COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 724
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 855
  • София
Благодаря за отговорите на всички съфорумки от чужбина.
За съжаление в момента от личен опит тествам колко ефикасни са ваксините. В частния случай, де. Родителите ми са дни наред в близък контакт с хора с доказан Ковид. Ваксинирани са, родителите ми имам предвид, през март-април, с АЗ. На 61 и 68г, със странични заболявания.

Аз не разбрах, здрави ли са вашите родители, т.е. работят ли ваксините или не?

# 6 856
Правилно ли разбрах от приятелка, че Кантарджиев сутринта е казал по тв, че преболедувалите не е нужно да се ваксинират, само ако ги е страх нека  да го направят?!?

Какво странно има?  Ето защо:  “Моят приятел вчера си направи тест за антитела. Преболедува в средата на ноември, не е ваксиниран. Следи количеството антитела през няколко месеца. При предишния тест преди около 2.5 месеца антителата бяха доста паднали, сега са се увеличили и са почти толкова, колкото бяха 40 дни след преболедуването. Единственото логично обяснение за мен е, че е срещал вируса и имунната система се е задействала, произвеждайки още антитела. Кога и как се е случило това, не знаем. Не е имал никакви симптоми, не се оплаквал от нищо. Та ето един пример за естествен имунитет в действие.“.

# 6 857
  • София
Все още не мога да кажа, защото не е минало достатъчно време.

# 6 858
Валенце, дано са добре и ваксината да ги опази!

# 6 859
  • в страната на чудесата
Кира, дано е фейк

# 6 860
Да, освен това каза, че имунитетът на преболедувалите е доживотен.
Супер, ще предам на моята близка, която сега е за втори път с Ковид.
Чудя се защо в много от развитите държави не са на мнението на Кантарджиев.
Предайте и. Изключения винаги има. Надявам се и двата пъти боледуването е доказано с ПСР тест.

# 6 861
Колежка с доказано изкаран Ковид и 2 дози Астра Зенека пак е положителна.
И това ако не е късата клечка...
Не искам да повярвам.

Явно жената не изгражда траен имунитет.

Впрочем бях чела нещо по въпроса, не си спомням къде, в което пишеше, че който няма антитела след боледуване, едва ли ще ги изгради и след ваксиниране. Вероятно това са много редки случаи.
Тествала ли е антитела?
Това си е за секвениране.

# 6 862
  • Bristol
В тази връзка, някой знае ли, ако чужденец, бил у нас на море, и преди да излети - дето се вика на самото летище, си направи тест, за да се прибере в родината, и този тест е положителен... как се процедира? Къде остава следващите 14 дни? В България? Кой плаща? (няма да питам, ако е със семейство и се изредят да боледуват и останалите, с няколко дни закъснение)
Ако е на самолет за Великобритания, не го качват, остава карантина в България, но къде, незнам 🤔 Докато не покаже негативен тест, не може да се прибере. Аз затова треперих да не пипна нещо в България. Отидох за 10 дни да видя майка ми. Сума ти време се пазих и PCR си правих да не й домъкна индиеца от тук и хоп, ако изляза позитивна в България, още 14 дни трябваше да седя. Презаверяване на билет, опит да работя от България, за да не тегля допълнително отпуска и тн и тн 😔

# 6 863
Явно сте от непреболедувалите. Дано ваксината ви предпази от боледуване. Наскоро казаха, ...
На теб това ли ти е целта с участието в темата? Да плашиш ваксинираните, че "дано са защитени" и да ги подготвяш за следващата доза? А дали си даваш сметка, че ти - очевидно като "богопомазан", изкарал корона - с това, което пишеш също допринасяш за силна следваща вълна и то сред неваксинираните? Стимулираш "богопомазването" на другите. Да не ревнеш утре, че няма капцитет, болниците са пълни и въобще всичко е един голям бизнес. Носиш отговорност с постингите си тук, нищо че си анонимен.

# 6 864
Не го мисли Нико, той е с връзки, чака го ВИП стая ако нещо случайно се случи

# 6 865
Да питам ,
Някой от боледувалите  и след това ваксиниран с Янсен има ли, и ако да как му понесе ваксината?

# 6 866
Училищата ще затварят само в краен случай - при достигане на червен сценарий със заразата от Covid-19. Това ще рече нива на заболели от над 250 на 100 000 души. Това обясни министърът на образованието проф. Николай Денков по време на изслушване в парламента за старта на учебната година.

Каквото и да се случи, детските градини ще работят до последно, както и ще се осигури присъствено обучение на децата със специални потребности до последно. Те ще преминат на онлайн обучение последни, както и най-малките ученици от началния курс.

Имаме желанието максимално дълго да се обучават децата в присъствено обучение, увери депутатите министърът. Той обаче направи уговорката, че епидемията бързо напредва и към средата на септември вероятно ситуацията ще е по-усложнена.

Към момента са разработени 4 сценария за развой на събитията и съответните действия в образователната система.

"При зелен сценарий със заболеваемост по-ниска от 100 на 100 000 души и при жълт сценарий, от 100 до 250 на 100 000 заболеваемост, учебните заведения ще работят, спазвайки инструкциите на МОН и МЗ.

Както е тръгнало и нищо не се предприема , за да не се разсърди бизнеса, вероятно съвсем скоро ще сме в червената зона.
Затова се дразня, сега не се предприема нищо , а септември ще кажат , еми какво да направим в червената зона сме, затваряме децата.
  Всички виждаме, а и учените казват колко супер заразен е този вирус. Виждаме как ваксинираните се заразяват почти наравно с неваксинираните. Как в такъв случай можем да се надяваме да има само 200-300 или 500 случая на 100 000? При супер заразен вирус това е невъзможно. Нормално е да сме не в червената зона, а направо не знам къде. Необяснимо ми е обаче защо управляващите си пипат ушите относно тестването на учениците? Наистина не разбирам какъв е проблема да се закупят щадящи тестове и децата да бъдат задължени да се тестват три пъти седмично. Всички са убедени колко важно е присъственото обучение, а се вижда колко малко трябва да се направи за да се осъществи то.

# 6 867
Не го мисли Нико, той е с връзки, чака го ВИП стая ако нещо случайно се случи
О, сетих кой е. Познавал някакви директори на болници и даже го канили само с хрема за настаняване. Беше преборил короната със сребърна вода и сега никога нищо не може да му се случи. А другите лузъри със слабите смотани ваксини ехе.. И назад да бягат - няма да го стигнат. Го фор естествен имунитет!

Само че болници ни трябват и по друг повод и всички имаме проблем, ако няма капацитет. Ако не бяхме скачени съдове и по този параграф, никой нямаше да се интересува кой как и какво е изкарал или смята да изкарва.

Скрит текст:
А дали въобще е мъж, се съмнявам. Пишеше адски много, докато разказваше, че е на морето на почивка. Това мъж да го направи - да кисне в женски форум часове наред насред реални мацки по бански.. Не.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 18:36 от Анонимен

# 6 868
Да питам ,
Някой от боледувалите  и след това ваксиниран с Янсен има ли, и ако да как му понесе ваксината?
Майка.
Боледува с доказан пср ноември някъде, ако не се лъжа.
Имаше доста антитела.
Ваксинира се преди две седмици- без никакви странични ефекти, пупу. Освен нея още трима бяха в групичката им, заедно се ваксинираха с Янсен- и при тях всичко е ок.

# 6 869

Писах, че вчера излязоха данни от една немска провинция как почти 90% от пациентите в ковид отделения са неваксинирани.

Може би трябва да се спомене, че става дума за население два пъти и половина по-голямо от това на България.

Общи условия

Активация на акаунт