COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 618
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 915
  • София
Аз също се моля имунитетът на преболедувалите да е доживотен. Да няма нови варианти, които да заобикалят ваксините също. Ама... за съжаление, едва ли е много вероятно. Човек е по-добре да е подготвен за песимистичните сценарии, пък ако не се случат тъкмо ще е по-щастлив.
Не знам дали Кантарджиев е бил саркастичен, но вчера мой познат се позова на него защо няма да се ваксинира. Друга позната, която се колебае за ваксина заради пътувания и след половинчасови обяснения от моя страна накрая ме пита заговорнически: "Ама кажи честно, наистина ли има такъв вирус?" Rolling Eyes А ние нека си чакаме да върви ваксинацията...чушки.

Скрит текст:
На мен пък това излияние на майката със сина във Виетнам ми звучи като пълна измислица. Не, че оспорвам истинността за ситуацията във Виетнам. Ама Бойка Трифонова, моля ви се. Що не Славка Борисова? Joy

# 6 916
Ново: Дългият COVID може да е съвсем различен вирус
Отслабената от коронавируса имунна система позволява на вируса на Епщайн-бар да се реактивира
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/novo-dylgi … hen-virus-6129882

# 6 917
Не знам дали Кантарджиев е бил саркастичен, но вчера мой познат се позова на него защо няма да се ваксинира. Друга позната, която се колебае за ваксина заради пътувания и след половинчасови обяснения от моя страна накрая ме пита заговорнически: "Ама кажи честно, наистина ли има такъв вирус?" Rolling Eyes А ние нека си чакаме да върви ваксинацията...чушки.

Отказала съм се да убеждавам хора да се ваксинират. Всеки избира как да живее и в случая как да умре; прави изборите си и носи последствията от тях.

# 6 918
За да бъде по- информативно това твърдение за 90% неваксинирани от хоспитализираните е хубаво да знаем колко % от хората във въпросната провинция , която се обслужва от болницата имат ваксина ( ако са около 20-30%) подобно на нас нищо чудно.. и за какъв период във времето става въпрос

За времето не знам, но процентът е 64,6.

# 6 919
  • При семейството си
Добре, де, хората, които все пак не искат (по една или друга причина) да се ваксинират, но но месят хляба, произвеждат млякото, продават маските, чистят кофите за боклук, но имат деца до 12 годишна възраст, при затворени ДГ и начални класове, какво правят?

# 6 920
Добре, де, хората, които все пак не искат (по една или друга причина) да се ваксинират, но но месят хляба, произвеждат млякото, продават маските, чистят кофите за боклук, но имат деца до 12 годишна възраст, при затворени ДГ и начални класове, какво правят?

Ще търпят ограничения и рано или късно ще се разболеят. По-скоро рано. Какво друго да правят?

# 6 921
добър въпрос. Не се заяждам и не се шегувам. Да отговорят неискащите ваксина. Те да кажат как да стане. Как да не се пълнят болниците? Как да няма починали? Как да не боледуват децата. Щото пък тия, които са ок да им боледуват децата , хич не ги разбирам. Ваксина не искат, тест не искат, ми да кажат как да стане?

# 6 922
Какви хора има, просто не знам..Това е мнение на човек по повод публикацията за дългия ковид.

"Дълъг ковид, къс ковид, Епщайн-бар и на баба му Фърчилото. Замислям се всъщност, да не би да се наблюдава в глобален план рязко влошаване на здравословното състояние на човечеството заради "качествени" храни, въздух, околна среда, екплоатация на човешки ресурс. Аерозолните впръсквания из атмосферата. Новите технологии със свръхвисокочестотно излъчване. И тази контролавирусна пландемия, освен всичко друго да се опитва да прикрие този геноцид. Началото на тежки масови заболявания вследствие на алчността и глупостта на част от човечеството се представят като мистериозен вирус, от който се боледува безсимптомно, който мутира по пет пъти в годината, но не изчезва, толкова е хитър, че не позволява изграждането на колективен имунитет, заразява когото си иска и нанася поражения във вътрешностите по свое усмотрение...дълга е темата "

# 6 923
  • При семейството си
Не е ли по-логично тези, които се страхуват да не им се разболеят децата и имат удобството на хоум офиса, да ги спрат от ДГ и училище, а пък който иска да пълни болниците, евентуално да умира, неваксиниран. Някак си псевдо загрижеността за другите ми убягва.

# 6 924
Вчера казаха, че в Александровска са заети 90% от интензивните легла.
Вчера.
Също ни успокоиха, че вече властите не носят отговорност за ситуацията - те направиха всичко възможно, с оглед на вярата си има ли изобщо вирус и има ли нужда от ваксина - абе, май.
Но твърдо са решили, че няма да допуснат да мрем по стълбите на болниците. Как така. Заради това веднага се вземат мерки и ще го правим вече в удобна и позната обстановка - по домовете. Отговорността е вече на личните ни лекари. Тъй като е повече от ясно, че места в болниците няма да има съвсем скоро. ЛЛ притичвайки в останалото си време от очакващите ги в кабинета ще навличат набързо едни костюми по пътя, които са длъжни да си купят сами, скок в кола/такси/автобус и тичат по адреси да преслушват (нищо, че не се чува), успокояват - реално ще е само това, мерят сатурация и говорят с пациентите си по къщята. Защото друго реално не могат. После, излизайки в коридора или на улицата събличат костюма, къде се обеззаразяват никой не го интересува, пак в транспорта до другия пациент, където пак трябва костюмирано да го преслушат и т.н. Пак събличане/обеззаразяване и притичване до следващ. И това цели 5-6 дена денонощно, защото пациентите се влошават най-вече нощем. Повече не - защото за това време вече ще са заразени и заразили по пътя си останалите. Просто няма нормален човек, който да го издържи това. А другото прекрасно - пациентите, получили направление за изследване и рентген свободно си го правят - пък дали им е зле, дали няма по пътя си да заразят още и още... Абе карай. Важното е, че накрая ще им се държи ръката. Е, без апаратура, без кислород. Но пък с безплатни лекарства. Дано поне ги купува някой некарантиниран.
А иначе мерки няма да вземаме. Е, план има, даже цветен, но го четат вероятно далтонисти.
Червена зона, но децата ще са си на училище, докато евентуално в училището не решат друго. Е как - то в училище всички са най-сведущи по медицинските въпроси и проблеми. Що те да не преценяват. И ако решат затваряне - те са виновни, на тях се сърдете.
И на общините - нали на тях се прехвърли наскоро отговорността за рекламиране на ваксинациите.
Страхотен план - не направихме нищо, ама нищо - ни мерки, ни затваряния, ни ограничавания, ни проверки, но пък ето -  едни други са виновни.

# 6 925
Защо са си спирам детето, като спазвам мерки и съм го ваксинирала. Себе си също. Ни стана ясно хората, които не искат ваксина, какво предлагат да направим?

# 6 926
  • София
Ако искате пример за дисциплина - пуснете си мачът Малмьо (швеция) - Лудогоец, важен плейоф за шампионска лига. Стадионът в Швеция е пълен, доколкото може да е, след като всички фенове стоят през 3 седалки един от друг....
Да си говорим за Шведския модел, а? Нали той беше в устата на половината юзъри в тая тема....
Аз дисциплина не виждам, а и маски също...
Маските в Швеция, дори в пика на вълните им, не са били задължителни, хелле пък сега, хелле пък на стадион

# 6 927
Не е ли по-логично тези, които се страхуват да не им се разболеят децата и имат удобството на хоум офиса, да ги спрат от ДГ и училище, а пък който иска да пълни болниците, евентуално да умира, неваксиниран. Някак си псевдо загрижеността за другите ми убягва.
А защо трябва да плащат за безотговорността на останалите?
Освен това, не познавам един родител, които да намира хоум офиса за удобство. Всички казват, че с дете вкъщи работа не могат да свършат. Значи хем да не могат да си изпълняват задълженията, хем децата им да седят затворени вкъщи, щото някой вярва в конспирации? Откъде накъде?

# 6 928
Аз и без дете в къщи хоум офиса го мразя и ми е трудно да съм производителна. Единствената екстра е, че не виждам шефа, което не е малко.

# 6 929
  • София
Защо са си спирам детето, като спазвам мерки и съм го ваксинирала. Себе си също. Ни стана ясно хората, които не искат ваксина, какво предлагат да направим?

Да си живеем както преди пандемията.
Ако не тръбяха непрекъснато по медиите никой нямаше да разбере, че има нов вирус.

Общи условия

Активация на акаунт