COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 202
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 060
Помня първия локдаун как се страдаше за фризьорски салон... Сега вече банките са ни проблем. Щото имаме много пари там, но не и 10 лв за тест. За ваксините дали сте чували, няма да питам.

# 21 061
  • БГ
И задължително в неделя в мола?! Хайде стига.

Е как. Защото до събота работи “сертифицирана”, за неделя е проблемът.

Хайде стига сбтоя мол, че модераторите не смогват да трият, а после не се чете кой на кого каво е казал.
Има ги моловете, хората ходят там.

За протокола има банки (с клон в мола с удължено раб.време и събота и неделя). Иии точно тая банка иска, като си инсталираш мобилно банкиране на телефона да идеш да им занесеш на крак кода, който ти пращат като СМС. Факт..

# 21 062
Какви ли не схеми чух...
Нереално е.

Дъно.

# 21 063
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/687043
Най-мрачните прогнози се сбъднаха; Еврокомисар предложи за България да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз

Ох, ама намери какъв източни на информация да избереш - новини.бг. Бомбастични заглавия, кухи статии. И за да не съм голословна, ще цитирам част от статията под това заглавие.
Цитат
Дни преди World Health Summit в Берлин, международната организация за защита на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ публикува обезпокоителни резултати от актуално проучване на бъдещето на тема: Как да предотвратим следващи пандемии?

Унищожаването на естествените местообитания на животните и промяната на климата допълнително улесняват скока на вирусите от животни към хора.

Исканията на учените са ясни: рискът от пандемии ще намалее, ако хуманното отношение към животните стане част от плановете за превенция на пандемиите. Избухването на SARS-CoV-2 ясно показа, че здравето на всеки индивид е условие за здравето на цялото човечество.

# 21 064
  • БГ
Какви ли не схеми чух...
Нереално е.

Дъно.

Ще споделите ли?

# 21 065
Спрете се с тези антитела и имунитет.
Ясно е, че не са от значение, когато има нови варианти.
А ваксина произведена преди година повече ли ще ни пази от новите варианти? Simple Smile
Засега да, с намалена ефективност - от заразяване и с висока ефективност - от смърт.

# 21 066
Неспособни сме да погледнем отвъд собствените си нужди и желания, да видим общата картина. На един му е проблем, че не може да отиде в банката в мола, друг тропа с крак как щял да влезе в Джъмбо. Мерките не се въвеждат, за да ни е удобно. Не можем да питаме всеки поотделно дали случайно би му било удобно да не може за влезе точно в ек тази конкретна банка, а не в някоя друга, особено пък като дори има и избор - ваксина или тест. Мерките са, за да се спре този комшар, в който сме нагазили за пореден пък.

# 21 067
  • в страната на чудесата

Ох, ама намери какъв източни на информация да избереш - новини.бг. Бомбастични заглавия, кухи статии. И за да не съм голословна, ще цитирам част от статията под това заглавие.
...

Това е от следващата статия Wink
Публикуват превю, надолу следват и други.
Може би БНР ще се хареса повече?
https://bnr.bg/en/post/101544874/european-commission-supports-th … ia?page_1_4=17624

# 21 068
  • София
Аз не разбрах какво става с хора, които имат противопоказания за ваксини. Аз имам автоимунни, имам и една много тежка реакция отпреди 2 години, с която още се боря/от противовирусен препарат/ и според моя лекар не бива да рискувам с ваксина. Не съм и боледувала, а се грижих за болен от Ковид. До живот ли ще се тествам...как е уредено в другите страни, някой знае ли. Гледах по тв, че трябва да търся ваксина, от която няма да имам реакция хахах, е как да стане.

# 21 069

Точно така, данните след 2019 не били данни, а само прогнози. Защо за много други показатели си има данни вкл. и по месеци до септември 2021, а точно коефициента на смъртността не може да бъде даден за този така интересен период 2019-2021? Дали е случайно?
459 са към днешна дата смъртните случаи във Малта. При население приблизително 450 000, можете да изчислите коефициента на смъртността от Ковид.

# 21 070
  • Пловдив
Аз не разбрах какво става с хора, които имат противопоказания за ваксини. Аз имам автоимунни, имам и една много тежка реакция отпреди 2 години, с която още се боря/от противовирусен препарат/ и според моя лекар не бива да рискувам с ваксина. Не съм и боледувала, а се грижих за болен от Ковид. До живот ли ще се тествам...как е уредено в другите страни, някой знае ли. Гледах по тв, че трябва да търся ваксина, от която няма да имам реакция хахах, е как да стане.
ще трябва да плащаш тестове.

Дали има статистика на позитивирали с двойна ваксинация? Какъв е % АЗ, Пфайзер, Модерна...?
А за смъртността с ваксини, разпределена по видове сложени ваксини?

# 21 071

Точно така, данните след 2019 не били данни, а само прогнози. Защо за много други показатели си има данни вкл. и по месеци до септември 2021, а точно коефициента на смъртността не може да бъде даден за този така интересен период 2019-2021? Дали е случайно?
459 са към днешна дата смъртните случаи във Малта. При население приблизително 450 000, можете да изчислите коефициента на смъртността от Ковид.

Текущая статистика по коронавирусу на 21.10.2021 (Мальта)
Население   443 тыс.   
Всего зара­жений   37 523   8,5 %
Смер­тельные случаи   459    1,2 %
Выздоро­вевшие   36 406   97,0 %
Сейчас болеют   658   1,8 %
из них серье­зные
и крити­ческие случаи   3   
Сделано тестов   1 211 456   

Ето ни и нас, като се има предвид че има неотчетени починали от ковид.

Текущая статистика по коронавирусу на 21.10.2021 (Болгария)
Население   6 880 тыс.   
Всего зара­жений   555 077   8,1 %
Смер­тельные случаи   22 719   4,1 %
Выздоро­вевшие   463 582   83,5 %
Сейчас болеют   68 776   12,4 %
из них серье­зные
и крити­ческие случаи   567   
Сделано тестов   5 162 258   
тестов на 1 млн.   750 292

# 21 072

Текущая статистика по коронавирусу на 21.10.2021 (Мальта)
Население   443 тыс.   
Всего зара­жений   37 523   8,5 %
Смер­тельные случаи   459    1,2 %
Выздоро­вевшие   36 406   97,0 %
Сейчас болеют   658   1,8 %
из них серье­зные
и крити­ческие случаи   3   
Сделано тестов   1 211 456   

Активните случаи към днешна дата са грешни!

# 21 073

...

Това е от следващата статия Wink
Публикуват превю, надолу следват и други.
Може би БНР ще се хареса повече?
https://bnr.bg/en/post/101544874/european-commission-supports-th … ia?page_1_4=17624

Точно каквото казах, бомбастични заглавия, кухи, неотговарящи им статии. От кога защитният механизъм, предложената помощ от ЕС, е сбъдване на най-мрачната прогноза?
Да сравним двете заглавия:
Цитат
Европейската комисия подкрепя мандата на Зелен сертификат Covid-19 в България
 БНР

Цитат
Водещите новини! Най-мрачните прогнози се сбъднаха; Еврокомисар предложи за България да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз
новини.бг

# 21 074
ще трябва да плащаш тестове.
В Италия лица, освободени от ваксинация по здравословни причини, не плащат тестове. Трябва да си извадят медицинско удостоверение за освобождаване от ваксина от компетентен лекар.
Дано и в България го обмислят в полза на пациентите.

От FAQ страницата на ит. green pass:
Зеленото сертифициране за COVID-19 не се изисква за следните категории хора:
- деца под 12 години, изключени по възраст;
- лица, освободени по здравословни причини от ваксинация въз основа на подходящо медицинско свидетелство.

Общи условия

Активация на акаунт