COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 729
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 160
Проф. Кожухарова: Липсата на желаещи за ваксинация е трудноразбираем факт
https://nova.bg/news/view/2021/09/04/338743

# 11 161
  • София
Само че, наистина не разбирам дали си давате сметка, че ако 7000 медици напуснат у нас заради отказ за ваксиниране, самите те няма да останат без работа, защото ще има страни, които ще ги лапнат като топъл хляб.

Кои държави ще ги лапнат, Мери? Преди - да, сега вече се съмнявам.

# 11 162
  • София
Мога да помогна на проф.Кожухарова да разбере защо българите не искат да се ваксинират и защо въобще подценяват опасността от COVID-19.
Беше пресилена световната реакция за COVID-19, пресилена беше и българската реакция, която следва хода на останалите европейски страни. Вирус съществува, но това не е особено опасна инфекция". Tова заяви пред Би Ти Ви епидемиологът проф. Мира Кожухарова.
Тя прогнозира, че в България ще продължи да има "малки епидемични взривове като тези, които се наблюдават в момента", но обясни, че не бива да се тълкува като влошаване на епидемичната ситуация в страната. Проф. Кожухарова напомни, че COVID-19 засяга по-тежко по-възрастните хора, а младите хора "или не боледуват въобще, или изкарват много лесно тази инфекция".
  от ТУК
Не бяха малко експертите и специалистите, които оцениха неправилно ситуацията през пролетта на 2020г. и това може да бъде оправдано, защото в началото нищо не беше ясно. Но цитираното изказване на проф.Кожухарова е с дата 10 юни 2020г. - юни месец, когато отдавна беше ясно за какво става въпрос, но въпреки това специалисти като нея промиваха мозъците на хората как това е не особено опасна инфекция.
Ами повярваха й хората. Защо се учудва сега?

# 11 163
Златен лев, с такива характеристики беше пречиствателя:
Мощност: 80 W
CADR (Дебит на пречистен въздух) – 320 m³/h
TVOC (Пречистване от летливи органични съединения) – 93,5%
PM2,5 (частици по-малки от 2.5 микрометра) – 99,9%
7 Нива на Пречистване на Въздуха ;5 Стъпки на Филтрация
Алуминиев филтър-Студена катализа-Отстраняване на формалдехид–Антибактериален филтър-HEPA филтър
UV Стерилизираща лампа – 365nm
Йонизатор с негативни йони, 20 мил. частици/cm³

# 11 164
Не че може да се сравняваме със Сингапур, но все пак - за информация:
https://www.abc.net.au/news/2021-08-30/singapore-covid-80-percen … cinated/100417746
"..
В Сингапур 80 % от своите 5,7 милиона души са напълно ваксинирани срещу COVID-19, заяви здравният министър Онг Йе Кунг в публикация във Facebook в неделя.

Сингапур, който също като Австралия е следвал предимно модел на нулево предаване, планира стратегия за излизане, която включва „да се научим да живеем с COVID-19“.

Официалните правителствени данни показват, че от началото на пандемията в Сингапур са имали общо 67 300 общо случаи, с 55 смъртни случая и 133 нови случая, регистрирани в неделя."

На който му се чете - каква е стратегията на Сингапур - съвсем не означава безконтролно разпространение:
https://www.abc.net.au/news/2021-07-04/singapore-considers-a-rad … ovid-19/100256272

"..
За страните, които обмислят облекчаване на ограниченията, професор Yik-Yang добавя, че ваксинациите, глобалното наблюдение и разчитането на науката ще бъдат от ключово значение.
„Ние непрекъснато следим доказателствата, идващи от Израел, от Обединеното кралство, от САЩ, защото това са местата, където процентът на ваксинации е много висок и можем да научим за ваксината и тези варианти“, каза той.
С определен потенциален път Сингапур се подготвя за бъдещето след ваксината.
„Докато съставяме пътна карта, трябва да сме готови да се адаптираме, да вървим напред, но понякога и обратно, ако е необходимо, преди да продължим отново напред“, каза г -н Ган.
„Но ние сме решени да прозрем тази финал.“

# 11 165
Финал за сега не се вижда, но "моят професор" каза, че стадният имунитет не е измислица и със сигурност ще го има и за ковид. Също така не е нужно числата да са големи за да се постигне - 70% ваксинирани/боледували и сме на магистралата.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 23:54 от Не се сърди, човече

# 11 166
  • София
Доц.М. в "Беновска пита":
„Аз обаче научих скоро и едни други цени. Черният пазар за удостоверение, че си ваксиниран върви с пълна сила. Доскоро удостоверенията вървяха при различните посредници между 300 и 400 лева. На мен даже ми предложиха да стана комисионер, да ми дават по 20 лева на удостоверение на х човек, който съм осигурила. Вчера научих, че са паднали на 200 лева. Явно се увеличават желаещите да вземат такова удостоверение. Отговорете ми морално ли е това? И тези, които взимат такива удостоверения, увеличават фалшиво статистиката, че някой се е ваксинирал? Как ще докажат, че не съм се ваксинирала?“, попита Беновска. Атанас Мангъров отговори: „Може да кажете, че нямате антитела, защото ваксината не Ви е хванала, това се случва често и никой не може да Ви каже нищо. Злите езици говорят, че на големите летища могат да ви хванат на скенерите, че не сте ваксиниран, но аз не искам да вярвам на това!“. Беновска отбеляза, че има приятели, които са им казали на летище, че не са ваксинирани, защото „не светели“, в определени РНК ваксини има светещи метални частици. Мангъров отговори, че ако това е вярно, то е престъпление срещу човечеството.   от ТУК
Данните за цените на "черния пазар" на сертификати я оставям на съвестта на информиращите, но не мога да не се умиля до сълзи от това, че видният инфекционист не иска да вярва в теорията за скенерите, дето хващат "несветещите" неваксинирани, защото иначе това би било "престъпление срещу човечеството". С други думи - може пък да е вярно, защо пък да не са способни на това "медицинските фашисти"?
Винаги е по-добре да четеш "опорките" в оригинал, а не в преразкази на феновете им по форумите. В интервюто има пълен набор такива.

# 11 167
Статистика за смъртните случаи до август по възраст и пол. Източник - Коронавирус България- статистика и новини.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 23:52 от Не се сърди, човече

# 11 168
Алмондина, не е точно така както е написано от нашите медии, но...

Почина 54-годишна жена с COVID-19, която отказа да бъде интубирана

Четвъртък, 02 септември 2021 г. 18: 38 ч. НДС: 18:39 ч

Тя се озова в Евангелисмос, 54-годишна жена с коронавирус, която беше неваксинирана и отказа да бъде интубирана почти до последната минута.

54-годишната дори направи публична публикация в социалните медии, като поиска „помощ“, когато нейните лекари обявиха, че ще бъде интубирана, тъй като здравето й се влоши поради основните заболявания, които я засегнаха, но и поради ниската сатурация.

Тя също така поиска адвокат да я представлява и да не позволи на медицинския персонал да предприеме по -нататъшни действия.

Болницата поиска намеса на прокуратурата.  Най -накрая интубацията беше решена и продължи, но жената не успя и загуби битката срещу коронавируса.

Но това не е единичен случай. Оказва се че има и други.
В друга статия се споменава и за някакъв адвокат, който ги съветвал че е тяхно право да откажат интубация и други процедури.
Предполагам (нямам време да се ровя в момента) , че  го разследват за да се изясни дали е имало престъпно влияние.
Случаите са все на неваксинирани болни и казват че има връзка между отказа от ваксина и отказа от интубация. В смисъл че част от антиваксърски убеждения.
Имало е и скандал и заплахи от роднини на жена, която все пак сама се е съгласила да я интубират.
Лекари от първа линия са получавали и заплашителни обаждания и съобщения от антиваксъри. Били са заплашвани и заради кампании в полза на ваксините.

# 11 169
  • При семейството си
А защо трябва да се налага принудителна интубация?!

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 23:55 от Elpis

# 11 170
С защо трябва да се налага принудителна интубация?!
Евтаназия чрез бездействие явно не е узаконена в Гърция. Щом са получили разрешение от прокурор, явно са доказали, че не е в състояние да взима сама решения.

Не знам дали това е ЕЖК, но от години за хора, най-вее деца с увреждания, онкологично болни и други от България се събират благотворително средства за лечение в Израел, Турция, Германия…основно.
И в повечето случаи ефектът от лечението там е 0, но пък вече и тукашни лекари се понаучиха да продават надежда и да им взимат парите. Малко са заболяванията, за които там има лечение, което го няма тук, като примерно белодробните трансплантации в Германия. Единственото, с което ни превъзхождат със сигурност, е отношението към пациента.

# 11 171
Значи, аз помня една лекарка от първите заразени, когато подробно се даваше информация. За нея знам, че е отказала да я интубират (но и не е имала нужда, обаче е заявила и забранила да го правят) Оттам после пък се разбра какво и що (още се чудехме какво става) , че в други страни се справят с интубираните по-добре , оживяват повече хора (това са най-тежките случаи), но у нас почти всички умират или повечето.
Когато разбрах, че за майка ми едната вечер са се събрали да я интубират и едната лекарка нещо решила все пак да дадат шанс още малко да изчакат, веднага исках да отида и разпиша отказ, дори настоявах по телефона. Лекарят с който говорих, там няма свиждания (по изключение и случайно ми позволиха за секунди да я видя отдалече, само веднъж) и информация дават за 1 час на всички близки, който успее да се свърже, та лекарят по телефона ми отказа и няма такъв филм да съм разписвала нищо. Думите му бяха - Ние не сме убийци, госпожо, не може да разписвате нищо, защото ние решаваме какво е нужно да помогнем. Та..съвсем се побърках, после пак беше под въпрос, но ..не се наложи, пребори се.
Хората сме наплашени от интубирането, защото имаше коментари , че много малко оцеляват и нямат вече шанс стигне ли се до там. Въпросът е , дали можеш да откажеш или не. Санитарките и били казали после да не позволявала да я интубират, да маха с ръце или какво може ми разказва, ама то ..в такова състояние не знам как човек може да даде отпор. В смисъл, не може да решаваш ти какво ти се иска , но пък онази лекарка била забранила и ...не знам какво става.

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 00:18 от Анонимен

# 11 172
Нека “специалистите” отговорят по темата….аз, като пациент, нямам ли право да откажа или не следва ли поне да дам съгласие да бъде извършена върху мен определена медицинска манипулация?!
След като не желаеш да ти правят разни манипулации е най-разумно да си останеш в къщи и да се лекуваш със собствени методи.

# 11 173
Преди време един професор обясняваше защо интубирането не е така ефективно, както са очаквали в началото. Беше свързано с гела от хиалуронова киселина, който се образува в дробовете и не можел да се изтласка от налягането, докато другите течности се изтласквали и така се освобождавали алвеолите.
Обикновено при прием в болница, подписваш всякакви документи, че си съгласен на разни лечения, за да си вържат гащите.
Имаш право да откажеш да те интубират, разбира се, ако си вменяем в този момент. Едно е ти да откажеш, друго е някой да те агитира да откажеш. В гръцкия случай, май това разследват.
То е като при онази секта, която не разрешава кръвопреливане.

# 11 174
  • При семейството си
Нека “специалистите” отговорят по темата….аз, като пациент, нямам ли право да откажа или не следва ли поне да дам съгласие да бъде извършена върху мен определена медицинска манипулация?!
След като не желаеш да ти правят разни манипулации е най-разумно да си останеш в къщи и да се лекуваш със собствени методи.

Може би пък,за разлика от “специалистите” в темата, да си знам правата:

https://www.lex.bg/mobile/ldoc%20/2135489147

А ти си последният човек, който ще ми каже къде, как да остана и да се лекувам.
Самозабравяте се някои.

Едит: Новите данни за денонощието:

https://coronavirus.bg/

Последна редакция: нд, 05 сеп 2021, 00:32 от Elpis

Общи условия

Активация на акаунт