COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 556
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 510
Andariel,
Значи всички заразили се и прекарали короната през 2020 година са с увреждания, защото тогава нямаше ваксини.
Все още в много страни по света , не е като в България и там нямат достъп до ваксини. Ние сме от малкото страни с милиони седящи по фризерите и да се чудим на кой да ги дарим.
Мен трудно могат да ме причислят към антиваксарите, защото следящите темата, знаят , че бях от първите дето искаха да се ваксинират, дори се записах още на първия ден в началото на март в така наречения електронен регистър. След това 2-3 пъти се презаписвах с нови и нови дати, защото ми предлагаха само астра, нищо, че посочвах, че желая друг вид ваксина.
Ти хубаво предпочиташ, нетраен имунитет от ваксина, ама не предпочиташ сигурно миокардит и подобни с които са се сдобили доста млади хора. Даже скоро в Канада съобщиха, че при Модерна рискът в действителност е бил доста по-голям, отколкото се е говорело преди месеци.

# 9 511
  • Насред хаоса
В допълнение към поста на 0001:
https://trud.bg/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%B0%D0%BD%D0%B5/

Добре звучеше, докато не стигнах до частта с финансирането. Тоест, производителят финансира, че и ръководи проучване на собствения си продукт. Искало при това положение да се установи обратното. Компроментиращо отвсякъде.

# 9 512
  • София
0001, миокардит, че и по-лоши работи е по-вероятно да получа, ако се заразя.

# 9 513
Ние сме абсолютен пример за това как социокултурният контекст е успял да окаже влияние върху когнитивното развитие на индивида.

Забелязвате ли, че сякаш именно тези, прехвърлили 35-годишна възраст, най-вече се противят на мерки, търсят успокоение чрез конспиративни теории, разгръщат „страниците“ на всеки възможен аргумент, който да бъде в полза на изкривената им позиция? Това са лицата, усетили най-пряко или индиректно чрез по-възрастното предходно поколение социалистическите порядки в държавата — лъжливи авторитети, на които не трябва да се вярва, тайни разговори с близки, които обаче са се превърнали в авторитетни звена, заели мястото на „лидерите“.

Скрит текст:
Вчера се наложи с майка ми да посетим мебелен магазин, тъй като стремглаво сме се захванали с довършителни дейности и ремонти — седнахме да изчакаме отпред, но не ни задмина поредният „провокатор“. Започна се стандартен разговор, който плавно премина към това как бил „шеф на фирма с персонал от над 300 души“ (даже и на това не можех да повярвам, имайки предвид говора му и цялостната осанка, но тук не мога да съдя) и „много добре знаел какво се случвало с ваксинираните, измирали като свине“. Разпали се в разказите за тежките последни дни на подчинените си, детайлно и широкоспектърно разясняваше кой от какви болежки започнал да страда — на мен (като на психолог) ми бе ясно от първата минута, че лъже, с такава детайлност обикновено се цели само едно — създаване на усещане у околните за по-голяма правдоподобност на лъжата. Майка ми обаче дълбоко му повярва и чак се възмути, че „си правели експерименти с нас“ — ето това е „социалистическата кълка“ тук. Вяра имаме на този и онзи, на случайни минувачи, не на доказали се лекари, не на изучили се и запознати с материята. Аз просто чаках индивидът да каже нещо крайно невярно и да се оплете — така се и случи, подчинените му се били ваксинирали още през октомври и ноември месец миналата година, първият бил „с байпас“. Завалията обаче не се усети, че в България ваксини тогава още изобщо нямаше. Пълна пародия, напълно комична ситуация, но на такива „авторитети от улицата“ се вярва. Видях и физиономията на майка ми — страх и паника.

Това е реалността — и да излезе навън спокойно човек, това вижда и чува.
Може и така да е. Но в моето обкръжение възрастовия разрез е обратен. Много повече са младите под 35, които се поддават на всякакви, и най-безумни манипулации. И старателно издирват из нета "доказателства" за вредата от ваксините, от маските, търсят сведения за световния заговор на масоните и анунаките. Като не намерят, сами си ги съчиняват и разпространяват:)

# 9 514
Е добре де..ваксините не пазят вечно или поне временно на 100%, та да рискуваш все с бустери и докога..
Преболедувалите са временно защитени уж и то според според организма им различно до няколко месеца най-много. Може след един, може след 8 месеца пак да хванеш и боледуваш тежко. Няма спасение.
Тези без ваксина и преболедували ще го минат е ясно , дано да е леко и безобидно, но ..късмет си е. Но после пак и пак ...и докога.

Сещам се за вариант налудничав, но.. Правят се ваксини в големи количества (кога станат) Зареждат се всички държави според населението. В даден месец целият свят почва да се боцка. Е и да останат "волните и свободните" може би ще са единици (изключвам българите разбира се, ние сме уникални)

Иначе..колко може да издържи дори и здрав човешки организъм това непрекъснато заразяване, дори безсимптомно. Какво ще стане след години с децата, с младите...няма нищо ей-така, кихнеш и хремичка. Това нещо дълбае за мен, оставя отпечатък и после ще се видят вредите. Други ще си отидат, ние вече се стопихме от емиграция , свръхсмъртност и без вируса. А сега...ми , след години няма да има хора да работят и пенсия да взима човек (ако устиска и има някакъв стаж) Изобщо бъдещето ми е една мъгла и нищо хубаво не виждам с този вирус. Дори и да го преборим някога.

# 9 515
Това писмо на учителите, сега го видях по-назад в темата..Те съвсем откачиха тия хора, цитирали от конституцията, нарушаване на човешките права, пълни глупости..По диагонал го прочетох..Вижда се, че са под влиянието на Ч и М...Не искат нито мерки, нито ваксини, а сигурно има и неболедували сред тях.
Добре, ние тук в темата сме или ваксинирани или преболедували или и двете /не знам дали има учители, но това си е една от най-рисковите професии/..Някой да ми каже ако си, нито си преболедувал, нито си ваксиниран / т.е. нямаш никакви антитела/ , без никакви мерки, как ще работиш като учител, без да се заразиш..просто е невъзможно..те как си представят да стане това присъствено обучение..
Имам доста познати учители и Не Са за присъствено обучение.
Тук няколко човека са писали от името на гилдията явно, представяйки схващанията си за общовалидни. А те не са!

# 9 516
Ти хубаво предпочиташ, нетраен имунитет от ваксина, ама не предпочиташ сигурно миокардит и подобни с които са се сдобили доста млади хора. Даже скоро в Канада съобщиха, че при Модерна рискът в действителност е бил доста по-голям, отколкото се е говорело преди месеци.
Миокардитът е преходно състояние, което е обратимо. Ако ваксината предпазва от тежко протичане на болестта, рискът от миокардит/перикардит следва да се поеме.

А относно сравнението Модерна-Пфайзер, отчети, че и там се води битка за пазари.

# 9 517
Е добре де..ваксините не пазят вечно или поне временно на 100%, та да рискуваш все с бустери и докога..
Преболедувалите са временно защитени уж и то според според организма им различно до няколко месеца най-много. Може след един, може след 8 месеца пак да хванеш и боледуваш тежко. Няма спасение.
Тези без ваксина и преболедували ще го минат е ясно , дано да е леко и безобидно, но ..късмет си е. Но после пак и пак ...и докога.

Сещам се за вариант налудничав, но.. Правят се ваксини в големи количества (кога станат) Зареждат се всички държави според населението. В даден месец целият свят почва да се боцка. Е и да останат "волните и свободните" може би ще са единици (изключвам българите разбира се, ние сме уникални)

Иначе..колко може да издържи дори и здрав човешки организъм това непрекъснато заразяване, дори безсимптомно. Какво ще стане след години с децата, с младите...няма нищо ей-така, кихнеш и хремичка. Това нещо дълбае за мен, оставя отпечатък и после ще се видят вредите. Други ще си отидат, ние вече се стопихме от емиграция , свръхсмъртност и без вируса. А сега...ми , след години няма да има хора да работят и пенсия да взима човек (ако устиска и има някакъв стаж) Изобщо бъдещето ми е една мъгла и нищо хубаво не виждам с този вирус. Дори и да го преборим някога.

Вече не ми идва нищо друго като идея освен една крайност (ще ме прощавате, на мен също не ми е приятно да го казвам) — пълен 4-седмичен локдаун (минимум) и задължителна ваксинация. 4 седмици се стопира, доколкото е възможно, разбира се, разпространението, а в този период същевременно се подхваща ваксинация — няма: „Не искам!“, няма: „Недей!“. Ако продължаваме на пожелателни начала в същия дух, ще се влачим години наред — ще бъдем ненадминати в кризите. Днес ще е затваряне, утре ще е отваряне, постоянна тревога за работни места, здравна криза на периоди.

За КОВИД лечение няма — това е положението, лекува се симптоматично. Който оцелее, оцелее. Имаме само вариант за защита от смърт и хоспитализация в лицето на ваксините — това е достатъчен аргумент, че (дори и периодично) ще можем да предотвратим кризисни ситуации. Когато се прекарва масово леко и смъртността е ниска поради високото ваксинационно покритие, мерките ще намалеят, а бизнесът ще продължи постарому. Всички недоволни ще бъдат доволни. Толкова.

# 9 518
Andariel,
А какво правим с децата под 12 години , които все още нямат право на ваксина. Да ги затворим по домовете им, за да не стигнат до трайни увреждания. Никакви градини, никакво излизане, докато не ги ваксинират. Така ли ...
Ако се намери някой, който всеки ден да говори и информира за детето за което събираха пари да го пратят в турска болница и се борят за живота му. Ще настане голяма паника май.
Рискове в този живот съществуват, но има много примери по света където и през 2020 година без ваксини имаха единици починали от вируса, така че стига черногледство, че едва ли не който се зарази и вече да го отписваме. Напротив. От сто заразени около 80 го прекарват леко и дори не стигат до лекар.

# 9 519
Никой не смее да поеме отговорност, още по-малко в настоящата политическа ситуация.

# 9 520
0001, има и други ваксини, които не са с дълготрайна защита. Това не означава, че са неефективни. За хепатит В трябва да има 3 реваксинации, и ако не се извършат навреме, се почва наново целия ваксинационен курс.
Нашите умници трябва да разрешат трета доза за който иска. Няма какво да чакаме ония 80% да кандисат за първа доза. Стига ни, че се налага да живеем в страна, в която ваксината е табу и мерки няма. Поне да ни дадат възможност да се предпазим до колкото е възможно. От онези 80% идиоти.

# 9 521
  • При семейството си
Има починал 18 годишен младеж, 28 годишна жена, доста 40-50 годишни:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1-713-sa-novodia … oronavirusna-inf/

Не, това не е до мерки: затваряне, ДО и подобните. Нещо тотално сбъркано има в системата на здравеопазването, доболничната и болнична помощ.

# 9 522
  • София
Ваксините срещу ковид нито са първите, които трябва да се слагат периодично, едва ли ще бъдат и последните. Какъв е проблемът с това?

# 9 523
Шефът на "Пирогов": Хората се умориха, търсят ни все по-късно
Нараства броя на тежките случаи в болницата, заяви проф. Поромански

Нарастване на случаите с COVID-19, за съжаление, има и повече тежки случаи, това заяви пред Нова тв директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански. Според него, хората са се уморили от този вирус и са започнали да търсят помощ все по-късно.

COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. "Имаме готовност да разкрием още легла", обясни Поромански.
По думите му, в лечебното заведение все още има свободни легла и едно в интензивен сектор и 24 са средно-тежко и по-тежко болни и може да се разкрият допълнителни 250 легла. "Персоналът обаче не достига, но правим всичко възможно да създадем екипи. Това го подготвяме от юли месец.", потвърди лекарят и допълни, че основният недостиг са медицинските сестри. Той добави, че голяма част от персонала на болницата са ваксинирани или преболедували.

В момента средната възраст на COVID пациентите е около 58 години, което е понижение спрямо предишни вълни на коронавирус, отбеляза специалистът.

"При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор", заяви лекарят.

Проф. Поромански коментира и проверките в "Пирогов". "Текат много, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим. За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/28/shefyt-na-pirogov-hor … e-po-kysno.501952

# 9 524
  • София
Едва ли ще бъде толкова често, но хипотетично - ако се наложи, какъв е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт