COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 370
Калинке това е пример само как единствено божията воля е просто фикция и всички са уязвими. Ако задълбаем още в темата може да кажем точно - вирусът ни е пратен от нашия Създател за да ни изпита. И да Той иска действия за да докажем реално че се по
дчиняваме на волята Му и сме истинска божия репликация ..., само с молитви няма да стане.
Oще нещо шокиращо което нищиха професорите - оказва се няма стандарти за тестовете ... аз като човек който професионално прави измервания и дефакто стандартизира измервателни уреди съм в шок защото много добре знам какво означава проследимост на стандарта.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 03:07 от pehoko

# 11 371
Има дни в които ми се иска да се скрия в землянка. Смелост , смелост , но с вируса си е чиста глупост, защо трябва да се стигне до разболяване да ни уври главата .
Пак отивам за лекарства.

# 11 372
Вика ваксините били неефективни ... подпалих си фитилите просто с това твърдение
Изчакай малко, де, какво се палиш още сега. Не си отговорен за целия свят, спокойно. През януари ще има статистики по месеци, по държави, по дни, по часове итн... И тогава ще стане "здравната система ни е лоша". Подготвяй се психически, за да не изгориш дотогава. Той си е с антитела, на него не му пука въобще.

При нас е първи учебен ден. Отиваме след час на фиеста в гимназията, юпиии (всички с ПСР тестове без значение ваксина итн) Nature Sunny

# 11 373
При нас е първи учебен ден. Отиваме след час на фиеста в гимназията, юпиии (всички с ПСР тестове без значение ваксина итн) Nature Sunny
Къде е това “при нас” и кой ви плаща ПСР-а?

# 11 374
Къде е това “при нас” и кой ви плаща ПСР-а?
Тъй като учех и работя в Австрия от 18-годишна, предполагам, че по някакъв начин си го плащам и аз. Иначе ги водят безплатни.

# 11 375
Има ли още неразбрали, че само у нас от целия ЕС тестовете се заплащат от хората. Всякакви тестове за ковид.
Не, че ние не сме учили и работили тук, но...това е положението. Включително и за децата тестовете се плащат. За всички са били платени-винаги. Само преди няколко месеца имаше уж решение ПСР-а да се дава при симптоми с направление за безплатен от ЛЛ. И ооооо парадокс, на вратата на повечето пише, че ако кашляш, имаш температура да не стъпваш там без направен предварително ПСР и да те прегледа, след като покажеш, че си негативен. И ...защо тогава да ходиш за направление за безплатен, а ако си с ковид вече ...не знам, търсиш къде по болниците. Така е у нас.
И да, за другите държави, които не са в ЕС също са или безплатни, или са значително по-евтини , включително и в арабските емирства, където не си знаят парите. Някъде във ФБ имаше колко са стрували , нашите са поне два пъти по-скъпи. И ние ще борим епидемия, ще градим здравна култура. Ми едно семейство от 4 човека си представете кога ще направят на всички тестове и колко ще им струват. Прави единия, другите...по него се сравняват без тест, а децата щото не им личи много са на училище, защото при двама болни родители как да се занимават и поемат глътка въздух да се оправят. Та това е у нас. Ама това когато бяхме затворени повечето, сега пък се пазим от карантина и да има безплатни ги не искаме да са официални и да се знае. Поне достъпни да има по аптеките, пък нека се крият, поне да се лекуват хората вече няма оправия с нищо тук.

# 11 376
  • София
Юни месец ( в края на учебната година  ) жена ми,  а седмица по-късно и щерката 17 годишна имаха грипоподобни симптоми. След телефонен разговор с личната лекарка минаха през ковид-фургона пред дкц-18 ( безплатно антигенни тестове ) и след отрицателен резултат  -  на преглед в кабинета на ЛЛ. Не знам каква е в момента процедурата.

# 11 377
Да, наистина интересна е ситуацията в Чехия. Вероятно са постигнали някакъв стаден имунитет. От ноември до май са с много положителни, а към момента имат близо 6000000 ваксинирани, при около 11000000 население.
Броят ваксинирани не обяснява липсата на заразени, защото ако имаше такава взаимовръзка, в Англия нямаше да имат толкова силна и още продължаваща Делта вълна. Явно в Чехия още не ги е стигнала, както и в по-голямата част от Източна Европа. Ще е интересно да се види какво става през следващите месеци.

# 11 378
Юни месец ( в края на учебната година  ) жена ми,  а седмица по-късно и щерката 17 годишна имаха грипоподобни симптоми. След телефонен разговор с личната лекарка минаха през ковид-фургона пред дкц-18 ( безплатно антигенни тестове ) и след отрицателен резултат  -  на преглед в кабинета на ЛЛ. Не знам каква е в момента процедурата.
Извинявай, не се заяждам, но искам да знам как е сега. Ходя да изписват по книжка лекарства на майка ми и това виждам на вратата на нейния, а и на моята ЛЛ. И се питам как ще взема при нужда направление за заветното ПСР изследване, ако трябва да влезна за него с такова направено вече.
Как са ви направили теста без документ - направление , може ли така да се обаждат някъде си и ти да отиваш. Нещо не разбирам процедурата, а ако се наложи...човек да знае.

# 11 379
Фанфанито, моят ЛЛ, когато се наложи аз да правя ПСР, ми даде някакъв номер по телефона. Упъти ме кои са лабораториите, които са предназначени само за ПСР. Това е. Отидох с този код и ми направиха безплатен ПСР.

# 11 380
13-ти, благодаря. Значи първо по телефон, с кода и отиваш, пак е нещо. Не го знаех.

# 11 381
13-ти, благодаря. Значи първо по телефон, с кода и отиваш, пак е нещо. Не го знаех.

Може да се свържете с ЛЛ по тел.
Сега зависи колко е съвестна, може да ви издаде електронно направление за ПСР, вместо хартиено или изобщо никакво.
В лаборатория, която има сключен договор с НЗОК и ел.направления, се диктува номерчето. Това е.

# 11 382
  • София
@ Фани , не съм сигурен какъв е в момента организационно процеса . Юни стана точно както съм написал и при това на 2 пъти го повторихме - веднъж за МЖ, след 5,6 или 7 дни и за щерката. Жена ми звъня и двата пъти само на ЛЛ , а лекарката дали е звъняла на РЗИ, на фургона, или просто е отбелязала нещо в тяхната компютърна система  - това не знам.  Тогава нямаше почти никакъв наплив от ковид болни и стана много бързо, без опашки и ... дори дъщерята си отиде самичка и до фургона,  и до кабинета на лекарката.

# 11 383
За месец в България двете ни деца бяха болни с хрема и леко гърло, дъщерята 2 пъти, малкия веднъж. И двата пъти ходихме при личната им лекарка, тестове правих на голямата аз, без да съм споделяла. Не са ни пращали на тестове, но никой в кабинета не е споменавал, че е Ковид. Аз за себе си исках да проверя, затова си правих тестовете (домашни). Не мисля, че е било Ковид. Но, за месец в България голямото ни дете беше беше два пъти с хрема и лека кашлица а малкото веднъж, като го държа две седмици. Не знам що за вируси върлуват, но за година в Англия не са боледували толкова, колкото првз този месец в България. Тук също общуваме с деца, не сме затворени само вкъщи, още повече че дъщерята ходи на училище.

# 11 384
Тъкмо разбрах от позната, която работи във фирма, чийто кораб майка не е в Бг, че подготвят задължително ваксиниране на работниците. Ако няма ваксина ще се изискват два отрицателни теста седмично. Над 300 служители. Подготвят юридически издържана заповед. Който иска, баце.

Общи условия

Активация на акаунт