COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 340
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 095
В момента върлува вирус при децата, който води често до белодробни усложнения. С отрицателни тестове и пневмония, която не е типичната ковид пневмония. Всички деца на колеги, посещаващи детско заведение, го изкараха кой с пневмония, кой с бронхит, кой с бронхиолит. Масово се кашля по детските площадки, нетипично наистина за това време на годината. Но определено не всичко е Ковид.

# 7 096
  • в страната на чудесата
Добре, Уиш, ще проверя отново заповедта. Не мисля, че е променена и не мисля, че има разрешение директорите да разпространяват подобна информация в школо. Ако греша, ще се извиня.

# 7 097
  • София
Двете ми деца са в различни училища и от двете получавахме редовно информация в Школо за заразени и карантинирани учители, ученици и класове.

# 7 098
Масово тестване, без масова карантина след това е едно нищо.
Сега уж много са за това, но ако ви кажат, че детето ви излиза 14 дни в карантина , защото негов съученик е положителен, веднага ще ревнете, че няма кой да го гледа, да не говорим, че би трябвало да се карантинират и родителите на децата в класа.
Ако си мислите, че не трябва, погледнете как в Австралия заради десетина случая поставяха под локдаун цели градове.
Представям си как Пешо няма да ходи на работа две седмици, защото детето му е било контактно с положителен съученик, който нямал грам симптоми.
Видя се какво се случи с децата от лагерите по морето и как при доказани огнища, почти никой не отива на безплатни тестове. Родителите им са пас.

# 7 099
  • София
А аз се опитвах всячески да изкопча такава информация за училището на дъщеря ми и не успях.
И с директор говорих, и с РУО, не и не. Било пожелателно, не задължително.

# 7 100
  • София

Представям си как Пешо няма да ходи на работа две седмици, защото детето му е било контактно с положителен съученик, който нямал грам симптоми.

О, Пешо няма да ходи на работа и за два месеца с кеф, стига да му плащат заплата през това време.

# 7 101
Напълно възможно е случаите с хора починали от пневмония, с отрицателен ПСР тест, да са си наистина хора починали от пневмония. Тази болест изобщо не е за подценяване, достатъчно е коварна, тежка и увреждаща белия дроб, така че, ако не се лекува навреме, като нищо може да се развие до летален изход или до такива увреждания, че после цял живот да се ходи по болници. Който се е срещал отблизо с нея, особено ако я е изкарал по-тежко, много добре го знае това. Лично аз има познат, който преди време почина от двустрана пневмония. Беше на 23 години. Не отиде навреме на лекар, опита се да се лекува вкъщи, а после вече беше твърде късно. А беше напълно здрав, прав мъж.

# 7 102
Пневмонията си е страшна и опасна от преди Ковид. И не е необходимо да е Ковид, за да караш тежка пневмония.
Аз самата преди години почти си бях отишла от вирусна пневмония.  Месеци наред се влачих с това на което сега му викат пост-Ковид.

# 7 103
001,  предписанието е само непосредственият контакт да е в карантина 10дни.
Лейка, ние също получавахме цяла година колко заболели има в цялото училище по класове без имена. Имаше хора, които при покачващи се бройки минаваха на ОЕСР и успешно се опазиха. С деца до 4ти клас имам предвид.

# 7 104
  • Пловдив
Наистина са налазали и много други вируси в момента.

За Пловдив кратко инфо  за ковид ситуацията https://podtepeto.com/aktualno/14-dnevnata-zabolevaemost-v-plovd … l-_DQnpl5IpPDkiQo

# 7 105
При делта варианта непосредствен контакт не е 30 минути , както беше с уханския.
Непосредствен контакт за мен е 30 деца плюс всички учители преподавали на класа. Точно за една, две седмици , няма да има учители и за ДО

# 7 106
Ами да, и за мен това е непосредствен контакт.

# 7 107
Пневмонията си е страшна и опасна от преди Ковид. И не е необходимо да е Ковид, за да караш тежка пневмония.
Аз самата преди години почти си бях отишла от вирусна пневмония.  Месеци наред се влачих с това на което сега му викат пост-Ковид.
Само, че в случая на моята позната не е била тежка, а супер скоротечна. На единия била на разходка и по кафета, на следващия ден в болница и за часове си е отишла. Явно наистина има някакъв зловещ вирус, барабар с Ковида.

# 7 108
Синът ми има епикризи с пет пневмонии до навършване на трите си години. Отделно бронхити и бронхиолити..
Знам, че е опасно. Както и написах, със сигурност няма само Ковид.
Просто си написах мислите.

# 7 109
Само, че в случая на моята позната не е била тежка, а супер скоротечна. На единия била на разходка и по кафета, на следващия ден в болница и за часове си е отишла. Явно наистина има някакъв зловещ вирус, барабар с Ковида.

Аз ще се повторя, но до 14 годишна възраст изкарах 22 пневмонии. Развивах ги за около 4 до 6 часа. Така че да, възможно е изключително бързо да се развие пневмония

Общи условия

Активация на акаунт