COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 774
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 025
  • При семейството си
Не видях някой да е качил новата бройка. 1640. Добре сме.

+ 85 хоспитализирани (+ 1 интензивни)
12 199 ваксинирани за денонощие
Напълно ваксинирани 1 196 000
https://coronavirus.bg/

# 11 026
Иначе в някои страни за починали от ковид броят само тези, които нямат абсолюно никакви други заболявания, немците бяха така в началото.
Ние пък броим само тези, починали в болница.
Изобщо по цял свят се опитват да запазят психиката на хората, защото реалните данни биха накарали хората да се пазят в пъти повече, но това ще съсипе и приходите на богатите.

Това обаче не е вярно. У нас броим всички починали, получили позитивен тест (Един от двамата, Кунчев или Кантарджиев го каза в интервю). Няма значение дали имат симптоми, дали са влезли в болница заради Ковид или заради друго основно заболяване и просто са позитивирали на теста при приема. Или пък се лекуват вкъщи. Може да си се спънал и да си паднал, но резултатът пак е - Ковид.
По мои лични наблюдения, поне трима познати загубиха близки възрастни хора, които бяха записани като починали от ковид, въпреки, че двама от тяха бяха у дома, а единият - в старчески дом. Само единият беше прекарал Ковид през ноември м.г. За другите двама не е известно нито да са прекарвали заболяването, нито да са им правени тестове. И да, знам, това е ЕЖК, лъжа е, конспирация.

Все още не е излязла статистиката на НСИ за тази седмица в която имаме по 50+ починали. Освен това, вече е по-коректно да се сравнява не с 2020, а с предишните години, без Ковид. На сравнението с 5 години назад се вижда пълзящо увеличение точно последните седмици, все още малко, но не и липсващо.
П.П. Радвам се, че изведнъж си започнала да вярваш на статистиката на НСИ. Нали до вчера беше стъкмистика?
Добре, съгласих се, хайде да изчакаме две седмици.
За болднатото: в грешка си. Никога не съм отричала статистиката на НСИ за общата смъртност. Хората си умират, те ги броят. Не вярвам на Ковид статистиката от портала, обаче. И неведнъж съм се аргументирала защо.
Ако сериозно променят критериите си за определяне на причините за смъртта, ще лъсне, че всъщност хората умират от доста други неща и съвсем не от преобладаващ Ковид. И много други възражения имам за хоспитализациите, но.... да не се повтарям. Там пък вече има признания и на властта, че пълнят болниците с леки случаи, не е ЕЖК.

# 11 027
jasmin tea, откровено се дразня на подобни анализатори и мислители като теб. Значи, има официално починали от Ковид около 18000 души. Но ако погледнеш статистиката на НСИ, се оказва, че точно в периода на двете вълни, реално са починали около 35000 души в повече. Не знам колко са писани с Ковид, пък не били, но е факт, че бройката починали от Ковид, но не записани в системата са толкова, колкото са и онези, дето са ги подали с Ковид.
Преди да почнеш да ръсиш умнотии по форумите, е добре да се запознаеш с фактите, чак след това да си правиш изводи. В противен случай, изводите ще са тотално грешни.

# 11 028
  • София
Който иска да се ваксинира. За мен лично е безсмислено щом всеки може да е преносител на вируса, да бъдат освобождавани от някакви мерки или да имат право на привилегии ваксинираните. Ясно е, че се прави по целесъобразност, а тя е да се стимулира ваксинирането и затова слагат морков и пръчка - ако си ваксиниран получаваш това, а ако не си ти забраняваме онова.  Все ми е тая дали учителката е ваксинирана, ако може да пренася, също и ми е все тая дали служителката в институцията е ваксинирана или полицаят дали е ваксиниран - ваксината е първо за самия човек да намали рисковете за себе си, а не толкова да пази околните. Искам да има мерки и да се спазват - ако хората ще са с маски, да са с маски всички в закрити помещения, а не за ваксинирания без, а за други със и става разнобой.

# 11 029
По Нова тв говори министърът на образованието и съм възмутена.
Няма такова чудо в никоя държава.
Ще борим пандемията на 15 мин. с отваряне на прозорците...когато времето позволява. Така ще можело да става...вентилация. Ама да закупят нещо за стаите пречистватели -нееее, не се и помисля.
Закупили били тестове-близалки, но трябвало на гладно и не са наясно кога и как ще става, ще се носят ли, кой ще ги прибира, ама го мислели. Но пък трябва да са 90% съгласни родители и никакъв процент по-малко (разбирай никога няма да стане) Маски на деца 1-4 клас в стаите няма да има, а за междучасията се...мислело. В детските градини няма да носят.
Значи...нищо ново, че най-лесно. Никакви мерки, нищо за опазване здравето на децата и предпазят от заразени пратени да не пламнат много семейства и накрая ще се мине бързо-бързо на ДО, но с цената на много заразени и ..А можеше безопасно сравнително да е училището и семейства, ГТ, магазини бе всичко да е по-предпазено. Че тези пречистватели примерно ще вършат работа после и при грипни вълни и т.н. Като няма вентилация и това е нещо, защо на течение да стоят децата на 15 мин., а и не вярвам да се прави.
За ваксините еми...да , да мислят родителите, много хубаво било. То не става да се бори пандемия само с раздаване на таблети, а и защо да е така. Медиаторите били включени (това за братята) , че най-важно.
За университетите тръгват всички присъствено с уговорката , че някои може да поставят условия към студентите. Бил подкрепил Пловдивския университет за мерките , защото работели с пациенти и трябва да имат безопасност, за другите университети по избор всички. И само медиаторите, медиаторите...нямам думи. Нищо ново, даже отпадат повече неща мисля или си е същото абсолютно. Без нищо навсякъде в училището по 8 часа еми няма как да остане присъствено си мисля. Жалко.

# 11 030
  • София

За болднатото: в грешка си. Никога не съм отричала статистиката на НСИ за общата смъртност. Хората си умират, те ги броят. Не вярвам на Ковид статистиката от портала, обаче. И неведнъж съм се аргументирала защо.
Ако сериозно променят критериите си за определяне на причините за смъртта, ще лъсне, че всъщност хората умират от доста други неща и съвсем не от преобладаващ Ковид. И много други възражения имам за хоспитализациите, но.... да не се повтарям. Там пък вече има признания и на властта, че пълнят болниците с леки случаи, не е ЕЖК.
Същите, които отричат смъртността от Ковид обаче, когато стане въпрос за починали ваксинирани вече не са същото мнение и всеки починал, дори с една доза доказва, че ваксините не само не помагат, но и убиват.

# 11 031
Фанфанито, пречиствателите единствено ще спомогнат да разнесат вируса в цялата класна стая. Това е личният ми опит с пречиствателя, който бях взела преди 3 години. Не може да разчиташ, че вирусът ще бъде умъртвен, ако мине за секунди през пречиствателя. Трябва доста повече време да е изложен на УВ лъчение (уж има УВ - лампичка в тях), за да се неутрализира.

# 11 032
Цитат
Това обаче не е вярно. У нас броим всички починали, получили позитивен тест (Един от двамата, Кунчев или Кантарджиев го каза в интервю). Няма значение дали имат симптоми, дали са влезли в болница заради Ковид или заради друго основно заболяване и просто са позитивирали на теста при приема. Или пък се лекуват вкъщи. Може да си се спънал и да си паднал, но резултатът пак е - Ковид.
По мои лични наблюдения, поне трима познати загубиха близки възрастни хора, които бяха записани като починали от ковид, въпреки, че двама от тяха бяха у дома, а единият - в старчески дом. Само единият беше прекарал Ковид през ноември м.г. За другите двама не е известно нито да са прекарвали заболяването, нито да са им правени тестове. И да, знам, това е ЕЖК, лъжа е, конспирация.

У нас не се броят за починали от ковид, ако нямат положителен тест за него. Дори лекарите да са сигурни в диагнозата.
А пък да се твърди, че починал вкъщи без тест е вписан с такова заболяване е точно ЕЖК, лъжа и конспирация.

Много ясно, че ще броим починалите с положителен тест. То остана и тях да отричаме...
А като си се спънал и паднал и си бил положителен за ковид - какво, не си починал от него ли? Наистина? Падащите в Китай, Индия, у нас и други страни, вероятно са от земното притегляне, което в последните година-две се е поувеличило? Да не говорим как бързо изчезнаха тези клипчета, точно, за да не се плашат хората. А да си се спънал, защото си получил инсулт/инфаркт, които често са усложнения от заболяването?

И много искам да знам каква е точно причината и обяснението за преувеличаването на бройките. Кой ще спечели като излъже, че има такива хора и че има такава смъртност? Кой и за какво взема парата?

В реалността се прикриват бройки, в доста страни, видно от надсмъртността.

# 11 033
  • При семейството си
Какви маски в детските градини…кога да ги носят, докато имат музика, търчат и играят, закусват, обядват или спят и ще си ги слагат, махат, сменят и дезинфекцират, така щото тези маски наистина да вършат все пак някаква работа.
Същото е и за малките ученици, те редовно са си забравили якетата и раниците, които са им на гърбовете, ще сменят, слагат и махат маски.
18 + да се ваксинират и няма да стигат до болница и по-лошото.

# 11 034
Проф. Петров: Притесненията, че ваксините срещу COVID-19 могат да предизвикват усложнения, не се оправдаха
https://nova.bg/news/view/2021/09/04/338687
По думите му 17-20 процента от COVID болните имат сърдечно-съдови усложнения. „В една немалка част от случаите именно тези усложнения са причина за смърт”, посочи кардиологът.

# 11 035
За пречиствателите не съм наясно признавам, но все си мисля, че помагат. А озонаторите ..те като тях ли са. Мисля си, че щом министерството не го е грижа поне малко да защити средата в класните стаи, дали има някакъв безопасен и полезен уред и да се купи от родителите при желание. Няма как без нищо, то е нереално просто , в нашите училища няма вентилация, не са строени така. А малките са от сутрин до вечер в една стая по 20-25 деца , може и повече.
 За дезинфекция няма никаква, един парцал и това сигурно няма, само метла начало и край на деня. Преградки нещо да им сложат, то и това не е ефективно без дистанция са всякаква. Не знам, не може в пандемия и да не се направи нищо, това е затворено помещение, много хора за много часове. Не се сещам някъде да се работи така по 8 часа на ден. То и да се събират толкова в магазини примерно, в учреждения..пак един влезе, друг излезе, не стои човек толкова време там затворен. После тези деца имат контакти с други, със семействата, семейството на работа с колеги и .. Това пък за столовата, за тоалетните , за общите части как и какво..бе сложили някакви ленти гледам по тв-то за предаването, това не може да остане така в реални условия, всичко е едно нищо. А и нашите деца са надъхани повечето да не спазват мерки си мисля. Като чета в другите страни и ми става жал на какво ниво сме. Че то от децата и от възрастните трябва да се почне защитата. Така го разбирам аз поне.

# 11 036
  • София
И аз съм възмутена от министъра на образованието. Участието му трябва да се гледа, не може да се преразкаже.

# 11 037
И аз съм възмутена от министъра на образованието. Участието му трябва да се гледа, не може да се преразкаже.
😂😂😂
Не им е лесно и на тях, де. Сега отвсякъде се сипят критики. Няма как да се угоди на всички. Особено в една демократична държава, където всеки може да си каже свободно мнението.

# 11 038
  • София
Само общи приказки говореше, абсолютно дистанциран, той си знае, че е още малко на този пост и ще си ходи, а жевотът след поста продължава, нали ще иска да е депутат пак.

# 11 039
Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи".
Дали в някоя друга страна има такова чудо като нашето?

Май не. Всичко правим по-смислено от останалите страни. Не им се вързваме на конспирациите. Само не е ясно защо имаме 4% смъртност тогава?! Необяснимо.
И след новината за 4 починали на сто заразени - един човеколюбец, с много лайкове
Цитат
И това е цена, която ще платя с радост стига да няма помиярски мерки и ограничения
Тоз пък Алибегов да вземе да се скрие вече Rage
Значи държавата да спазва ангажименти към ресторантьорите, а те открито признават, че са си правили каквото искат.
То не че за някой беше тайна !!

Общи условия

Активация на акаунт