COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 759
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 485
Имунната система отслабва от честа среща с инфекциозни болести. Обичайните медицински съвети за нейното засилване са здравословен начин на живот, а не периодично боледуване.

# 7 486
  • Overijse, Belgie
Прочетох интервюто с Мангъров, че и ваксинираните ще прекарат ковид.
Предполагам вероятността е голяма. Но ако го мина само с хрема, имунната ми система няма ли да се е включила и тя в "играта" и моят изкуствен имунитет да се е подсилил? Т.е. хем не съм се тръшнала съвсем, хем преболедувала.

# 7 487
  • Насред хаоса
Имунната система отслабва от честа среща с инфекциозни болести. Обичайните медицински съвети за нейното засилване са здравословен начин на живот, а не периодично боледуване.
А той включва ходене навън, добра храна, даже ходене бос и още куп такива, но не и маски и криене.

Джъст, някъде четох, че придобитият след боледуване имунитет зависи от тежестта на боледуването. Колкото по-тежко си го прекарал, толкова по-голям имунитет или нещо подобно. Но не помня къде го видях това.

# 7 488
Включват и чист въздух, което изключва потенциални срещи с респираторни вируси.
Ако неколко-часовото носене на маска толкова отслабваше имунната система, лекари и хирурзи, стоматолози, вирусолози, лаборанти и прочие щяха да са нон-стоп болни.

Статия в Харвардско издание за имунитета:
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-to-boost-your-immune-system

Цитат:
Скрит текст:
Healthy ways to strengthen your immune system

Your first line of defense is to choose a healthy lifestyle. Following general good-health guidelines is the single best step you can take toward naturally keeping your immune system working properly. Every part of your body, including your immune system, functions better when protected from environmental assaults and bolstered by healthy-living strategies such as these:

Don't smoke.
    Eat a diet high in fruits and vegetables.
    Exercise regularly.
    Maintain a healthy weight.
    If you drink alcohol, drink only in moderation.
    Get adequate sleep.
    Take steps to avoid infection, such as washing your hands frequently and cooking meats thoroughly.
    Try to minimize stress.
    Keep current with all recommended vaccines. Vaccines prime your immune system to fight off infections before they take hold in your body.

# 7 489
PURE как да ти кажа, че говориш все едно за различна вселена.
Тук за счупен крак в планината не изпращат медицински хеликоптер, евентуално ако се смилят и имаш връзки ще изпратят военен.
Линейки  не стигаха и преди това, за ковид болен линейките идваха след часове или изобщо не идваха.
Не си ли платиш добре не можеш да получиш добра здравна помощ, въпреки че на теория си осигурен

А, тук има много хеликоптери, не само медицински, а и полицейски. Онзи ден стоях половин час на терасата и минаха три хеликоптера над главата ми.

Тук в Швеция здравната помощ е безплатна за всички, дори за безработните, които не плащат никакви здравни вноски, но имат същите здравноосигурителни права. Тук понятието "прекъснати здравноосигурителни права" не съществува. Всички са здравноосигурени по подразбиране, работещите плащат и за неработещите. Всички се редим на едни и същи опашки за прегледи, специалисти, операции и т.н. Всички плащаме една и съща потребителска такса при посещение на ЛЛ или специалист (между 20-40 евро), но ако след това се наложи пускане на проби, снимки, лечение или операция - всичко ти е безплатно, независимо дали си работещ или безработен.

А, и тук пари на ръка на лекар, било то личен лекар или специалист не се дават лично. Винаги се минава през регистратура и там се плаща таксата срещу касова бележка. Пари на лекар на ръка - няма такъв филм!

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 21:12 от Анонимен

# 7 490
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Брех тази едра шарка как така се изплашила, та чак се е завряла в миша дупка от ваксина... но, разбира се, откакто се даде възможност всеки да списва мнението си наляво и надясно и да се изказва по въпроси тотално извън компетенцията му стана ясно, че ваксината е чиста отрова.

# 7 491
Ваксината против едра шарка предотвратява заболяването, тази против ковид не- от тук и разликат.
Самото  откриване на ваксината е крайно неетичен медицински експеримент
https://www.chr.bg/istorii/tehno/misteriozniyat-proizhod-na-vaks … shtu-edra-sharka/

# 7 492
Брех тази едра шарка как така се изплашила, та чак..
Ако ваксината не беше задължителна, как да ти кажа..  Всъщност наистина, защо не махнат задължението за ваксини в България и оставим всеки да реши сам за себе си и детето си.

# 7 493
А маската какво изгражда? Като представлява своеобразен щит не само срещу нещо, от което се пазим, но и срещу всичко останало? Като е изграден веднъж, имунитетът има кофти способността да намалява. За съжаление.
Нищо не изгражда. Пази те през няколкото часа докато си между хора и след това имунната ти система може на воля да се тренира. Хич не е толкова кекава. Виж ако започнеш да живееш денонощно с маска след известно време ще отслабне и то по-скоро ще се побърка и може да получиш някое автоимунно.

# 7 494
Лелеее, накъде е тръгнала дискусията. Scream
Следобеда изпълзяли всички противници на нещо си(маски,ваксини,мерки и т.н.) според техните разбирания, фейсбук пЛандемии вече тръгнали и из бг мама, имунната система трябвало да се среща постоянно с патогените(само че от патоген до патоген има разлика) – ами ходи в Африка да се срещнеш с патогена на ебола, маските не вършели  работа. Отново започнали цитатите на прословутия лечител и мислител доц д-р М.
Как имат някои нерви още да продължават да се борят с това чудо незнам Astonished (едно и също въпреки очевидната реалност и данни) – ненапразно се и отказаха да пишат и някои.

Скрит текст:
П.п. Валенце подготвена ли си като ти наскачат някои как твоята прителка няма как да се сравнява с неизменния прочут велик доц д-р М.- къде отиваш ти, може би!

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 19:36 от pril

# 7 495
А маската какво изгражда? Като представлява своеобразен щит не само срещу нещо, от което се пазим, но и срещу всичко останало? Като е изграден веднъж, имунитетът има кофти способността да намалява. За съжаление.

Свободни съчинения пак правиш, Сомбра.
Хайде поне за маските не се изказвай теоретично, може ли?
Нося по 8 часа хирургична маска, по изискване на работодател. Далеч преди да се чуе за КОВИД. От 2017, четири години. По 8 часа, всеки ден. Не само, че не ми се е изтощила имунната система, но никакъв друг вирус не съм прихванала. А КОВИД го изкарах съвсем леко, за щастие. Може и противогрипната ваксина да допринесе, имаше и такива предположения.
Да, за грип се ваксинирам всяка година, поне от 20 години. Но там ваксините не са с висока ефективност. А чревен вирус ме е хващал веднъж, от храна в един курортен град. Там вече с маска не може да се предпазиш.
Та, маската нищо не изгражда, но и не унищожава имунитета. А предпазва от патогени, които могат да навлязат през ГДП. Спри вече да пишеш, без да имаш опит с нещо.

# 7 496
  • София

Разбира се, че е щит - срещу всичко, което хвърчи в градския транспорт  от кихащи, кашлящи, говорещи. А да не споменавам клошарите, които много обичат да пътуват с наземния градски транспорт, защото не ги пускат в метрото.  Знаеш ли, че все още туберкулозата съществува?

# 7 497
Разбира се, че е щит - срещу всичко, което хвърчи в градския транспорт  от кихащи, кашлящи, говорещи. А да не споменавам клошарите, които много обичат да пътуват с наземния градски транспорт, защото не ги пускат в метрото.  Знаеш ли, че все още туберкулозата съществува?
Мхм - що така ги дискриминират тия хора Thinking - ми те клошарите са се срещнали с всички патогени - би трябвало имунната им система да е най-здравата, а естествения имунитет най-готиния - как да не пуснеш един такъв до детето си да предаде малко мощ и на неговия имунитет!

# 7 498
Много ми хареса виждането на Мангъров. Някой ако си мисли, че ще изплаши вируса с маска, ваксина и криене по домовете.
А сравнението между ваксинирани и неваксинирани е пълен абсурд- да не забравяме големия процент преболедували сред вторите и оттам - отказът им да се ваксинират.
Много сте наивна, не сте чели достатъчно, не разбирате за какво става въпрос и пишете глупости..Харесвате Мангъров по някаква причина и му вярвате, а на него му вярват точно такива хора, които не са наясно ..Не се обиждайте, има и други хора като вас, просто казвам това, което мисля..
Добре, както казва Мангъров, вирусът няма да го изплашим с мерки и локдауни, а трябва да се изправим смело с/у него / чак ми става смешно като го пиша това.Simple Smile/..Така, всички ще го минем, след това какво следва, ще приключи ли пандемията,  как мислите вие, какво казва Мангъров ?

# 7 499
  • София

П.п. Валенце подготвена ли си като ти наскачат някои как твоята прителка няма как да се сравнява с неизменния прочут велик доц д-р М.- къде отиваш ти, може би!
😁😁😁
Готова!
А, аз какви неща съм разказвала тук и мога пак да разкажа за личната ми среща с Мангъров и как едва не умори детето ми, защото е суха съчка по неговите критерии. Е, тогава го нарече " такова", после израсна определението до "суха съчка". 😀

Общи условия

Активация на акаунт