COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 977 970
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 13 005
Колко мило!
Столична фирма пожела на антиваксърите да мрат по улиците
https://fakti.bg/bulgaria/612904-stolichna-firma-pojela-na-antiv … po-ulicite-snimki
Явно Гане не бил само сред "антиваксърите".
Гане го познавам лично - той си е една мутра и мисля доста мило се е изразил Laughing

# 13 006
Thirteen# според мен трябва да помислиш за емиграция. Казвам го добронамерено. Начина ти на мислене е прекалено различен от този на масата около теб.
Аз също смятам, че след като има налични ваксини, няма нужда от някви кои знае какви мерки. Вече решение на отделният индивид, кои вариант за имунитет ще избере.
Нямам как засега. Но планирам.
Иначе, че винаги мисля различно от масата около мен, винаги ми е носило такива негативи... идея нямаш. Но, ще го приема за комплимент, благодаря.

Ще съм съгласна, че щом има ваксини, няма проблем, ако има висок имунизационен обхват. Нямаме го.
И за пореден път. Това не е болен зъб, рак или ПТП.
Това е пандемия с бързо заразяващ и лесно предаващ се, все още неизвестен за човечеството вирус.
При такава ситуация, колкото и да не искаме сме зависещи един от друг.
Миленака, там е проблема. Не е техен проблем. Проблема е общ. За съжаление.
Ако беше само до мен и децата ми- лесно е. Но не е.

# 13 007
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако искате да спре с разпространението на вируса, се ваксинирайте!
Иначе, ние останалите, ще трябва да си бием бустерни дози през 6 месеца.

Ето как се унищожава вирус

"До средата на 18 век едрата шарка е сред най-разпространените инфекциозни болести, ендемична навсякъде по света с изключение на Австралия и на няколко по-малки острови. През последните години на 18 век вариолата убива около 400 000 европейци годишно (включително и пет действащи монарси), и е причина за една трета от възникналата слепота сред населението. От всички заразени, около 20 – 60% и дори над 80% от заразените деца загиват от болестта..............

От 1967 г. СЗО предприема широкомащабна кампания за масова противовариолна ваксинация във всички страни по света като особено внимание се обръща на страните от Африка и Азия. Кампанията е със срок от 10 години като в резултат на нея последният случай на заразен по естествен път човек от щама на едрата шарка Variola minor е диагностициран на 26 октомври 1977 г. при Ali Maow Maalin, готвач в болница в Сомалия. Две години преди това е регистриран и последният случай на заразен по естествен път човек от щама на едрата шарка Variola major....

...На 8 май 1980 г. на XXIII Световна здравна асамблея е обявено, че вариолата е изкоренено заболяване в целия свят.."

Не е станало по- бързо, защото както сега и тогава е имало разни антиваксъри....Стигало се е дотам, че да ги гонят из селата в Сомалия, за да ги ваксинират

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 15:10 от Роузи

# 13 008
  • София
Аналогията с вариолата е неуместна, защото при нея имунитетът е пожизнен.

# 13 009
  • София
Скрит текст:
Thirteen# според мен трябва да помислиш за емиграция. Казвам го добронамерено. Начина ти на мислене е прекалено различен от този на масата около теб.
Аз също смятам, че след като има налични ваксини, няма нужда от някви кои знае какви мерки. Вече решение на отделният индивид, кои вариант за имунитет ще избере.
Нямам как засега. Но планирам.
Иначе, че винаги мисля различно от масата около мен, винаги ми е носило такива негативи... идея нямаш. Но, ще го приема за комплимент, благодаря.

Ще съм съгласна, че щом има ваксини, няма проблем, ако има висок имунизационен обхват. Нямаме го.
И за пореден път. Това не е болен зъб, рак или ПТП.
Това е пандемия с бързо заразяващ и лесно предаващ се, все още неизвестен за човечеството вирус.
При такава ситуация, колкото и да не искаме сме зависещи един от друг.
Миленака, там е проблема. Не е техен проблем. Проблема е общ. За съжаление.
Скрит текст:
Ако беше само до мен и децата ми- лесно е. Но не е.
Ето тук не съм съгласна.
За мен на този етап, след като съм сравнително наскоро ваксинирана, а преди това и преболедувала, вирусът не е проблем. За мен сега са проблем мерките срещу него. Имам предвид не сегашните мерки, а едно вероятно преминаване към ДО (основно, но не единствено това).

# 13 010
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Когато се ваксинират всички и се пресече заразата, реално вирусът изчезва... В момета вируса на едрата шарка съществува само в две лаборатории в света, в САЩ и Русия.

Едрата шарка се разпространява по въздушно- капков път от вирус

От сайта на ВМА  "Необходима ли е ваксина срещу коронавирус?

- Инфекциите с SARS-CoV-2 могат да преминат леко или да доведат до тежко заболяване, дори до смърт. Докато противоепидемичните мерки като физическо дистанциране, миене на ръцете и носене на маски помагат в спирането на вирусното предаване, най-добрият начин за овладяване на пандемията е като се създаде специфичен за SARS-CoV-2 имунитет. Никой вирус досега не е бил елиминиран чрез създаването на естествен имунитет при голям процент от населението. Само колективният имунитет, предизвикан от ваксинация, може да елиминира вируси, както доказа изкореняването на едра шарка (вариола) и на два от трите типа полиовируси."

# 13 011
  • София
Какво се случи: вярвахме на ваксините. Днес - не
Скрит текст:
Напоследък мрачно се повтаря, че България е последна по ваксинация срещу ковид в ЕС, което не описва точно положението. ...Истината е, че България изпъква като парадокс в световен план. Към края на юни бяхме на 112 -о място в света по поставени дози ваксини на 100 души. Към 8 септември вече сме на 144-о място. У нас са сложени 34,5 дози ваксина на 100 души. Средно в Европейския съюз са 121,6 дози. В Португалия например са 149. .. Още не сме успели да задминем по ниски нива на ваксинация Венецуела, Беларус и Гватемала, но стойностите са близки. Всъщност има 70-ина държави с по-малко дози ваксина на 100 души - повечето африкански.
Защо? Защо дори в околните балкански страни цари повече доверие в международните здравни власти? И не само - зад ваксините срещу ковид стои световният истаблишмънт - не просто Биг Фарма, а науката, университетите, големи световни институции. Нима Европейският съюз е заблуден, като подкрепя имунизацията срещу ковид?
Някои казват, че българите били по-големи скептици. Но защо сме скептични за универсалната световна информация, а вярваме на алтернативния слой истории в социалните мрежи? Защо у нас тези послания са по-прилепчиви?  Какво тласна убежденията и поведението на мнозинството в друга посока - от пълно отхвърляне до “абе, да изчакаме”?
Ние сме объркани от всички тези медицински и статистически термини, но има хора, които са учили и знаят - експертите.
Типът хора Знаещи, заедно със Свързващи и Продаващи са описани в книгата “Повратната точка” на Малкълм Гладуел. Тя е за това как малко, но ключови фактори могат да дадат тласък за огромни промени.
COVID-19 ни връхлетя преди 17 месеца. Заедно с него - вирусът на съмненията за него, за мерките, а след това и за ваксините. От първия ден една група медици, на които доц. Мангъров стана емблема - Знаещи в очите ни - сееха съмнения по телевизии, радиа и социални мрежи.
Политици - а те са Свързващи  (личности, които общуват с по-широк кръг хора, отколкото останалите) - започнаха с публични съмнения. Други свенливо заобикаляха темата.... Вероятно зад кадър са работили и Продаващи - професионалисти, които знаят как да направят посланието вирулентно. Колко от съмнителните истории за странични ефекти и последствия от ваксини са възникнали спонтанно и колко - в някоя “хибридна” фабрика за слухове? Съмнения за ваксините текат по социалните мрежи в цял свят. Защо обаче у нас станаха по-прилепчиви?
От миналото лято посланието срещу мерките за ковид се смеси с друго - за политическа и социална промяна. “Маските са, за да ни запушат устата!”. Някак стана ясно, че ако се смесят двете недоволства, миксът ще е по-взривоопасен. Е, това послание с два пласта се оказа много прилепчиво.
Третият фактор за повратна точка е силата на контекста. ... На каква почва паднаха у нас семената на съмнението? Някои кършат ръце, че общественото мнение прекалено вярвало на небивалици по социалните мрежи. И някак пропускат, че ако нещо е поникнало, някой го е посадил и старателно го е наторявал. Със съзнателно дискредитиране на традиционните източници на информация, проверените факти и логичните хипотези. За да могат по-лесно да пласират по други канали пропаганди и заклинания.
Когато оставиш да се чупят сериозните източници на информация, може със слухове да направиш повратна точка.

# 13 012

Когато се ваксинират всички и се пресече заразата, реално вирусът изчезва... В момета вируса на едрата шарка съществува само в две лаборатории в света, в САЩ и Русия.

- Инфекциите с SARS-CoV-2 могат да преминат леко или да доведат до тежко заболяване, дори до смърт. Докато противоепидемичните мерки като физическо дистанциране, миене на ръцете и носене на маски помагат в спирането на вирусното предаване, най-добрият начин за овладяване на пандемията е като се създаде специфичен за SARS-CoV-2 имунитет. Никой вирус досега не е бил елиминиран чрез създаването на естествен имунитет при голям процент от населението. Само колективният имунитет, предизвикан от ваксинация, може да елиминира вируси, както доказа изкореняването на едра шарка (вариола) и на два от трите типа полиовируси."
И както всички виждаме, във Великобритания вече вирОс нЕма.

# 13 013
  • София
Скрит текст:

Ти май не ме разбираш. Няма как да се елиминира с ваксинация вирус, при който няма пожизнен имунитет. Ще трябват реваксинации, и реваксинации, и реваксинации... Така че няма нищо общо с вариолата.

И защо беше нужно да се изрежда тоя безкраен некролог за преподаватели?

# 13 014
Миленака, за да се стигне до ДО, нали се сещаш що народ ще се зарази. Те не са от Марс. От Земята са. До, зад, пред нас са.

В началото, когато спряха всички планови операции, дърщеря ми имаше планувана операция за опит да се спаси единия и яйчник. Затвориха ни, спряха плановите операции.
Дъщеря ми днес е без един яйчник.

Дотам ли пак трябва да стигаме?

# 13 015
Те вярват, но не вярват, че причината е КОВИД.
Нали ги слушам и аз. А, той имаше стент, другият бил с високо кръвно, третият бил стар, четвъртият бил с пневмония. Но, че са били заразени, това не се смята за причина за смъртта.

# 13 016
  • Сан Франциско
Мисля аналогията е, че с масово ваксиниране на световно ниво, отнело години, е премахната смъртоносна болест. Същата работа е с полио, а имунитетът към тази ваксина не е пожизнен. Обаче в момента болестта е 99.9% победена (има случаи само в Пакистан и Афганистан) - с масови ваксинации.

За ситуацията в САЩ не може да се обобщава, защото, както писаха съфорумци - всеки щат има сравнително голяма свобода да се самоконтролира. За щатите, чиито губернатори забраниха изискването за маски в училище, например Флорида и Аризона, ръководствата на много училищни райони се опълчиха и отказаха да се подчинят. По този повод, във Флорида губернаторът заплаши, че няма да плаща заплатите на учителите в тези райони. Те пък се обърнаха към юристи и доказаха, че това е нелегано…и така. Има щати с ниско ниво на ваксинации, в които 1/3 от болните са деца. При нас в Калифорния 2% от случаите са <5 и 11% са 5-17, което пак е много.

Не исках да се намесвам вчера, ама не всички имигранти, включително ей този, плюят българското. Аз ситуацията в България не коментирам, защото не съм там. Качвам данни от САЩ, защото имам информация от първо лице…няма БЧК да цитирам.

# 13 017
  • София
Скрит текст:
Мисля аналогията е, че с масово ваксиниране на световно ниво, отнело години, е премахната смъртоносна болест. Същата работа е с полио, а имунитетът към тази ваксина не е пожизнен. Обаче в момента болестта е 99.9% победена (има случаи само в Пакистан и Афганистан) - с масови ваксинации.

За ситуацията в САЩ не може да се обобщава, защото, както писаха съфорумци - всеки щат има сравнително голяма свобода да се самоконтролира. За щатите, чиито губернатори забраниха изискването за маски в училище, например Флорида и Аризона, ръководствата на много училищни райони се опълчиха и отказаха да се подчинят. По този повод, във Флорида губернаторът заплаши, че няма да плаща заплатите на учителите в тези райони. Те пък се обърнаха към юристи и доказаха, че това е нелегано…и така. Има щати с ниско ниво на ваксинации, в които 1/3 от болните са деца. При нас в Калифорния 2% от случаите са &lt;5 и 11% са 5-17, което пак е много.

Не исках да се намесвам вчера, ама не всички имигранти, включително ей този, плюят българското. Аз ситуацията в България не коментирам, защото не съм там. Качвам данни от САЩ, защото имам информация от първо лице…няма БЧК да цитирам.

Ама няма как да се прави аналогия при болести, създаващи траен и нетраен имунитет. Няма как, разберете!

# 13 018
  • София
Миленака, за да се стигне до ДО, нали се сещаш що народ ще се зарази. Те не са от Марс. От Земята са. До, зад, пред нас са.

Скрит текст:
В началото, когато спряха всички планови операции, дърщеря ми имаше планувана операция за опит да се спаси единия и яйчник. Затвориха ни, спряха плановите операции.
Дъщеря ми днес е без един яйчник.

Дотам ли пак трябва да стигаме?
Да, ще се заразят. И от това дали са се ваксинирали зависи в много голяма степен дали ще стигнат до болница или не, дали ще оживеят или не. Имат възможност да не стигат до болница, така че не съм съгласна повече да затварят отделения, училища...

# 13 019
Не съм антиваксър, ваксиниран съм, но в интерес на обективната истина - Марин Бодаков и Георги Едрев починаха внезапно (единият - в съня си). Не ми е известно да са боледували от ковид в този момент или скоро преди това. Бодаков беше и ваксиниран.

Съжалявам, че толкова талантливи хора изгуби СУ за кратко време, но не приписвайте всичко с лека ръка на ковид. Наистина в случая става въпрос за друго.

Общи условия

Активация на акаунт