COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 220
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 505
  • София
Ваксинирани, неваксинирани или прекарали го могат за съжаление да пренасят заразата по еднакъв начин. Дори да не се разболяват самите те.

Те също могат да проявят симптоми и трябва да имат достъп до безплатен тест през здравната каса.
Да вземат да направят бустери за последните варианти, явно няма да стане по друг начин работата. Накрая да не се окаже, че Астрата на халост я дискредитираха.

# 11 506
Маски, дистанция и дезинфекция ли беше?

Ако говорим за трите Д бяха дисциплина, дистанция и дезинфекция.

# 11 507
Тц отлагането е минус, колкото по-рано по-добре.
...за печалбите на биг фарма?

Чудех се, защо тук толкова натискат за ДО, а то за да се спестят пари за Регенерон ... Така лекарите ще имат шанса да станат от занаятчии научни работници, като вземат участие в експериментите с пациентите си, а pehoko?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 10:24 от Ezhko

# 11 508
  • София
За ДО натискат, защото е безплатна мярка – при деца над 10 това реално пести, а не харчи пари. Иначе има и по-ефективни мерки, ето, цитират се от Виена, но ние не сме Австрия. Кой ще плати по няколко теста седмично на учениците? По-лесно е да излезе, че не искат да ги правят и предпочитат ДО. Същото и за всичко останало.

# 11 509
Нотарис, знам за Малта, но написах северна държава. Дори им продадохме скоро ваксина-Модерна. Пишеше, че имали над 80% покритие и се стремяли към 100%. Забравих коя е, но по спомен беше май Норвегия, но не съм сигурна.
В Израел го дават към 60% напълно ваксинирано население, което не е много. Да не забравяме, че те освен развит туризъм в страната , също и много се движат навън. Освен палестинци, там и по религиозни причини не се боцкат тези с плитките, отделно и малките деца, може и хора с противопоказания... туристите , като сложим, определени места са с милиони население и струпване.. еми не е чудно, а са и повече народ от нас, но и медицината им е и болниците ...няма сравнение изобщо ние и те. Един ден дали повече жертви, а ние колко сме всеки ден и веднага "вижте  ги" , какво да ги гледам, като те имат и здравеопазване, и се пазят, и са друга бира просто. Специално за Израел, дали мислите, че не си пазят населението и не им трябват дори сухите съчки? Те не могат да си позволят да губят хора ей-така за един вирус дори. Че там и жените са на въоръжение се водят знам, всеки е готов за армията в случай на нужда. Ние тук чупки и чалга , какво ще се сравняваме изобщо.
Мен ме е страх какви данни ще излезнат у нас утре . След три почивни дни ..нали все с това били почивни дни и затова вторник били много починалите. Ама, че има и през почивните дни доста хора отишли си  не е важно. Гледайте сумарно за седмицата тогава и сравнявайте.

# 11 510
Нотарис, знам за Малта, но написах северна държава. Дори им продадохме скоро ваксина-Модерна. Пишеше, че имали над 80% покритие и се стремяли към 100%. Забравих коя е, но по спомен беше май Норвегия, но не съм сигурна.

Няма северна държава с над 80% покритие. Норвегия е с 59.4, Дания 73.1, Швеция и Финландия съответно с 57.5 и 53.3.

# 11 511
Христо Мутафчиев пък сега говори като искали да затварят да направят изследване на съответните места като театри, заведения и т.н. колко души са се заразили. Чудя се това сериозно ли го мисли. Било глупаво да се затварят казва фестивали, събори на открито. Той бил изкарал два пъти ковид и не бил разбрал.

# 11 512
Не мога сега да търся линкове, ама тази държава дето преди седмици -две, три, продадохме Модерна, така пишеше. Даже май и интервю гледах, ама не твърдя за него, че вече почвам да бъркам. Сигурна съм, че даваха над 80% имали и искали да е 100% , продали сме им Модерна, да се боцкат и движат напред, че не им стигали май. Това прочетох и мисля чух, официално обаче, не от нещо си някъде си. Обаче забравих коя е държавата , със сигурност северна беше.
Може и Дания да е, както си дала те са към 80%, нямам време да търся сега, довечера ще погледна, ако намеря ще пиша, но съм сигурна в това което чух или прочетох, даже се ядосах.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 08:39 от Анонимен

# 11 513
Мислите на една учителка, явно доста са с такова мнение.  Знам за учители позволяващи на учениците да са без маски на тяхна отговорност : "Работя с маска. Цял ден. Сменям я на всеки час. Говоря непрекъснато, защото това ми е работата. Емоционална съм, затова и говоренето ми е такова. Когато вдишвам по-силно, маската ми хлътва навътре и имам чувството, че ще я погълна. На моменти не ми достига въздуха. Чувството е, като когато се давиш. Давила съм се в Дунав, та знам. Обръщам се към ъгъла, отмествам маската, за да поема въздух. В края на деня съм с главоболие и силен световъртеж.
 Оставете ме мен, мисълта ми е за децата. Петгодишни. На ушите си имат червени резки от ластиците. Минавам между всеки чин, та ги виждам отблизо. Виждам им само очичките. Не им виждам усмивките. И те така виждат мен. Шегувам се често, правя им смешки, за да чувам поне смеха им. Знам, че ще се научат да смятат. Не искам да спират да се усмихват. Питат ме могат ли да си свалят маските, за да пият вода. Както казах, емоционална съм. Много. Тук съм да ги уча на математика , не да рева. И въпреки това плача между два урока. Не е човешко! Не е хуманно! Къде са всички специалисти по детска психология? Нали “децата са цветята на планетата”, децата са бъдещето”… Оставете децата на мира!"

# 11 514
Тази учителка е добре да помисли и за колегите и  дето си отидоха, както и за близките им дето заразиха и не оцеляха. Чак пък толкоз да е милозлива, а що не рони сълзи за родителите на дечицата дето може и да не оцелеят, ако допусне заразено дете от недоглеждане или щото шефа ще я сложи в графа неудобни. Писна ми вече да си избиват комплекси и правят на светици някои. Здравето е най-важното за отговорните, ама не съм ги чула да искат мерки в училище и да следят за тях. Хванала се за маската, бреййй то другите не са деца в чужбина, учителите им не са хора и си учат , и са в безопасност, и родителите спокойни , и всичко 6.

# 11 515
Тази учителка е добре да помисли и за колегите и  дето си отидоха, както и за близките им дето заразиха и не оцеляха. Чак пък толкоз да е милозлива, а що не рони сълзи за родителите на дечицата дето може и да не оцелеят, ако допусне заразено дете от недоглеждане или щото шефа ще я сложи в графа неудобни. Писна ми вече да си избиват комплекси и правят на светици някои. Здравето е най-важното за отговорните, ама не съм ги чула да искат мерки в училище и да следят за тях. Хванала се за маската, бреййй то другите не са деца в чужбина, учителите им не са хора и си учат , и са в безопасност, и родителите спокойни , и всичко 6.
Точно така. Ще рече човек, че нещо много страшно се е случило, а то просто носене на една маска. Тук у нас явно децата са с най-крехка психика и най-нежни. За жалост много родители гледам са на мнението на учителката. Толерират се учители, които на своя глава позволяват на всички ученици да са без маски.

# 11 516
Не може да сравняваме починалите в България и Израел, защото те са на съвсем друг етап от вълната /при тях покачването започна от началото на юли/..А при нас тепърва предстои голямото покачване..
За периода 23 август -5 септември в  Израел имат брой новозаразени - 127 072, а в България за 23 август -5 септември - 20 378..Дневният брой заразени започна да пада там, едва преди дни, преди това имаха дни с по над 15- 16 000 новозаразени дневно...Просто при тях смъртността е много по-ниска първо заради по-високия процент ваксинирани и второ заради високото ниво на медицината и лечението там...За тук изобщо не ми се мисли какво ще става..Вие представяте ли си изобщо колко починали ще има у нас, ако имаме по 10 000 нови случая заразени всеки ден...

# 11 517
В коя чужбина петгодишните са с маски?
В някой американски щат?
Хайде такива без малки деца да не реват, на чужд гръб и сто тояги са малко.

# 11 518
Тази учителка споделя, че била с главоболие и силен световъртеж след работен ден с маска. Аз имам проблеми с вестибуларния апарат, но за толкова месеци носене на маска това не ми е повлияло по никакъв начин. Нямам никакъв проблеми покрай носенето на маски, явно всички неволи вече се преписват на маските.

# 11 519
По повод на цитираното предаване и госта от предишен пост : в България има някакъв заговор по медиите. Лятото гледам някакво интервю с музикант. Какво точно свири не разбрах, но мнението му за ваксините (разбира се, отрицателно) беше основно предадено.
Четох интервюта с известни личности за работата им, примерно, и изведнъж от никъде въпрос за Ковид. Разбира се, в насока “какво е това Ковид? Няма такова нещо.”
Подобни  неща тук няма дори в най-жълтите и несериозни списания и вестници.
И откога е забранено да се изразява собствено мнение, пък дори и по тв (о, ужас!). Пропуснала съм официалния закон, който установява единна партийна линия по някакъв въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт