COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 039
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 305
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Judy, продължаваш да твърдиш, че родителите ти са били поканени в болница в края на март 2020 и болниците по това време са се водили за претъпкани, това не е истина.
И си мисля, че ако недай си Боже не беше протекло благополучно при тях, причината щеше да е, че не се били поканени.
Всъщност, тотално не ме интересува мнението ти, ясна ми е тезата ти.

# 7 306
Бургас вече е ярко червен 253/100 000.
 В близките дни и други места на картата ще светнат за съжаление.
И какво ще стане, нищо..Тази седмица са 250, след 10 дни може да са 500 и трябва да затворят хотелите..Мислите ли че е възможно, сезонът по морето си продължава поне до 15-20 септември..Интересно, при 1000/100000, дали ще ги затворят.

# 7 307
В България под "хоспитализирани с ковид" се отчитат само тези, които се лекуват от усложненията на ковид, или всички приети в болница с "+" ПСР тест, дори и да нямат симптоми на ковид, а да са хоспитализирани поради друго заболяване?

В Англия се правят задължителни ПСР тестове при прием в болница, вкл. в спешно. За "хоспитализирани с ковид" се вписват всички хоспитализирани, дори и без симптоми - например човек със счупен крак приет в болница, с "+" ПСР тест, но без никакви симптоми и развитие на ковид инфекция.

# 7 308
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
О, представете си, Judy е очаквала посещения по домовете... къде ли по света се е случвало това, дори и в страни с по-стабилни здравни системи?
Спешна помощ се е отзовавала - имам близки, на които им се наложи два пъти да ползват такава, без болния да влезе в болница (въпреки, че поне първия път му беше препоръчано от тях да го направи).

# 7 309
  • Бургас
И какво ще стане, нищо..Тази седмица са 250, след 10 дни може да са 500 и трябва да затворят хотелите..Мислите ли че е възможно, сезонът по морето си продължава поне до 15-20 септември..Интересно, при 1000/100000, дали ще ги затворят.
Не искам даже и да си представя какво ще става в Бургас, ако има усложнени случаи на деца. Дано не се налага да го виждаме, че Бургас и детско здравеопазване е оксиморон.

# 7 310
  • Сф
Дейзи12 лошото е че наистина трябват и витамини и слънце.Моето дете  ходи и на спорт и си плащаме. В Германия им е в у-щето и безолатно- футбол например . А нашите седят вкъщи и ДО. Малко е цинично, но като можеш да се заразиш всеки ден в ГТ отивайки на работа, дали ще ти пука ако от морето се заразиш точно? Защото никъде няма мерки, не може все да чакаме , ето и сега за ресторантите чета от вас - хем така , хем онака, да избират. Къде са ги питали изобщо хората в силните икономики,? Същото и с лечението, пак прехвърляне на топката в лл . Ще си мрем по тел и ще кажат, ама нали ви предупредихме, вие сте си виновни.

# 7 311
Judy явно пише за някой забутан град. Какви посещения по домовете?!
И аз бях болна, никой не ме покани в болница, нито ЛЛ ме посети.

Лейди, всички в КОВИД отделения се броят за хоспитализирани.

# 7 312
https://m.dir.bg/life/otnovo-v-chas/kak-da-podgotvim-uchenika-za … nlayn-obuchenieto

Почнаха да “подготвят” децата и им се привижда и пета вълна вече.
ДО е абсолютно предотвратимо, може да вземем пример от Германия където не са имало ДО.
Как може държавата ни да е наказана с толкова некадърни хора в управлението .
 Това се превръща все повече в килийно образование.. родителите на деца с основно образование или социално слаби  тотално изпаднаха от състезанието за добра реализация.
На
Много домакинства не стигат парите за базови нужди, всеки ден е борба, напълно ги разбирам, че не им пука за вируса
Еми да, от здравното министерство избраха да е така - всичко да работи, а децата на ДО..А можеше да е по-различно.

# 7 313
Judy явно пише за някой забутан град. Какви посещения по домовете?!
И аз бях болна, никой не ме покани в болница, нито ЛЛ ме посети.

Сега това ли се сетихте?
Не, за областен град, с "препълнена", в този момент според новините болница.
А, дадох  и статия за Пирогов от същото време - пак препълнена била.
Laughing
Вижте, издиша работата, но основно откъм "система" и управление. Хората не са криви, че вече не се връзват на постоянния натиск и пропаганда. Пак да напиша - въобще не само у нас. И все по-малко ще се връзват с времето. Всеки има очи и уши и сам вижда и чува какво става около него.

# 7 314
Дейзи12 лошото е че наистина трябват и витамини и слънце.Моето дете  ходи и на спорт и си плащаме. В Германия им е в у-щето и безолатно- футбол например . А нашите седят вкъщи и ДО. Малко е цинично, но като можеш да се заразиш всеки ден в ГТ отивайки на работа, дали ще ти пука ако от морето се заразиш точно? Защото никъде няма мерки, не може все да чакаме , ето и сега за ресторантите чета от вас - хем така , хем онака, да избират. Къде са ги питали изобщо хората в силните икономики,? Същото и с лечението, пак прехвърляне на топката в лл . Ще си мрем по тел и ще кажат, ама нали ви предупредихме, вие сте си виновни.
Разбира се, че и слънцето, чистият въздух, витамините са важни, но ме мисля, че само те да достатъчни за справянето с делта варианта. Но виждам колко хора се заразиха на почивката си на морето, даже и мои познати имам. Мерки по нашето море не се спазват. Знаем и детските лагери, които пламнаха. Няма лошо човек да иде на почивка, но има доста по-спокойни места с не толкова голям наплив от народ. Има варианти, стига човек да ги търси.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 13:57 от daisy12

# 7 315
Боядисвани са пейките, сега минах, че ме загложди любопитството.
Компоти, компютри, че и мойта работа..

# 7 316
Не искам даже и да си представя какво ще става в Бургас, ако има усложнени случаи на деца. Дано не се налага да го виждаме, че Бургас и детско здравеопазване е оксиморон.
Имаме няколко приятели от Бургас и градчетата около него...От тях знам, че не посещават специалисти в Бургас и е много зле здравеопазването..Ако нещо се налага за родителите им, ги карат в София или Пловдив за прегледи..

# 7 317
2020 или 2021? Кой март?
Защото за Пирогов точно, март 2021 е вярно, че беше препълнена, но не със симуланти. Моя много близка беше там, зле, отказаха ѝ бъбреците. Но въпреки това искаха да я изписват, че нямаха места. За жалост, докато близките се чудеха къде да я местят, тя почина. В Пирогов, КОВИД отделение.

# 7 318
Аз ли неправилно съм разбрала, че министърът на здравеопазването очаква ЛЛ да правят домашни посещения на пациенти с ковид за да разтоварим болничната система ?
Защо след като министърът го твърди, някой се учудва, че хората очакват ЛЛ да ги посети на място у дома и да ги прегледа

# 7 319
  • Брюксел / София
Преди няколко дни в новините споменаха, че щяло да има безплатни прегледи по домовете и лекарства за болните от ковид. Правителството искало да включи доболничната помощ в справянвто с пандемията. Не слушах мн внимателно защото не ме интересува много, та не знам дали съм разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт