COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 281
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 100
Наистина ли? И как може неваксинираните да навредят на ваксинираното "общество"?
Като задръстят болниците и доведат до затваряния.
Като предизвикат поява на нови варианти. Голяма предпоставка за нови варианти е репликацията на вируса. Всичко, направено за намаляване на това, също ще намали шансовете за нови варианти. Ваксините правят това, като намаляват шансовете за инфекция, дори ако броят на заразените все още е значителен. Не ваксинирането ви оставя с повече хора, които могат да се заразят, и така има по -голям шанс да се появят нови варианти. В невакснирания човек количеството вируси е много по-голямо, за по-дълго време и има по-голяма свобода за възпроизводство, отколкото във ваксинирания (преболедувал). Пандемичният вирус ще произведе повече варианти, отколкото вирус, ограничен до малка популация, просто защото има повече възможности. Ограничаването на групата циркулиращи вируси не само намалява възможностите за размножаване на вируса, вследствие на това намалява и възможностите за генетични промени.

# 8 101
Особено като гледам какво се случва в някои държави. Притесненията ми са доста основателни.
Да пазаруваш с тест ли? Тоест тест/ имунизация и антитела, както е в Австрия. Ами не вярвам да стане, защото държавата все пак трябва да ги плати (осем ПСР на седмица безплатно са в Австрия), а България предпочита на болните да предлага платени амбулантни прегледи от интернисти (нали така беше новата даджа, ако не се лъжа) и протокол, напоследък родителите ми ползваха и частни линейки. Та не вярвам точно този вид фашизъм да се наложи у нас.
Не знам. Лично аз съм притеснена доста от това. Защото вече има опити и у нас за прокарване на този тормоз.
Дали, какво и докога ще плаща държавата, вкл. немската, също не е ясно. Няма гаранция за нищо. Нали гледам, че се предлага вече плащане на тестовете от гражданите. Smile А доскоро само си го мислехме, че ще го направят, с цел да изнасилят хората да се ваксинират. Ето, че се случва. Вече се говори за 1.10. - т.е. и дата има. Във Франция за някои категории лица е от 1.09. Не е просто имагинерна заплаха вече. Конкретна и налична е.  Затова са хората по улиците. Нищо че тук рядко се излъчват обективни новини. Отдавна истината не може да се затвори зад желязната завеса.
Тотален фашизъм и насилие е пазаруването и участието в обществения живот да стават с "тест" - особено ако трябва ти да си го плащаш и той важи някакви там часове. Предполагам няма нужда да обяснявам защо - повечето тук са възрастни разумни хора. При положение че вече не се спори по въпроса, че преболедувал и ваксиниран могат също да са заразни и са. Но наказанието ще е само за неподчинилия се на новия ред, който не е перклонил глава пред царица инжекция и не е преболедувал с "тест", понеже е бил така лош и непослушен да се зарази  и да изкара безсимптомно, с леки признаци или преди повече от 6 месеца. Напомням, че у нас до декември бързите тестове не доказваха заболяване, освен за лична употреба. Но и да бяха - 6-те месеца там са минали вече.
Тук никой не е признал никакви налични антитела /да не говорим, че не само те са индикация за наличен имунитет/ като гаранция за упражняване на основни човешки права и свободи. Едни "новатори" - пловдивското МУ, решиха да повлекат крак и да се направят на интересни, като първи въведат у нас легално този фашизъм. Това е легален опит да се изпитат обществените нагласи как ще прокънти подобно насилствено ваксиниране у нас на този етап. Очаквам да видя дали хората ще се подчинят на този тормоз и как ще се развие ситуацията там. Ще е доста потказателно за бъдещето на държавата ни занапред. Кукловодите също наблюдават този своеобразен обществен тест с голам интерес. Много разчитам на студентите да не се поддадат на насилието. Защото това би открехнало широко вратите то да се разпространи като раково заболяване в цялата ни държава.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:33 от Judy

# 8 102
Аз не оспорвам, че работят. А така написано излиза, че работят и срещу зараза. А не е така.
Toва единствено е твоя интерпретация, работят и за предпазване от зараза ... т.е. лъжеш казвам ти го директно.
Поредна порция искания за обяснение от моя страна, понеже някои се правят на ударени.
Коментирайте например статията, а и онази за защитата на децата, те са точно по темата.
Аз ли се правя на "ударен"? Какъв въпрос си ми задала? Аз исках единствено да си аргументираш писаниците които в огромната си част са лъжи, хипотези, предположения и т.н.  ... не да те вкарвам в някакъв твой въображаем "обяснителен режим" защото иначе просто си говорим празни приказки, единствено искам аргументи от научни и проверени източници а не "обяснения".

# 8 103
  • София
Judy , мисля си, че в момента, в който окончателното одобрение на Файзер стане факт (до месец?), и същото бъде последвано от такова одобрение и за Модерна, "изнасилването" също ще стане факт. Първо в белите държави, после и у нас. Просто защото значителна част от аргументите на антиваксърите ще окапят като круши.

Доколкото съм запознат, ако детето ти не е имунизирано с одобрените и задължителни от имунизационния календар ваксини, без да има причина за това, не може да ходи ни на детска, ни на училище.

# 8 104
  • София
Не виждам причини за тези страхове, такъв "медицински фашизъм" като в останалите страни у нас няма да има. Ние ще си останем свободни да се заразяваме без ограничения, за разлика от онези - подтиснатите и поробените, принудени да се тестват и ваксинират. Ще останем начело в списъка на най-свободолюбивите нации.
И в листата на тези с най-висока смъртност - също. Това е цената.

# 8 105
  • Сан Франциско
Окончателното одобрение на Файзър е въпрос на часове…ако не се случи нещо наистина непредвидено. Очаква се по-късно днес.

# 8 106
Напротив, решила съм преди доста време. С тези реакции тук решението ми само се затвърждава.
И, пак моля да се посочи как точно посявам съмнения или казвам не се ваксинирайте. Научните източници нито са най-надеждни, нито най-бързи в случая.

И Ел Паис ли дезинформира?

"Пета вълна на пандемията от коронавирус в момента залива Испания, пише El Pais. Въпреки силния напредък на кампанията за ваксинация, Министерството на здравеопазването съобщи за 144 нови смъртни случая от Covid-19 в сряда, което е най-големият брой починали от май[. Мрачната статистика показва, че през следващите няколко седмици ще има още лоши новини, като смъртните случаи вече надхвърлят 1800 в Испания, откакто започна да се регистрира този последен скок.

Този път хората с нарушена имунна система са групата, която наблюдава най-голям брой смъртни случаи, според всички източници, консултирани от El Pais. Групата на хората над 70 години продължават да отчитат най-много смъртни случаи по време на тази вълна, със 76% от общия брой-въпреки че това е значително по-нисък брой от 84%, регистрирани по време на трите предишни вълни. По-голямата част от починалите са били напълно ваксинирани-процентът е почти 100% за хората над 80 години и 97% за групата 70-79 години.

„Докато смъртността падаше сред останалите групи, имуносупресираните продължават да регистрират много високи нива на смъртност“, обяснява Хосе Мигел Сиснерос, ръководител на инфекциозните болести в болница Вирген дел Росио в Севиля. „Това е групата, която е най -силно засегната от петата вълна“."

П. П. Вече ще заявявам след всеки мой пост, че не нося отговорност как ще бъде разбран. В този конкретно мои думи са само тексът извън кавичките.

Няма нищо шокиращо, че хората с нарушена имунна с-ма са дали най-висок ръст при починалите.
За всички е ясно, че при тях ваксините не действат по начина по който действат при хора с нормална имунна с-ма.

Не съм влизала отдавна в темата. Като чета, пак необмислени изказвания. не е вярно, че ваксините не действат по същия начин на хората с компрометирана имунна система. Имуносупресирана съм и титъра на антителата ми е много висок след ваксината. Не съм спирала нито за ден да взимам имуносупресор. Говорих и с много други на имуноупресия, много добре е реагирала имунната им система.
Титъра, оттам и нивото на защита зависи повече от това дали имунизирания е преболедувал вече, или ще разчита само на ваксината. Според проф. Кюркчиев най-силен имунитет имат
- Преболудували и имунизирани с 2 дози
- преболедували и имунизирани с1 доза
-непреболедували и мунизизирани с 2 дози
- неболедували  имунизирани с 1 доза
- Неболедували и неимунизирани нямат никаква защита.

Починалите имунизирани на имуносупресия мисля ,че са от първите имунизирани и не са преболедували преди това.

# 8 107
  • Насред хаоса
Джуди, по повод пловдивския МУ - предприети са съответни мерки. Знам го от свой приятел, който е лекар.
Пехоко, гледай си работата и не се занимавай с мен. Да, аз си измислих и това за Испания, и това, че не си писал от какво всъщност пази, и каквото още ти харесва. Щом така ти харесва.
Този пък и той добре е подковал ваксинацията.
Директорът на РЗИ – Враца Орлин Димитров направи лошо впечатление с обиди към потребители в социалната мрежа Facebook.

Димитров е отправил призив към членуващите в групата "Да се преброим като врачани", молейки ги да се ваксинират срещу коронавирус, тъй като епидемичната вълна в областта се разраства.

Посрещнат "на нож" от някои местни заради препоръката, директорът на Здравната инспекция във Враца не им остана длъжен:

Директорът на РЗИ – Враца псува каруцарски онлайн
Статията е във Факти.
"

# 8 108
Джуди, по повод пловдивския МУ - предприети са съответни мерки. Знам го от свой приятел, който е лекар.
Какви мерки? Кажи ми, че ще отменят тази безумна заповед. Hands Pray

# 8 109
Няма гаранция за нищо. Нали гледам, че се предлага вече плащане на тестовете от гражданите. Smile А доскоро само си го мислехме, че ще го направят, с цел да изнасилят хората да се ваксинират.
Ти как си обясняваш, че западните (и други, няма да ги изреждам сега всички, разбрахте ме) политици са се поддали, а българските не?

Скрит текст:
Иначе платените тестове в Германия мен също ме изненадват, но реално във Фейсбук пишат хората, че става дума за около десет процента възрастни, защото другото са децата, които в училище така или иначе ще се тестват. Тоест тези 70 процента ваксинирани са всички от дванайсет години нагоре. От тези десет процента възрастни има и хора, на които не им е препоръчана ваксина. Те също няма да бъдат включени в платените тестове. И има едни примерно пет процента, които ще си плащат (или фалшифицират, защото това в Австрия например го има отдавна).

За антителата съм на същото мнение. Попитах форумки, където антитела не се зачитат и те обясниха, че самите лабораторни изследвания за антитела в техните страни са обявени за ненадеждни. Не съм запомнила линкове за съжаление. Ако някой иска, нека ги напише.

ПП Извинявам се, че стана малко като интервю, изтърпете ме още малко, моля. От утре пак съм си на работа Smiley

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:47 от Анонимен

# 8 110
Децата без задължителна имунизация по имунизационния календар на РБ не могат да посещават ясла или детска градина, за училище такова нещо няма. Ако родител не ваксинира детето си без основателна причина има глоба от 50 лева до 300 (?).
С оглед на последните обществени събития - фестивали , концерти и. не спазването на мерките изобщо не виждам как може тук да стане като в Австрия или Гърция - никакъв шанс. Никой бизнесмен в България няма да се съгласи да се откаже от приблизително  80% клиенти (само 20% са ваксинираните) срещу сертификати.
 Никое българско правителство няма да закупи тестове и те да бъдат безплатни за всеки гражданин. Днес се возих в градски транспорт на София - около 30% бяха без маски, 50% с такива под носа .
Мерки има, но на хартия, няма да се спазват и има контрол РЗИ, няма толкова пъдари.
Натискът да се ваксинират всички учители ще върне килийното образование, защото повечето ще откажат имаше и проучване по въпроса.

Ън информацията която споделяш е много радостна !  Това ще направи много хора по- спокойни .
Само не видях преболедувалите според професорката къде се нареждат

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:44 от Анонимен

# 8 111
За коя държава коментираш?
В Англия не сме подписвали нищо.
За Германия не съм наясно.
Информираното съгласие се подписва в България.
За UK: The government says it has received 145 claims for vaccine damage payments after a Covid vaccination but, to date, no payments have been made.
За Германия: Germany has no fault-compensation programme in place that also applies to COVID-19 vaccinations as long as they are publicly recommended as stated in Section 60 of the German Infection Protection Act (Infektionsschutzgesetz or IfSG)
Въпроси?

Предполагам, че си прочел цялата статия.

Исковете за обезщетение са чрез програмата за изплащане на щети от ваксини на правителството на Обединеното кралство, която е създадена през 1979 г. и предлага на тези, които са „с тежки увреждания в резултат на ваксинация срещу определени заболявания“ еднократно плащане без данъци 120 000 паунда.

За мен са учудващо малко на брой искове при близо 50млн ваксинирани. Очаквам да са повече.

Лечението е напълно безплатно.

# 8 112
  • Насред хаоса
Не знам още, Жасмин. Това ми каза - предприети са мерки. Ще пиша, като разбера нещо повече. Разбрах само, че доста студенти и родители не са съгласни и са се обърнали за съдействие.

# 8 113
Да, не предпазват от заразяване ... а някой да ви е казвал, че ще предпазват от заразяване? Посочи ми кой и къде ти го е казал това, че ще предпазват от заразяване да го обсъдим.
Wink
Всички политици и учени допреди 2 месеца обещаваха как като се ваксинираме, ще отпаднат мерките и ще заживеем пак щастливо.
Когато първите ваксинирани почнаха да се заразяват, същите политици и учени обясниха, че изолирани случаи на “пробиви” били нормални, но като цяло ваксините ще доведат до стадния имунитет, който ще ни позволи да живеем нормално.
Когато данните от Исландия и Израел показаха, че съотношението на ваксинирани/ неваксинирани заразени е съшото каквото е съотношението ваксинирани/неваксинирани в обществото като цяло (т.е.показаха нагледно,  че специално за делта варианта ваксините не предпазват от заразяване и разпространение на заразата), изведнъж превключиха на “ама те ваксините никога не са били предназначени за предотвратяване на заразяването,  а само да смекчат ефекта на заболяването”.
Което са глупости - определението на ваксина в тълковния речник е “ Препарат  за имунизиране на хора и животни”...

А това е “имунитет” според същия тълковен речник :” В медицината – вродена или придобита невъзприемчивост на организма на някои болести.”

Ваксиниране винаги е означавало придобиване на имунитет, т.е. предпазване от заразяване.
Разбира се, ако сегашните “ваксини” само намаляват сериозността на заболяването, това е по-добре от нищо, но в никакъв случай не е “ваксиниране” в смисъла, който думата в имала досега.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:52 от Tote

# 8 114
  • София
Ок, за училището - може и да не изискват информация за ваксинация, но така или иначе предучилищната в България е задължителна...., без предучилищна пък няма училище. Без ваксини - няма предучилищна.

Разбира се, наясно съм с бита, нравите и обичаите по нашите ширини, и колко е хубаво да имаш "разбран" педиатър ...

Общи условия

Активация на акаунт