COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 971 370
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 20 160
Кампания да се убедят тия дето се колебаят че трябва да се ваксинират. Трябваше лекарското съсловие да е обединено а не да дава разнопосочни съвети. И най вече да се санкционират тия дето издават фалшивите сертификати ама и двете страни.
Иначе борим корупцията в България  ама при всеки удобен случай се възпилзваме от нея.
Също вина носят и медиите за даването на трибуна на откровени лъжци като Мангъров и Чорбанов.

# 20 161
Джъмбо ми се струва че е над 300 кв...или защото продават чипс пред касите, се смята, че предлага стоки 'първа необходимост'?
Да, циркът е пълен. Шефът ми се бъзика, че ще вкара в обекта тоалетна хартия и хляб, че сме над 300 квадрата.

# 20 162
Не знам какво се разбира под кампания за ваксинация!? На всеки му е ясно че може да се ваксинира свободно поне 6 месеца вече. Реклама, томболи, центрове за ваксинация в моловете...и да ги има , не помагат много.

Когато НОЩ се появяваха всяка седмица и след изнасянето на данните започваха да говорят за ваксините, когато Ангелов се показваше и от чучура на мивката ми, толкова често го гледах по телевизията, когато всички от НОЩ се ваксинираха публично, т.е. дадоха пример, тогава ваксинацията вървеше. От както махнаха НОЩ и ни сложиха антиваксър начело на МЗ по време на пандемия, ваксинацията спря.
Относно рекламите и томболите - това вече е върха на простотията. Рекламата е важна, но и човека, който ще се занимава с кампанията трябва да вярва в това, което рекламира. Ама как да стане, като президента и МЗ не вярват

# 20 163
"Колко ще струва вземането на проба при безплатен тест за COVID-19
В една от двете местните лаборатории вчера са диагностицирани 36 души
След новата заповед, издадена вчера, която сочи, че "зелен" сертификат ще бъде пропуск за всички дейности на закрито, проверяваме във Враца колко струва да придобием такъв чрез PCR или антигенен тест.
В една от двете местни лаборатории вчера са диагностицирани 36 души.
"Цената на PCR е 90 лв., ако не е по здравна каса, докато антигенният е 30 лв. При безплатни тестове, пациентът ще заплати 30-35 лв. само за пробовземане", каза д-р Антони Георгиев.
Д-р Георгиев споделя, че към момента извършването на PCR тестове става с направление от личен лекар или от епидемиолог на РЗИ-Враца. А COVID отделението е пълно, през COVID зоната пък минават по около 20 човека, които получават безплатна рецепта и се лекуват вкъщи
"За хора с оплаквания или контактни няма проблем изследването да бъде извършено безплатно. "Зелен" сертификат може да получи всеки ваксиниран с две дози или преболедувал през последните 6 месеца. Необходимо е само ЕГН. Издаването е безплатно", обясни той.
С PCR или антигенен тест е необходимо да се представи само отрицателен резултат."

https://nova.bg/news/view/2021/10/20/343504/

# 20 164
Цитат
...имаха цяло лято да направят ваксинационна кампания и да увеличат броя на ваксинираните.
Lady,
Точно за това се ядосвам. Лятото, когато беше сравнително тихо, мълчаха като задници и афишираха, че не могат да задължат хората да се ваксинират.
Защо тогава не обявиха, че от 01.10 влизат в сила зелени сертификати! Хората щяха да имат време да реагират /поне част от тях/. Кой нормален лекар поставя ваксина в среда, която ври и кипи. При това ваксината не спира вируса, а просто намалява силата му.
И другото, Планът изчезна. Забравен е. Това наистина поражда недоверие и олекват. Нищо чудно да се отметнат и от настоящите мерки.

Моля, четете постовете на Бояна. Много кратко и точно обяснява преимуществата и недостатъците, но някои продължават да упорстват.

# 20 165
  • София
Как да не са виновни? Разполагаха с месеци, за да се ваксинират. Имаше пунктове къде ли не.
Как в другите страни, в които едва 30% желаеха да се ваксинират в момента са ваксинирани 70 и повече процента? С организация, стройна. Пак казвам, могат да задължат медицинските работници да се ваксинират, както учителите, полицаите и държавната администрация. Можеха да проведат организация и за ваксинацията на възрастните хора, както направиха в другите страни и там те се ваксинираха първи. Не е организация да оставиш инициативата на хората, нито да им организираш тъпи томболи. Организация е да ти се обади ЛЛ или РЗИ и да те поканят на тази и тази дата да се ваксинираш, освен ако не си от групите със задължителна ваксинация и тогава избираш дали да работиш това или не. И след ваксиниране на приоритетните групи, със стройна организация, се викат останалите по ред, като тогава вече се въвежда зелен сертификат с безплатни тестове и става ясно, че е заа срок от два-три месеца това безплатно, а после, който иска тест ще го плаща. Ето така се прави, а не да се винят хората.
Същото и с училищата. Ма родителите не искали тестове. Защо ги питат. Въвеждат тест близалка два пъти седмично и, който не иска да не пуска детето на училище. Да не би да са преливали от плодов аромат родителите в други страни? Да не би някой да ги е питал какво искат? Въведоха го и толкова. Нашето управление е традиционно толкова безсилно и безотговорно, че вече и самите ние се връзваме да се виним едни други. Обикновеният човек не е длъжен да е далновиден, да може да преценява такива неща или да ги решава. За държавата решават управляващите и налагат решенията си. В случая две поредни правителства не направиха нужното и сега резултатите са налице – имаме масов мор и мазаляк, че и хората не спират да се карат кой от тях е виновен.

# 20 166
Не знам какво се разбира под кампания за ваксинация!? На всеки му е ясно че може да се ваксинира свободно поне 6 месеца вече. Реклама, томболи, центрове за ваксинация в моловете...и да ги има , не помагат много.

Когато НОЩ се появяваха всяка седмица и след изнасянето на данните започваха да говорят за ваксините, когато Ангелов се показваше и от чучура на мивката ми, толкова често го гледах по телевизията, когато всички от НОЩ се ваксинираха публично, т.е. дадоха пример, тогава ваксинацията вървеше. От както махнаха НОЩ и ни сложиха антиваксър начело на МЗ по време на пандемия, ваксинацията спря.
Относно рекламите и томболите - това вече е върха на простотията. Рекламата е важна, но и човека, който ще се занимава с кампанията трябва да вярва в това, което рекламира. Ама как да стане, като президента и МЗ не вярват

Ами според мен просто моментът тогава съвпадна с пускането на ваксините и голяма част от изплашените и бързащите да си осигурят безпроблемното отскачане до Бялото море се ваксинираха...

Но пък, че сега основен говорител на НОЩ (Кантарджиев) премина в шоубизнеса, яко ще мотивира колебаещите се, да се знае.

# 20 167
Аз пак да попитам ще ходят ли утре на училище децата в София или няма да ходят? Колко тежат думите на министъра??

https://www.segabg.com/hot/category-education/mz-postavi-shah-uc … uchenieto-im-utre

# 20 168
  • София
А, за задължителни ваксини в определени сектори съм с две ръце "за", обаче за другото не съм съгласна. Не е нормално зрели хора вечно да чакат някой да ги води за ръчичка. С това няма как да се съглася.

# 20 169
  • София
Днеска ти предлагат томбола с бонбони, утре ти забраняват половината дейности. Не става така рязко. Трябваше кампания, позитивна, после предупреждение, някакъв срок за подготовка. Затваряне ако трябва, след което да се отвори само за сертифицирани. Все пак трябва и техническо време. Това, което се случва в момента, не само е несериозно, но и тотално неефективно.

# 20 170
А, за задължителни ваксини в определени сектори съм с две ръце "за", обаче за другото не съм съгласна. Не е нормално зрели хора вечно да чакат някой да ги води за ръчичка. С това няма как да се съглася.
Не се съгласявай, това няма как да промени ситуацията.
Помисли, че има ЛЛ, които продължават да отричат ваксинирането, не ваксинират. Как ще убедиш техните пациенти да го направят доброволно? Все пак доверието в ЛЛ съществува, докато доверието в министър Кацаров е нула.

Цитат
Затваряне ако трябва, след което да се отвори само за сертифицирани.
Това очаквахме. Ще затворят за две седмици /поне/ и пускат хора със сертификат /ваксинирани и преболедували/. Това тестване през ден, за да се движат хората е безумно. Не може да се сравнява с пътувания или някакви други дейности, които не са ежедневни.

# 20 171
  • София
Джъмбо ми се струва че е над 300 кв...или защото продават чипс пред касите, се смята, че предлага стоки 'първа необходимост'?
Ама е дрогерия, ако не и даже "хранителен", защото продавали бонбонки на касата. Което означава, че са изключени от заповедта, без оглед площта им.

# 20 172
  • София

Това просто не е вярно. Всички, които искаха да се ваксинират, го направиха. Останалите и 5 щаба денонощно да ги облъчваха, пак нямаше да го направят. Както и не са. Едва ли е уместно точно Ангелов да давате за пример, предвид политическото му битие и извършените престъпления.

# 20 173
"Лъчезар Томов: Вероятно следващата седмица ще имаме нов рекорд по COVID смъртност
"Имаме сериозен бърз ръст на заразените и започваме да се движим като Румъния. Вероятно следващата седмица у нас ще има нов рекорд по COVID смъртност, защото е слабо ваксинационното покритие у нас."
Това каза математикът Лъчезар Томов като прогнозира, че новите мерки, свързани с COVID сертификата, ще дадат лек ефект, ако бъдат спазвани стриктно.
"Дори ако се спазва строго изискванията на закрито да се влиза само със зеления сертификат, имаме трикратно повече инфектирани между децата от 10 до 19 години. Редовно по 360 заразени на ден деца има, 500 деца имаме за вторник. Това се случва не само у нас, а и в Англия също, където има 70% ваксинирано население, има градове със заболяемост 6000 на 100 000“, обясни Томов.
Според него тази тенденция крие корена си в училищата, където учителите масово не се ваксинират.
Той коментира и още изчисления: "В момента 10 души заразяват 12 и вероятно ще имаме увеличение с 20% на заболеваемостта следващата седмица."
Ваксинацията намалява смъртността, заяви математикът и добави, че не очаква спазване на новите ограничения, ако не се контролират."

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Luchezar-Tomov-Veroyatno- … showmonth=09.2021

# 20 174
  • София
Не се съгласявай, това няма как да промени ситуацията.
Помисли, че има ЛЛ, които продължават да отричат ваксинирането, не ваксинират. Как ще убедиш техните пациенти да го направят доброволно? Все пак доверието в ЛЛ съществува, докато доверието в министър Кацаров е нула.
Моят ЛЛ е точно такъв. Е, имам глава на раменете си, ваксинирах се.

Общи условия

Активация на акаунт