COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 618
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 210
Бустерчета през 6-12 месеца се очертават за богатите нации (докато другите произвеждат варианти). Компаниите ги очакват добри печалби.
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfiz … arket-2021-08-13/
Антителата спадали след 6 месеца.... и воала....
На мен ми е интересно за България как ще е. Има немалко имунокомпрометирани хора, иска ми се, например, баба ми да се ваксинира с трета доза скоро.
на мен ми се иска баба с първа доза скоро... едва ли Confused
За България, мисля, ще е справедливо да се поръчват толкова дози, колкото са ваксинираните към момента. Тези, на които им е дошъл втория акъл да започнат ваксинация, ще чакат когато и ако има свободни ваксини.

# 6 211
Но пък много активно агитирате и квалифицирате във форума. И преболедувалата потребителка Х трябва на всяка цена да пази неваксинираните ви баби, а децата на ДО задължително, по подобни причини.
Аз съм против ДО, защото считам, че общество се създава в обществена среда

За преболедувалата потребителка Х и неваксинираниете ви баби  не ми дреме - те имат правото да решават и си го ползват активно.

# 6 212
  • При семейството си
Но пък много активно агитирате и квалифицирате във форума. И преболедувалата потребителка Х трябва на всяка цена да пази неваксинираните ви баби, а децата на ДО задължително, по подобни причини.
Това ти така го разбираш. Нито агитирам, нито квалифицирам.  Аз не искам до. Ваксинирани сме, детето също. Спазваме мерки,  направили сме каквото можем и трябва. Защо да стоим ДО и кой да пази баба, като тя сама не иска, да опази себе си?
И Ние така, без детето, че е 4 годишно, а и няма дори “задължителните”  ваксини, по медицински причини.

# 6 213
В Гърция преди ваксините, при средно 3500 случая на ден, смъртните са били 120. Сега при над 50% ваксинирани и предимно от рисковите групи, при същия брой новозаразени смъртните случаи са около 20.  Та разлика определено има и трябва да си сляп за да не я забележиш.

На мене най ми е жал за децата. Защото те нямат никакъв избор. Да се ваксинират масово е абсурдно засега. Пак ще ги набутат по 30 в класните стаи и ще градят стадния имунитет.
     И като минат масово Делтата, ако не ги засилят на ДО преди това, може и да докараме някакъв имунен вал. Щото на възрастните им е под достойнството да се ваксинират. Мчи кък. Шъ земат зорлем да ги уморят. Хора със по 3 хронични, ама Тц. Квото е писано предпочитат. А то си е написано че като не се ваксинират пак ще напълнят болниците, ама от мисирски новини, фейсбук и турски сериали не остава време да го прочетат. Rage

# 6 214
  • При семейството си
Новите данни:
https://coronavirus.bg/

# 6 215
Ти да не си наследник на Мангъров? Действа ти успокояващо мисълта, че от ваксинираните до болница стигат предимно старци с придружаващи заболявания ли? В началото на пандемията със старците се успокоява много хора, ама вирусът не пита за годините.
А ти откъде реши да ме свързваш с Мангъров? Азбучна истина е, че най-уязвимите стигат до болница и умират. Ако са ваксинирани това не е гаранция, че са предпазени достатъчно. Делтата поразява и деца отчетливо по-лошо от предните варианти.

Защото и Мангъров твърдеше, че до болница стигат основно възрастни с придружаващи заболявания. Това, което си написал ти, но за ваксинирани възрастни.
Цитат
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.

Лейка, всеки има право да се отнася с родителите си както иска.  Всичките ви отговори обаче са в посоката, ако не са ваксинирани и заболеят. Никой не каза какво ще направи, ако накара родителите си да се ваксинират и те получат сериозни усложнения или починат от ваксината. Тогава кой ще е виновен?

Всичко е въпрос на поемане на риск. Какъв е риска човек да получи усложнения от ваксината срещу риска от хоспитализация, усложнения и/или смърт ако си ваксиниран, срещу риска ако не си ваксиниран. Според това, което е налично като информация, най-голям риск има при неваксиниран, заболял от ковид. Рискът от усложнения след ваксинация като стр ефект от ваксинита е минимален.
Сега, ако предпочитате да си получавате информацията от ФБ и ютюб, или от българските медии, може и да не мислите така. Само че тези източници са абсолютно недостоверни. Та въпрос на критични мислене е.

# 6 216
  • Немция
Аз съм против масовото и задължително тестване. Който иска да си тормози децата, негова си работа. Антигенни под път и над път.
Аз пък съм против масовото и задължително заразяване в детските колективи. Нито пък искам да тормозя децата си с обучение в домашна среда.
Надявам се властимащите да се съобразят с моите, а не с твоите искания.
И аз съм за тестване в името на едно присъствено училищно обучение.

На моите деца в Германия им предстои и тестване 2 пъти седмично , и маски в училище.

Започват училище на 18 август. Получихме писмо от кметството ни, че е желателно всички ученици да бъдат тествани преди първия учебен ден.
Отделно имаше призив неваксинираните родители да се ваксинират, за да може по-малко деца да се заразяват от възрастните и така да се намалят инфекциите в училище.

Записах децата за тест утре, искат тест тип близалка.

# 6 217
Добре, за нашите власти си права, че не мислят за хората.
Виж данните, постнати от PURE, сравнение между Швеция и нас.
От това по-красноречива илюстрация кое помага и кое не, не виждам.
Наистина е пълно безобразие да започваме вълната с 1500 хоспитализирани?! Защо??? Тези хора чакат да се влошат, че да се усетят, че са с КОВИД? 2 години така ли не разбраха, че се действа при първи симптоми. Не като почнеш да кашляш. Има поне 2-3 дни преди това, които са от огромно значение. Не става влошаване от първия ден. Но нали повечето или са невежи, или се правят на "герои", така става, да стигат до болница.

# 6 218
To беше и безобразие да не се изпразнят болниците от ковид при 100 случая дневно както бяхме месеци наред. А между другото никой не ви принуждава да се ваксинирате, всеки има глава на раменете си ... или поне така се предполага.

# 6 219
Целият свят е изправен пред безпрецедентна криза, а тук си мерим... "имунитета" и тестваме напълно безплатно "братска" пропаганда срещу гнилия капитализъм.
Имаме и медии, който изглеждат като успешни spin-offs на Работническо дело.
Ясно е какво, като че ли, повечето не искаме - евентуален локдаун и ДО.
По интересно е, какво всеки от нас е склонен да направи и прави по въпроса?
И да "гаранция - Франция", няма 100%. C'est la vie...

# 6 220
  • Шотландия
Интересно, най-върлите про ваксъри във форума едва или не успяват да убедят близките си хора.
Двойно ваксинирана съм. Не съм се опитвала са убеждавам активно никого, нито близки,  нито приятели, защото са пълнолетни и вярвам, че ще вземат най-доброто решение за себе си. Активното "убеждаване" често се приема като натиск и логично предизвиква отпор, затова не мисля  че е полезно. Когато говорим за ваксините, обяснявам моите мотиви да се ваксинирам и споделям какво зная за последните научни изследвания. Днес разбрах, че две мои приятелки са взели решение да се ваксинират, едната е преболедувала, другата - не, и двете са в България. Обсъждахме коя ваксина да изберат. Всички останали мои близки и приятели са ваксинирани.

# 6 221
  • София
А в моето съвсем близко обкръжение вече имаме случай на второ заразяване. Дете на 16г. Доказано и двата пъти с бърз антигенен тест. Първият път октомври миналата година.
За радост сега го кара съвсем леко. За нерадост обаче не спазва карантина.
За пореден път да си кажа, че съм отвратена от безотговорното отношение на хората. Просто ми идва да вия от безсилие.
Четиричленно семейство. Връщат се от морето. Двама със симптоми. Положителен тест вкъщи. Карантинират се. Засега, защото съм убедена, че веднага щом са добре, ще си излизат. Другите двама са с отрицателен и те се изнасят при възрастни роднини, които са ваксинирани. Не се карантинират. Разчитат, че бързите им тестове щом са отрицателни, всичко е точно.
А, дали е така? Някой би ли ми обяснил каква е вероятността да си бил тотално контактен с болен, тоест да си спал в едно легло с него, да имаш отрицателен бърз тест и да приемеш, че си здрав и не сееш зараза. Така ли е? Може ли да съм спокойна за възрастните хора според вас? Аз мисля, че не.
Извинявам се за объркания пост! Просто съм толкова ядосана....

# 6 222
  • София
Може да останеш здрав, да. При много близка приятелска двойка стана така - тя се разболя, мъжът й и детето им - не (на детето не са правили тестове, обаче, само на възрастните).

# 6 223
  • София
Да, да, аз знам, че можеш да останеш здрав, имам доста познати така. Но това се разбира след 10 дни.
Имам предвид дали мога, да, съм спокойна, че щом бързият им тест е отрицателен, те са здрави, два дни след последен контакт с болните е правен теста. Нали затова се стои карантина 10 дни, ако си от домакинството на болен?

# 6 224
  • София
Аз бих била спокойна, за теб - не знам. Хората сме различни.

Общи условия

Активация на акаунт