COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 154
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 075
  • в страната на чудесата
Ами мрачна си е както и да погледнеш а Simple Smile
Поне стана ясно откъде е хрумката за сертификат от днес за утре.

# 21 076
Съвсем скоро ще се стане ясно,  дали най-мрачната прогноза се е сбъднала...май да, ама някои не са го разбрали още.

# 21 077
  • София
Аз не разбрах какво става с хора, които имат противопоказания за ваксини. Аз имам автоимунни, имам и една много тежка реакция отпреди 2 години, с която още се боря/от противовирусен препарат/ и според моя лекар не бива да рискувам с ваксина. Не съм и боледувала, а се грижих за болен от Ковид. До живот ли ще се тествам...как е уредено в другите страни, някой знае ли. Гледах по тв, че трябва да търся ваксина, от която няма да имам реакция хахах, е как да стане.
При тези ваксини има много малко противопоказания в другите страни. Но това е в другите страни, при нас се измислят противопоказания.

# 21 078
Аз не разбрах какво става с хора, които имат противопоказания за ваксини. Аз имам автоимунни, имам и една много тежка реакциколия отпреди 2 години, с която още се боря/от противовирусен препарат/ и според моя лекар не бива да рискувам с ваксина. Не съм и боледувала, а се грижих за болен от Ковид. До живот ли ще се тествам...как е уредено в другите страни, някой знае ли. Гледах по тв, че трябва да търся ваксина, от която няма да имам реакция хахах, е как да стане.
И аз съм така.
Посъветваха ме количествен  антигенен да си направя- давали сертификат, 12 лева. Пък ако нямаме - ще пием кафета по пейките.

# 21 079
Попитах, какъв е този механизъм. Но намерих
https://www.europarl.europa.eu/news/bg/headlines/society/2020030 … otghovor-na-krizi
До там ли го докарахме и от това да се краде. После всичко се  пише на гърба на обикновения човек. Вече си мисля, че умишлено правителството докара до тук нещата, а не хората

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 23:57 от mauigirl

# 21 080
Абе, то и на мен не  ми дреме вече, че на мнозинството не им дреме.
На вируса обаче не му дреме на квадрат.
Шах, мат и пат.

# 21 081
  • В заешката дупка
Не, хич не е мрачно положението в България. Всичко е цветя и рози. Така е в още няколко страни.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 23:46 от ЧеКа

# 21 082
Да като ни отрежат плана за възстановяване, ще задействаме  друг механизъм.
Кунчев не случайно и в подходящ момент излезна в болнични, че иначе трябваше да се обяснява по телевизиите.

# 21 083
  • в страната на чудесата
От всичките ми близки, познати и пациенти имам приятелка с автоимунна тромбоцитопения и една пациентка с пемфигус и определено се страхувам от ваксина при тях. Всички останали автоимунни са боднати, вкл с лупус.

# 21 084
И майка ми е с лупус, на 68г. Плюс още един куп болести.  Ваксинира се още пролетта с Астра, само до нея можа да се дореди тогава. Жива и здрава си е.

# 21 085
Баща ми също е с автоимунно заболяване и се ваксинира точно заради това, защото ако короната го прасне е директно пътник. Чудно... след ваксината още не е умрял.

# 21 086
Кои точно заболявания са противопоказни за ваксината, има ли ги изброени. Имам позната със стент на сърцето и твърди, че заради това не се ваксинира. Не смятам, че е вярно това, дори препоръчват за хора със сърдечни заболявания ваксиниране.
Но за тромбоцитопения май е напълно противопоказно. Така е казала хематоложката на мой познат.

# 21 087
  • София
Има стотици автоимунни заболявания. вие дори нямате представа колко са много и колко са различни. На практика нито едно от тях НЕ Е противопоказание за ваксина. Алергичните реакции също НЕ СА противопоказание за ваксина.

Информацията е от сайта на Министерството на здравеопазването - публикувани становища на експертните съвети по основните заболявания.
Същото твърдят и медицинските власти по света. Също и клиничните проучвания. Милиони хора с най-различни хронични заболявания са ваксинирани по света вече.

А тук всеки втори се изкарва тежък медицински случай с невъзможност за ваксиниране. Нямате никакво основание за това. Ако някой лекар ви е казал такова нещо - сменете го. Той не става.

И накрая - за хиляден път - никой и никъде НЕ подписва декларация за освобождаване от отговорност.

Но аз съм сигурна, че всички тия неща ги знаете чудесно. Просто така ви изнася - да повтаряте лъжи ден след ден.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 00:25 от Не се сърди, човече

# 21 088
Честно казано, предпочитам тези, които досега не са се ваксинирали, да бъдат упорити до край, и да предпочетат тестване през 2-3 дена, вместо Янсен. Така ще се хващат положителните и ще се карантинират, защото в противен случай пак ще са положителни, само че, ще сеят безпрепятствено зараза, защото няма да се тестват до последно.
Те ваксинираните предават по-слаб вирусен товар, спокойно.

# 21 089
Кои точно заболявания са противопоказни за ваксината, има ли ги изброени. Имам позната със стент на сърцето и твърди, че заради това не се ваксинира. Не смятам, че е вярно това, дори препоръчват за хора със сърдечни заболявания ваксиниране.
Но за тромбоцитопения май е напълно противопоказно. Така е казала хематоложката на мой познат.

ММ е с тромбоцитопения и успешно ваксиниран.
Неговите хематолози му казаха, че разболее ли се неваксиниран е  доста неприятна прогнозата и препоръчаха Файзер. Изследва си всеки ден в продължение на по седмица и след двете дози показателите - нямаше (за щастие) никакви проблеми. Пуснахме после и от любопитство антитела - има повече от добри показатели.

Общи условия

Активация на акаунт