COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 699
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 345
  • Варна
Относно училищата и аз искам редовно тестване в нашите училища , но не смятам, че логистично ще е възможно . Не и когато решенията трябва да се вземат 2 седмици преди началото на учебната година и да се направи организация. За тези неща, трябваше да се помисли в края на май , началото на юни. Може би и децата до 12 г. пък изобщо не трябва да бъдат периодично тествани , а само големите , които вече сами ходят напред -назад по извънкласни мероприятия, уроци , ГТ и прочие. Пък стоене по 6 часа на ден с маска не си го представям за когото и да е, още повече и физическо да се играе с маска. Иначе, бих искала, да ги тестват с близалки, слюнка или нещо такова по веднъж седмично , така ще се следи и нивото на инфекция и в семействата и в обществото като цяло.
Има разлика и какви да са мерките в училищата в голям град или в по-малко населено място , където всички се познават и може да няма нито един случай в цялото градче, тогава и тестове и маски са безмислени. Но , правителството си мислеше ,че е за малко и няма да му се налага да въвежда мерки, та вече няма време за каквито и да било разумни решения.
От министерството на образованието  щели да питат родителите за тестването, че то е ясно, повечето от протестиращите в онази група са за съвсем на липсата на каквито и да е било мерки в училищата - без маски, без тестове, без карантина . Ще видим, какво ще стане, но и ДО не е вариант вече за 3-та поредна година. Всеки пак ще се спасява поединично, както може.

# 9 346
  • София
https://bntnews.bg/news/andrei-chorbanov-shte-predstavya-balgars … -1155968news.html

Тази есен ще представят ваксината
Имаше и по-скорошна статия със същата информация, сега ми се губи.

# 9 347
От представяне на нещо на научен конгрес, до влизане в производство и продажба разликата е от небето до земята, хората вече правят бустери адаптирани с новите варианти......

# 9 348
https://bntnews.bg/news/andrei-chorbanov-shte-predstavya-balgars … -1155968news.html

Тази есен ще представят ваксината
Имаше и по-скорошна статия със същата информация, сега ми се губи.
Ала бала, нищо няма да представи..вече е на друга вълна..Simple Smile

# 9 349
  • София
Бебе на 55 дни е с COVID-19. Детето се лекува в университетската болница „Проф. д-р Ст. Киркович” в Стара Загора. Има и родилки с положителни тестове.
От РЗИ-Стара Загора  препоръчват на болниците от областта, в които функционират педиатрични и родилни отделения, да имат готовност да отделят персонал и легла за лечение на деца и новородени с COVID. Всяко здравно заведение трябва да прецени колко легла и специалисти може да отдели за тази цел. Реалната цифра на заболелите в региона продължава да не е ясна, защото много от по-леките случаи се лекуват в домашни условия след направени самостоятелно бързи антигенни тестове и системата не може да ги обхване. Статистиката показва, че около 60% от заболелите се връщат от почивки.

от ТУК

# 9 350
Тази сутрин д-р Мирослав Ненков каза по Дарик, че това с болните бебета и отделените легла за тях не е възможно, просто няма толкова периатри в болниците. Като цяло звучеше супер песимистичен, орязват парите на персонала, който ще работи с Ковид болни и те естествено не желаят да работят така.....тъжна работа, даже трагична. Каза ,че леглата не лекуват, а персонал няма.

# 9 351
Няма да пуснем децата си на училище, ако има каквито и да е ограничителни мерки за тях. Защото децата ни заслужават най-сетне да започнат една нормална и спокойна учебна година!
Ни повече, ни по-малко - това е лозунг на протестиращите, които ще крякат на площада на 11.09.
Къде ще е този протест и аз да взема да ида?

# 9 352
Изследването е процедура.

Когато възрастните в огромната си част се ваксинират, тогава могат да претендират за процедури върху сина ми.
Милена, каква процедура е детето ти да се изплюе веднъж - два пъти седмично в  контейнерчето на теста? И по-малко процедури ли ще се наложи да изтърпи, ако негов съученик го зарази, защото не е бил тестван навреме?

# 9 353
  • София

Когато възрастните в огромната си част се ваксинират, тогава могат да претендират за процедури върху сина ми.

Милена, каква процедура е детето ти да се изплюе веднъж - два пъти седмично в  контейнерчето на теста? И по-малко процедури ли ще се наложи да изтърпи, ако негов съученик го зарази, защото не е бил тестван навреме?
За кои контейнери говориш?

# 9 354
  • Насред хаоса
Само че в случая не е важно, че са се възстановили, а предаването. И самото изследване е за това, така че не е нужно да се отклоняваш нарочно. Сега ако за теб и това е невярно, нямам вина.
Напротив - това е маловажното, никой не може да се предази от инфекция освен в  скафандър или в землянка. И никой не ви е казал, че ваксините предпазват от зараза, това не са ви ЛПС. А в болниците инфекциите са нещо обичайно не само за ковид а за всякакви, за това и медиците се тестват регулярно ... т.е. абсолютно нищо ново и полезно не намирам в това изследване освен някой да си прави статистиките.
Дрън дрън. Маловажно щеше да е в случай, че се обсъждаше тежестта и смъртността. Самото изследване касае предаваемостта сред ваксинирани. Която между другото, доскоро не виждаха.

Като сте зачепкали Чорбанов, се сетих да питам къде е "Мутафа"? Нещо се покри тоя човек и повече не се интересува.

За маските:
https://www.actualno.com/interest/maska-ot-meksiko-obezvrejda-ko … news_1636469.html

# 9 355
Не зная дали антиваксърите и феновете на "грипа" се замислят, че в глобален мащаб има огромен недостиг на елементарни неща като кислород. В периоди на пик няма персонал, няма кислород, няма сигурно лекарство. Аз не съм фен на преболедуване то и гледам да го отложа колкото мога

# 9 356
От 3 септември ще бъдат отворени центровете в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна, а на по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.
Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти.

https://www.marica.bg/biznes-zona/vijte-koga-otvarqt-vaksinacion … ed-magazini-metro

# 9 357

За кои контейнери говориш?
Има тестове тип близалки, има и такива, при които детето трябва да се изплюе и се тества слюнката му. Бях купила преди месец такъв.  Никой не говори за бъркане в носа, устата или където и да е.

# 9 358
От 3 септември ще бъдат отворени центровете в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна, а на по-късен етап се обсъжда да бъдат добавени и други обекти на веригата.
Всеки гражданин, избрал да се ваксинира в пункт на територията на МЕТРО, ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да използва за пазаруване в магазина или да дари за социално значима кауза в специално обозначени за целта кутии на „Вход клиенти“ в търговските обекти.

https://www.marica.bg/biznes-zona/vijte-koga-otvarqt-vaksinacion … ed-magazini-metro
Не, братята няма да отидат със сигурност, ако беше 200лв, имаше някаква надежда.Simple Smile

# 9 359
Рулана, срещу какво ще протестираш? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт