COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 381
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 600
https://www.mediapool.bg/bezplatni-pregledi-izsledvaniya-i-lekar … 9-news325373.html
Не знам как  го разбирате това, в смисъл защо се прави и има ли го в другите държави...Аз мисля, че управляващите много добре знаят какво предстои, но нямат намерение да спират разпространението на вируса...Изглежда, че 4тата вълна у нас ще е брутална..Болниците много бързо ще се препълнят, и много хора искат не искат, ще трябва вкъщи да се лекуват..Те са казали, че уж за леките случаи ще е това, но то при ковид нещата са непредвидми и бързо се променят, както е лек и за часове става тежък, но като няма къде, човекът ще се лекува вкъщи и каквото стане...Това не е добре..Може и нещо да греша, дано..

# 6 601
Както винаги, вместо превенция.. след дъжд- качулка. Така ми се чини работата с безплатните лекарства уж.. Ще го видим и колко ще са безплатни. То в нашата държава всичко е предпоследно. Само боледуването е сигурно.

# 6 602
Информация за София-град за легла в ковид отделения и кои отделения ще се преструктурират в ковид:

Снимка 1 - 2 ниво на заболеваемост

Снимка 2 - 3 ниво на заболеваемост

Снимка 3 - 4 ниво на заболеваемост

# 6 603
Вчера почнах да гледам брифинга на NSW в Австралия за ковид.
През 30 секунди повтаряха колко е важно да се ваксинират хората, но никъде не видях данни за броя на заразените и хоспитализирани с и без ваксина.
Все си мисля, че ако имаше голяма разлика, тези цифри щяха да се публикуват ежедневно и да се ползват за да убедят населението да се ваксинира.
Интересно е, че никой не публикува точните цифри за хоспитализираните - по възрастови групи, и ниво на ваксиниране.
Мисля, че ако тази информация беше широко достъпна (надявам се някой все пак да следи тези данни!), ще е много по-лесно за хората да вземат решения въз основа на факти, отколкото на пропаганда.
Не би трябвало да е толкова трудно.

# 6 604
Ние не сме спрели да се пазим. Ваксините не пазят от заразяване.
Казахте, че се чувствате много спокойна. Родителите ми също бяха така, но с Делта спокойствието свърши.

# 6 605
Цитат
Ще го видим и колко ще са безплатни.
Това трябва да е успокояващо за ''има такъв народ,няма/има такава държава''.Значи,това е обикновен грип,а и да се разболеем,ще има безплатни лекарства.Шапка на тояга.Беззплатно е само сиренцето в капана за мишки.
За Австралия писах по-назад.Предлагат им само АЗ,а те не я искат.У нас пък нали сме най-оправни от всички нации,само държавата не можем да си оправим и чакаме нЕкой да ни оправи,затова имам богат избор на ваксинини.Можем,ама не искаме да се ваксинираме.

# 6 606
Aз лично съм оптимист в дългосрочен план ... за след 2-3г.

# 6 607
Aз лично съм оптимист в дългосрочен план ... за след 2-3г.
В смисъл?Чудя се защо толкова се мотаят с лекарство(а) лекуващи успешно гадният ковид 19?

# 6 608
Лекарства за вируси може да се каже почти няма, помагат само в начална фаза на инфекцията, по-скоро ще чакаме назална ваксина.

# 6 609
Лекарства за вируси може да се каже почти няма, помагат само в начална фаза на инфекцията, по-скоро ще чакаме назална ваксина.
Това хич не е малко. Ако са достъпни ще променят сериозно нещата.

# 6 610
Цитат
Ще го видим и колко ще са безплатни.
Беззплатно е само сиренцето в капана за мишки.
За Австралия писах по-назад.Предлагат им само АЗ,а те не я искат.

Добре, ако са с две дози Файзер, третата може ли да е АЗ? Става голям гювеч.

Иначе не само сиренцето е безплатно, ваксините също са безплатни.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 23:30 от Arizona`

# 6 611
Кой да го открие това лекарство? Научният потенциал е впрегнат да прави проучвания от сорта руси неваксинирани, червенокоси преболедували или мъже ваксинирани е по-вероятно да се заразят и кой го кара по-тежко. Поне резултати се бълват в изобилие.

# 6 612
Безплатни лекарства, сигурно да ги изпишат трябва са стане чудо и да обиколи пациента  2-3 платени прегледа. Много вероятно и да ги няма в аптеката.
Лекарство няма да има скоро за масова употреба , същите тези които произвеждат ваксините правят и медикаментите.
 Това за тях си е просто бизнес генериращ милиарди за година, не са тръгнали да спасяват света . Ако на 6м ваксинират хората , това си е огромен пазар, защо да го компрометират с лекарство? Каква полза биха имали те от ваксина, която да създаде траен имунитет - да си загубят 2/3 от печалбата . Банално , но всичко опира до пари

# 6 613
Абсолютно! Нямат никакъв интерес да разработват лекарство или ваксина с траен имунитет.

# 6 614
  • в страната на чудесата
Абсолютно! Нямат никакъв интерес да разработват лекарство или ваксина с траен имунитет.
Защо да нямат интерес за лекарство. То със сигурност ще струва поне два пъти повече от ваксината. Ако помните Тамифлу когато се появи беше 40-50 евра.
Просто не става толкова лесно, а хората имат необосновани очаквания макар и те самите да не са измислили никога каквото и да е.
Ваксините бяха разработени върху съществуващи платформи... а ако не бяха? За грип има ли трайна ваксина? За хеп С 30 години се търсиха медикаменти с брейктру от мижава компания, продадена за малко пари на гилиъд...
не разбирам на какво се основават очакванията ви...

Общи условия

Активация на акаунт