента, но това е нищожен процент смъртни случаи при напълно ваксинирани.

Това не е статистически вярно , тези 166 мил. Ваксинирани граждани , не са били болни едновременно и няма да бъдат, че да изчислявате процент починали ваксинирани от ваксинираните здрави и болни . Трябва да правите изчисления въз основа на % починали ваксинирани от разболелите се за да има някаква логика или пък от разболелите се ваксинирани.

………….
342 от тези починали са били асимптомни или са починали от несвързани с ковид неща т.е. Може да е ваксиниран да претърпи инцидент  и почине вследствие на него без да има общо с ковид.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 18:51 от Анонимен

# 6 103
  • София
Е от какъв зор ще смята от разболелите се. То нали това е идеята, че по-малко се разболяват, а ако се разболеят, по-леко го карат и почти няма смъртни случаи.

# 6 104
Защото, ако сметнеш по същия начин починалите  от неваксинираните за същия период ще установиш, че процента е нищожен.
При това тази статистика 341 са били асимптомни или починали от състояние несвързано с ковид - може някой ваксиниран да го е ударил автобус на път за работа

Общи условия

Активация на акаунт