COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 618
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 225
  • София
Ами тогава защо карантинират контактните на болни за 10 дни, а не ги освобождават от карантина след бърз тест?

# 6 226
  • София
Ами тогава не бъди спокойна.

# 6 227
А в моето съвсем близко обкръжение вече имаме случай на второ заразяване. Дете на 16г. Доказано и двата пъти с бърз антигенен тест.
Предвид достоверността на антигенните тестове, не бих използвала думата "доказано".

# 6 228
  • София
Първият път цялото семейство бяха болни, като само родителите се тестваха с пср. Бяха 14 дни карантина, наложена от РЗИ. Детето се разболя по време на тази карантина. И имаше положителен бърз тест. Определено не е било шарка.
Сега детето е било 10 дни в стая с човек, който вече е с положителен пср. Самото дете е със симптоми. И с положителен бърз тест.
Да, не е 100 процента сигурно вероятно.

# 6 229
  • При семейството си
Щом са преболедували, може да не са се заразили повторно. Все пак повторното заразяване е по-рядко.

# 6 230
Хората в Англия и Северна Ирландия, които са получили две дози ваксина срещу Covid, вече няма да трябва да се изолират, ако влязат в контакт с някой, който е дал положителен тест за вируса.

Вместо да се налага карантина за 10 дни, сега им се препоръчва да направят PCR тест, но това не е задължително.

Новото ръководство се прилага и за лица под 18 години.

Промените в правилата за самоизолация вече са приложени в Шотландия и Уелс.

Здравният министър Саджид Джавид каза, че промените в понеделник в насоките за самоизолация са част от предпазлива „крачка към нормалността“, благодарение на разпространението на ваксината.

„Ваксините са това, което ще доведе до края на тази пандемия, като вече са спасени над 84 000 живота и са предотвратени 23 милиона инфекции“, добави той.

В Англия новите правила се прилагат за тези, които са получили последната си доза одобрена ваксина най -малко 14 дни преди да влязат в контакт с положителен случай.

Хората, които получават пинг, сега ще бъдат посъветвани да направят безплатен PCR тест, но няма да се налага да се самоизолират, докато чакат резултата.

Тези, които имат положителен тест или започват да проявяват симптоми, все още ще бъдат задължени по закон да се самоизолират за 10 дни.

Във Великобритания 89,4% от 18+годишните са получили една доза ваксина, докато 76,7% са имали и двете дози.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-58226678

# 6 231
  • София
Цифрите, които цитираш в последното изречение, Лейди, са мечта за мен.
Или утопия по- скоро...

# 6 232
  • Overijse, Belgie
Аз съм против масовото и задължително тестване. Който иска да си тормози децата, негова си работа. Антигенни под път и над път.
Аз пък съм против масовото и задължително заразяване в детските колективи. Нито пък искам да тормозя децата си с обучение в домашна среда.
Надявам се властимащите да се съобразят с моите, а не с твоите искания.
И аз съм за тестване в името на едно присъствено училищно обучение.

На моите деца в Германия им предстои и тестване 2 пъти седмично , и маски в училище.

Започват училище на 18 август. Получихме писмо от кметството ни, че е желателно всички ученици да бъдат тествани преди първия учебен ден.
Отделно имаше призив неваксинираните родители да се ваксинират, за да може по-малко деца да се заразяват от възрастните и така да се намалят инфекциите в училище.

Записах децата за тест утре, искат тест тип близалка.
От каква възраст се ваксинират децата в Германия? И ваксинират ли се всъщност?

# 6 233
Не разбирам увереността и смелостта на хората които не искат
 да се ваксинират на какво се дължи..!?
На това, че  го изкарахме и на това, че мое познато семейство - напълно ваксинирани са болни- мъжът е в болница.

# 6 234
А в моето съвсем близко обкръжение вече имаме случай на второ заразяване. Дете на 16г. Доказано и двата пъти с бърз антигенен тест.
Предвид достоверността на антигенните тестове, не бих използвала думата "доказано".
Много трудно ще ти даде фалшиво положителен резултат и да отчете вирус там, където го няма. По-вероятно е или да го хване или да не успее да го хване, но не и да го хване "фалшиво". Иначе при мен си беше съвсем релевантен, но аз имах и супер изразени симптоми.

# 6 235
Аз бях с двустранна пневмония, личната искаше да ме вкарват в болница, но пък при мен излезе отрицателен, при случай че се разболях от съгруга ми, с положителен ПСР.След положителните случаи със сок от манго, аз не бих била толкова сигурна. А! Сещам се и за моя съседка, при масово тестване на общинските служители излезе с положителен тест, след което направи ПСР същия ден - отрицателен.

# 6 236
  • Deutschland/HE
Скрит текст:
Аз съм против масовото и задължително тестване. Който иска да си тормози децата, негова си работа. Антигенни под път и над път.
Аз пък съм против масовото и задължително заразяване в детските колективи. Нито пък искам да тормозя децата си с обучение в домашна среда.
Надявам се властимащите да се съобразят с моите, а не с твоите искания.
И аз съм за тестване в името на едно присъствено училищно обучение.

На моите деца в Германия им предстои и тестване 2 пъти седмично , и маски в училище.

Започват училище на 18 август. Получихме писмо от кметството ни, че е желателно всички ученици да бъдат тествани преди първия учебен ден.
Отделно имаше призив неваксинираните родители да се ваксинират, за да може по-малко деца да се заразяват от възрастните и така да се намалят инфекциите в училище.

Записах децата за тест утре, искат тест тип близалка.
От каква възраст се ваксинират децата в Германия? И ваксинират ли се всъщност?

В Германия ваксинират децата над 12г, вчера четох статистиката за Хесен и там 22% от децата между 12 и 18г имат поне една доза.

Ние в края на уч. година получихме писмо от министъра на Хесен с молба децата седмицата преди започване на уч.година да бъдат тествани и ни информираха, че първите две седмици ще бъдат с маски и в часовете, а за после ще решат допълнително.

# 6 237
Извинявам се, че ще попитам може би задаван въпрос, но ....
Защо според вас в информирано съгласие преди поставянето на ваксина вече се изисква и да се напише месторабота и длъжност?

# 6 238
https://btvnovinite.bg/svetut/francuzi-patuvat-do-belgija-za-da- … W0oVuKS5Hf8s-SnTs
В Европа се появява нов вид туризъм- ресторантьорският 😂
А за в България някъде бях чела изявление, че нищо няма да затварят. Което за мен е голяма грешка. Има ли локдаун разпространението на вируса се ограничава.

# 6 239
  • София
Не само в България няма да затварят (ако наистина не затварят, де).

Общи условия

Активация на акаунт