COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 481
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 615
Информация за София-град за легла в ковид отделения и кои отделения ще се преструктурират в ковид:
Скрит текст:
Снимка 1 - 2 ниво на заболеваемост

Снимка 2 - 3 ниво на заболеваемост

Снимка 3 - 4 ниво на заболеваемост

Някой обърна ли внимание на тази таблица?!
Благодаря на Марина за споделянето.
1435 легла за София! За 1 236 000(само официално!)

Ако 15% влизат в болница от заболелите, това значи не повече от 9566 болни в София.
За критичните бройката е по-ниска. При тях 5% от заболелите стигат до там, това значи не повече от 4000 души.
Отпуснатите легла за Ковид (най-вероятно бройката, която може да се поеме нормално) са
 0,12% не критични и 0,02% критични от официалното население на град София.

Няма да коментирам безплатните лекарства.
Те ще са повод да се потупват следващите бойковци как освен легла и лекарства са дали на населението. Пък то, на пук продължава да мре и да цапа статистиката.
Ще сме страшни късметлии, ако тази година завършим със свръхсмъртност под 40%. И това при положение, че 2020 вдига изкуствено 5 годишният период.

Пазете се. Гледайте само собствените си семейства, не спорете излишно в нета. Пазете си силите. Който е искал да е ваксиниран и предпазен, го е направил. Всички ще понесем последиците на изборите си.
Усмивките и басовете колко ще са новозаразените са дъното на падението в тази тема.

Само се чудя, как още никой не е издирил 27 годишният(Бог да го прости) какви заболявания е имал, бил ли е пълничък, пушил ли е, взимал ли е анаболи.
Миналата година, когато си отиваха млади хора, на някой хора в темата им беше хоби да разровят всичко в живота им, само и само да се самоуспокоят, че е бил "суха съчка".
Явно ще чакаме утрешните новини.

Лейка, излишно е. Опитах се да им обясня няколко пъти, че лошата Биг Фарма всъщност губи от ваксините, защото самото лечение, дори без пост-ковид синдрома, надвишава многократко цената на ваксината. Явно това не се разбира.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 00:33 от Не се сърди, човече

# 6 616
Например кой ще ползва лвкарството ? - логично това ще бъдат само болните хора, които като процент от популацията са много малко. Ако вземе, че се лекуват успешно, хората ще спрат да се ваксинират Ако е много скъпо е безмислено, няма да се купува . Ако вируса стане по-малко смъртносен са си на загуба.

Кой ще ползва ваксината? - милиарди здрави хора с идеята да се предпазят , те са сигурен пазар с тенденция да нараства, включващи в себе си все повече възрастови групи.

Та логично какво ще продаде повече фирмата - ваксини или лекарство ? Коя печалба е по-сигурна ?
На български имаме поговорка “като съм хванал питомното, къде ще ходя да гоня дивото”

Добавям
Така нареченета от Неко Биг фарма не е благотоворителна организация - колкото по- дълго боледуване и повече лекарства, толкова по- голяма печалба ( платено от пациента или държавата без значение за фирмата ). Ваксинираните като се разболеят също пият лекарства . Та какво точно губи?

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 00:06 от Анонимен

# 6 617
  • София
Кои хора са малко? Как боледуващите са малко?  Мангъровски истории не ми се четат. Малко били! Питай хората, които още лекуват усложненията или на които близките им вече ги няма!

# 6 618
Кои хора са малко? Как боледуващите са малко?  Мангъровски истории не ми се четат. Малко били! Питай хората, които още лекуват усложненията или на които близките им вече ги няма!

Много са малко в сравнение със здравите хора, подлежащи на ваксинация . Говорим за 8 милиарда хора. В глобален план болните са малко да

Мангъров какво общо има , говорим за потенциални потребители на медикаменти

# 6 619
Лейка, какви очаквания?! Очакванията са ми, че няма да има лекарство. Основават се на предположения, че компаниите нямат финансов интерес от такъв рисърч и от прочетено, че разработка на вирусни л-ва става трудно.
Ако се окажат нереалистични и ме опровергаят, само ще се радвам.

# 6 620
  • София
Кира, в това, което пишеш няма никаква логика. Ако ще е за изгодата, защо да не смучат от две места - един път от ваксините и втори път от лекарството? Идеално им се получава.

# 6 621
Точно така, едва ли е нарочно, просто не е лесно. Всички сме отчаяни за лесно и бързо решение, но засега такова няма. Трябва да се напънем и да натиснем вируса, но няма желание за това, защото е трудно, а вече сме много уморени. Вирусът обаче не се е уморил от нас. Този вирус всеки път се завръща по-лош от преди и то тъкмо когато си мислим, че сме го победили.

Проблемът със сегашните ваксини е, че не могат да спрат разпространението. Да оставим на страна факта, че ковид все пак не е грип и дори леките инфекции не са безобидни, но такова движение на вируса между ваксинирани е предпоставка за бързо отсяване на имуноизбягващи варианти. Въртим се в омагьосан кръг.

Лекарство, ще е много хубаво да се появи и да го добавим към арсенала, но някъде прочетох, че щяло да се използва само в болнични условия.

# 6 622
Аз чакам вече следващия вариант да обявят. Време е вече. Щом и ваксинирани се заразяват, нов вариант не ни мърда. Освен това има държави, в които няма течаща вода, та камо ли ваксини.

# 6 623
Кира, в това, което пишеш няма никаква логика. Ако ще е за изгодата, защо да не смучат от две места - един път от ваксините и втори път от лекарството? Идеално им се получава.

Защото когат се насити пазара с ваксини и св появят още конкуренти , може да се появи и лекарство. 
Не съм гледала как стои въпроса с патентите им.
Аз гледах много скептично към лекарствата срещу вируси, но се убедих лично как Тамифлу пресече грипа за един ден.

# 6 624
Ваксинираните в над 90% от случаите минават с малко температура и хрема. Малка част стигат до по-сериозно лечение.
Между 15-20% от заболелите имат сериозни симптоми, за лечението на които се използват поне два антибиотика, кортикостероиди, хепарини.
Една голяма част имат симптоми за повече от 6 седмици, една част за повече от 12.

Само банките физиологичен разтвор, нужни за двуседмичен курс лечение в болница, минават цената на ваксината в пъти.

После идва гадният навик на този вирус да отключва други заболявания, като например диабет, сърдечно-съдови, бъбречни и психични проблеми. Не знаем дали са за постоянно, нито дали бума сега ще намали евентуално в бъдеще заболелите (т.е. са отключили тези, които са били заплашени с това поначало.)
Знаем само, че го причинява.
Лекарствата за това са нужни с години, всеки месец. Постоянен поток. Това, заради което много антиваксъри обвиняват фармациите.

Досега няма данни ваксинираните да страдат от пост-ковид.

Това, че те не са благотворителни организации го знаем.
Но и знаем колко милиарда се наляха в разработването на ваксината.
Защото на политиците бързо им светна, че много болни означават съсипана икономика. Не достатъчно, че да спрат вируса, но достатъчно, че да им светне, че без ваксина няма да стане.

На никой не му пука за мен или теб. Не им пука дали утре ще сме живи.
Но, ако заплашваме нормалният ход на живота, къде със задръстване на болниците, къде със загуба на данъци, такси, нужда от социални плащания, заради инвалидизация, тогава им пука.
Затова са тези ваксини, затова се наляха милиарди в тях. За да може максимално много хора да запазят живота си и да продължат да си внасят данъците, без да тежат на системата.

# 6 625
  • в страната на чудесата
Ремдезивир евтин ли е?
Не става бързо. Грип има от поне 1920-та. Тамифлу и реленца от 10-15 години.
И всеки ще се разболее ако ковид остане достатъчно дълго. Е може би ще има % неподатливи но няма да са много.
Платформите бяха готови, затова толкова бързо имаше ваксини - и РНк и вектори. Виждате, че стандартните протеинови още са на кокошките Simple Smile
Същите разговори се водят за хив - не правят ваксина, за да печелят от лекарствата Simple Smile
Последно? От какво печелят повече Simple Smile
Лоша фарма Wink

# 6 626
  • Стара Загора
0 ваксинирани Sad възможно ли е да не са вкарали данните
Въведоха ги -над 12 000 са

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 00:44 от tanya_p

# 6 627
Новите данни - 1405 новозаразени.
Много по-плашещи са други данни:
6,4% заразени от всички тестове, 11.5 от PCR тестове!
Делтата ни налази жестоко, на морето е "след мене потоп".
Добавям:
"Ах, морето..." Бургас е с почти 10% от новите случаи, а някои знаем колко и какви болници има.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 00:44 от Недоволна

# 6 628
Дали няма да ни изиграе лоша шега "лято е, живее ми се". Никакви мерки няма, ама никакви. Отпуснахме се твърде много...

# 6 629
  • На село (близо до Лондон)
Лейка, какви очаквания?! Очакванията са ми, че няма да има лекарство. Основават се на предположения, че компаниите нямат финансов интерес от такъв рисърч и от прочетено, че разработка на вирусни л-ва става трудно.
Дъждец пишеш без да знаеш и грам! Не знам каква теза и глупави конспиративни теории поддържаш. Естествено, че има лекарства за прием преди да се влошиш и да не стигаш до хоспитализация. Ето тук информация. Добре е да се прочете и потърси преди да се пише.https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus- … reatment-covid-19
https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus- … reatment-covid-19
Разработени са от фармац индустрия естествено! Билки не помагат при сериозна болест

Общи условия

Активация на акаунт