COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 315
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 535
Децата свикват много бързо с всичко. Психясали и плачещи от мерки са само родителите. Което ме изненадва, би трябвало ние да настояваме за свръхмерки във всичко, касаещо децата ни. Особено в случай като този - ново заболяване, неизяснено какви вреди нанася в дългосрочен план на собствените ни деца. Нищо, че първоначално го карат леко.

# 11 536
Като чуя такива вопли, как от маските не им стигал кислород до мозъка, се отвращавам. Не прилича на възрастните, да се лигавят толкова. Децата са по-дисциплинирани.
Скоро бях в ГТ. Семейство с дете на около 5-6 години, чужденци. Двамата с маски, правилно поставени. Детето без. Но очевидно инцидентно беше без, защото през цялото време си дърпаше яката на тениската над носа, като маска.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 19:07 от DeVa®

# 11 537
  • Там,където се събуждам щастлива.
По повод на цитираното предаване и госта от предишен пост : в България има някакъв заговор по медиите. Лятото гледам някакво интервю с музикант. Какво точно свири не разбрах, но мнението му за ваксините (разбира се, отрицателно) беше основно предадено.
Четох интервюта с известни личности за работата им, примерно, и изведнъж от никъде въпрос за Ковид. Разбира се, в насока “какво е това Ковид? Няма такова нещо.”
Подобни  неща тук няма дори в най-жълтите и несериозни списания и вестници.
И откога е забранено да се изразява собствено мнение, пък дори и по тв (о, ужас!). Пропуснала съм официалния закон, който установява единна партийна линия по някакъв въпрос.

Ако четеш с разбиране и без основна цел “да съм в опозиция”, може и да вникнеш какво казвам. Ако статията е за вируса и със специалисти, прекрасно. Да си изказват позицията.
Ако статията е за новия албум на певец Х или постановката на актрисата Х, то място за Ковид няма.
Защо се слага в статиите и интервюта? Всеки да си отговори сам,

# 11 538
Децата свиквали с всичко, да, разбира се. Явно нямате малки деца. Децата може и да свикнат, но освен, че ще имат недостиг на кислород и мръсна маска пред лицето, друго не може да се постигне при малките. Неслучайно при толкова малки деца родителите упражняват контрол за хигиена в ежедневните дейности, защото те не могат да извършват това сами. Как ще го правят по отношение на маските деца в ДГ, които са по 8 часа там, отговорете си сами.
Освен да ги истеризираме и побъркаме, друго няма да постигнем.
Да, могат да свикнат с маските, прави сте, ако здравата ги уплашим, насилим и тероризираме, като им говорим за опасността ден след ден. Но нужно ли е?
Добре, че родителите масово запазиха здрав разум в реала.

# 11 539
  • Бургас
Аз съм супер за мерките и винаги е било така, но 5-6 годишно с маска не са мерки.
Нито едно дете на тази възраст не би я носило правилно за повече от 30 минути. Ще започне чесане, бутане, плюнчене и на първия час ще е безполезна, а на втория мръсна. След това няма нужда да обяснявам на какво ще прилича.
При тях ползата от маските е почти нулева. Ако имахме мерки, то щеше да има регулярно тестване. Но нямаме мерки, а вода и сапун!
Първокласниците в Германия ги носят и въобще не е тема за дебати.
Такъв е регламента, носят ги всички в немското основно училище.

За кой има смисъл и за кой не тук в темата няма значение.
Тестове не правят ли на децата в училище в Германия?
Тук 5-6 годишните са в градина, а училище + занималня са 8 часа. Няма правилно носене 8 часа при дете. Ако някой от вас вярва, че това съществува то си е ваша работа. Но за мен е абсурд да бъдат опазени 5-6 годишните с маски. Фентъзи е това!
Вопли, мопли айде моля!
Нали го виждам моя малкия как носи маска. Защото той носи от доста време. Пипа, чеше и т.н Добри маски за деца къде намирате? Парцал няма да спре Делта? Къде е ffp3 или ffp2 за дете? А, ми няма го. Да им мацнем по един парцал, да ги пуснем без тестове, да ги омешаме по занималните и да гледаме филма после. Даже не мога да си представя как виждате спирането на делта с изискване на маски (оп имитация на добри маски) за 5-6 годишни. Аз бих натискала с всички сили за регулярно тестване и без смесване на класове.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 10:21 от MeMyselfI

# 11 540
Големи вопли за децата.
Както се знае има ДО по желание, за който смята, че ходенето на училище е по опасно, от ходенето на море и кръчми.
Ако толкова ни пукаше за децата, щяхме да сме се ваксинирали - ние и учителите, за да им осигурим безопасна среда.
Или да сме по площадите, като Алибегов.

# 11 541
Маските сме ги бистрили нееднократно. При малки деца те имат по-скоро обратен ефект - те не ги сменят, не ги пазят и на края на деня просто стоят с една наистина мръсна маска пред лицето.
Трябва да се държи сметка за възрастта и за способността им да оперират с маска и да я пазят чиста. Всичко останало е просто терор над децата.
Но, разбира се, който няма малки деца не се интересува от това.
Така е, сами децата няма да се сетят как се процедира с маската. Но нали се предполага, че имат родители, които ги възпитават? А и загрижената за тях учителка от горния цитат би могла вместо да рони сълзи, да употреби тази част от работното си време, за да им обяснява как се слага, сваля и пази маската. Ако родителите са пропуснали.
Това, вместо да им четат приказки и да ги водят на разходка в парка? Или да им преподадат нормално нормалнияя материал?

Защо вместо преподаването? Само вместо времето, което хаби да плаче в ъгъла, оплаквайки горките дечица за носенето на маски. Не са тъпи децата, като им обясни няколко пъти, ще схванат.И ще и се освободи спестеното време за друго:) Например за приказка:)

# 11 542
  • Немция
MeMyself, тестват ги, но тестовете не са всеки ден. Един ден може да си негативен, след 2 дни да си позитивен.

Маските са допълнителна защита, когато са скупчени на групи по 4 на два общи чинове, както правят в немски училища.

Децата се научават да ги носят коректно, не е толкова сложно.
Дори на малкия ми син, който беше доскоро на 8, му прави впечатление, когато маски се носят неправилно, под носа например.

# 11 543
Маските сме ги бистрили нееднократно. При малки деца те имат по-скоро обратен ефект - те не ги сменят, не ги пазят и на края на деня просто стоят с една наистина мръсна маска пред лицето.
Трябва да се държи сметка за възрастта и за способността им да оперират с маска и да я пазят чиста. Всичко останало е просто терор над децата.
Но, разбира се, който няма малки деца не се интересува от това.
Така е, сами децата няма да се сетят как се процедира с маската. Но нали се предполага, че имат родители, които ги възпитават? А и загрижената за тях учителка от горния цитат би могла вместо да рони сълзи, да употреби тази част от работното си време, за да им обяснява как се слага, сваля и пази маската. Ако родителите са пропуснали.
Това, вместо да им четат приказки и да ги водят на разходка в парка? Или да им преподадат нормално нормалнияя материал?

Защо вместо преподаването? Само вместо времето, което хаби да плаче в ъгъла, оплаквайки горките дечица за носенето на маски. Не са тъпи децата, като им обясни няколко пъти, ще схванат.И ще и се освободи спестеното време за друго:) Например за приказка:)
Според теб и "група американски учени"? Така сте се вторачили от страх в този Ковид, че не виждате нищо друго, освен него. Пардон, забравили сте, че има и други неща в живота.

# 11 544
  • Бургас
Големи вопли за децата.
Както се знае има ДО по желание, за който смята, че ходенето на училище е по опасно, от ходенето на море и кръчми.
Ако толкова ни пукаше за децата, щяхме да сме се ваксинирали - ние и учителите, за да им осигурим безопасна среда.
Или да сме по площадите, като Алибегов.

То хубаво да сме ваксинирани. Ние сме. Голямото дете също е и ще ходи присъствено. Малкото обаче няма да го пусна за поредна година. Без регулярно тестване крака му няма да стъпи при сапуна и водата.
Нито по кръчми, нито по дискотеки съм ходила и вече ми е писнало от хора, които ми пращат децата да учат вкъщи.
Толкова ли е трудно да се изисква тест два пъти седмично? Явно да. Да напишат "с маска в час" явно е най - лесно. При 80% анти ваксъри, маскъри и нам какво си там, това е една проформа, точно колкото беше и дистанцията по заведенията. Не разбирам как цял свят прави реглючни тестове, взима мерки, а ние проформа.

Бибит, по 30 са в клас/група, и са заедно по 8 часа. Зимата проветряването е мираж. Чудя се изобщо как го виждате. Че "маска", по 8 часа, в колектив от 30 деца ще работи. И то говорим за маска от плат, без плътен лицев контакт. Това не е мярка за безопасност. Това е отбиване на номер за мерки. Кой от вас ще влезе с маска от плат за 8 часа, в група от 30 възрастни, в една затворена стая? Преди да влезете трябва да знаете, че от тях 3ма ще са без маска, щото ги души, 6-12 ще я носят като лигавник, 10 ще я носят под носа. Сериозно питам, колко от вас ще го направят? /аз няма/
И не на последно място: Дете на 8 и дете на 5-6 са на космическа разлика.

# 11 545
  • Немция
MeMyself, до 4 клас имат по 4-5 учебни часа, поне в нашето училище.
Половината деца не са на занималня.
Другата половина са разделени на групи, така че да не се смесват всички потоци.
Измислено е, има някакъв ред свързан със сегашната обстановка. Носят се предимно медицински детски маски, платнени не са желателни, но никой няма да върне дете заради този факт.

Не го мислете толкова, явно функционира досега. Не е имало случаи на масово заразяване в класове.

# 11 546
Ми мерките са проформа. Неслучайно маски. Евтино и народа се дърля за маските, отклонява се вниманието. Иначе сериозни мерки не.

# 11 547
Короната може да продължи още 10 години.
10 години ще държите децата вкъщи ли?

# 11 548
В списъка с починали, има новородено.

# 11 549
Тоя цитат от "учителка" е половинчат и подвеждащ, пък и авторът на поста се покри, не даде повече информация и умишлено не е прикачил снимките.
Препостнаха го разни анти-всякакви, изглежда като че ли е от учителка в Щатите, ако изобщо е истинска личност, а не копирайтинг.  Имаше и снимка на деца в поста. Мен лично маските не ме впечатлиха, колкото неестественото положение на ръчичките на децата. Явно дистанцирането се налага по този начин. Все пак по-добре е на училище, отколкото да изпаднеш, само защото родителите ти не плуват в пари за частни уроци.

Общи условия

Активация на акаунт