COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 822
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 015
Спрете се с тези антитела и имунитет.
Ясно е, че не са от значение, когато има нови варианти.
А ваксина произведена преди година повече ли ще ни пази от новите варианти? Simple Smile

# 21 016
Аз се чудя колко народ се скъса да пътува лятото. Навсякъде ми искаха сертификат стриктно. Как е ставало при тях и защо сега са изненадани.

# 21 017
Здравейте, да споделя за клетъчния имунитет от първо лице. В края на февруари 2021 г. трима от моето семейство се изследвахме за кл. имунитет. Резултатите бяха в норма, но нищо не ми говореха и ги пратих на една имуноложка за разчитане. Тя ни похвали, че и тримата имаме отличен имунитет и дори, малко вероятно било, да ни хване ковидът и ще боледуваме леко. НО: Единият тестван беше болен от 01.2021 г., т.е. 50 дни преди теста. Вторият тестван се разболя 5! дена след теста и разви двустранна пневмония за 96 часа. Аз, третият тестван, гледах и двамата болни и не се заразих. Към днешна дата двойно ваксинирана с АЗ, но с недостатъчно антитела за защита и си чакам третата доза.

# 21 018
  • БГ
Защото сме/сте в заблуждение колко народ пътува, колио със "сертификат". Това че са отишли до Гърция за седмица с тест, не е  като да правиш тест през два дни за да имаш актуален за ежедневни дейности и работа

# 21 019
Правят антигенни тестове пред моловете, важат 48 часа.
"31. Въведените противоепидемични мерки по т. 2, 4, 5, 6, 15, 17, 19, 20, 21, 25 и 26, може да не се прилагат при следните условия:

а) 100% от персонала в съответния обект/лицата, заети с мероприятието са ваксинирани или преболедували COVID-19 или разполагат с отрицателен резултат от проведено преди влизане в обекта/мероприятието изследване, удостоверено с валидни документи за ваксинация, преболедуване или изследване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването и

б) ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е създал необходимата организация за допускане в обекта, съответно на мероприятието само на лица, които:

аа) са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването или

бб) представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.

в) условията по букви „аа“ и „бб“ не се прилагат по отношение на лица до 18 годишна възраст
"

# 21 020
Моето мнение е, че ние се оказахме най-демократичната държава.
Медиите дадоха свобода на словото по въпроса Ковид. Всякакви доктори умуваха и изказваха мнение.
Дадоха ни свободен достъп до която искаме ваксина, по което време решим.
В същото време от край време, нямаме вяра в институции, често срещаме арогантност от де що е облечено с власт.
Включително и здравеопазването!
Аз лично, разбирам гнева на всички онези, които са преболедували, а сега са бясни. Защо, защото не са имали достъп до тест!
Общо взето хората се "побъркаха" от всички величия, които бяха в медиите. Толкова противоположности и общо взето нищо, положително за ваксина..Съставиха си мнение..
И са свикнали в крайна сметка, че трябва да се оправят сами.
Ще се ваксинират само ако губят благини..

Кой какво чул и тълкувал..В нашата област вчера казаха всички ДО, днес ново..Било по общини, та утре сме на училище:) Те областните и общински управници не разбират, а какво остава за " простите" хора.

# 21 021
Това е нагла кражба на парите на всички нас. Не бива да се бърка нормалната човешка благодарност към лекаря с това да му прикриваш далаверите. Но ги разбирам хората. И мен ме е страх, че ако се разболея ще дойде някой като д-р Пепи и ще ми каже с ръце в джобовете, че няма да ме лекува, щото няма места, не съм за там и т.н. И ще си го върне за свидетелстването. На мен самата ми е неудобно вече като ходя болна на лекар. До там сме се докарали, като някакви прокажени нещастници.

# 21 022
  • София
Наложи се да отида на една среща в ресторант на пъпа на столицата, тръгнах доста набързо, защото извънредно беше и по пътя си вадя сертификата из файловете в телефона, запъхтяна пристигам и... там цари щастие и спокойствие, никой не понечва да иска сертификат. Или каквото и да е.
Не знам как ще бъде в понеделник, когато им мине гратисния период, но се съмнявам, че ще е по-различно. Заведенията из центъра се пръскат по шевовете и като гледам как се влиза и в останалите не мисля, че някои е и чувал за сертификати.

# 21 023
Че какво правиш в Хепи😀

# 21 024
Аз съм потресена от пълния непукизъм на хората. Днес колегите ми цял ден се карат на входа с клиенти, понеже не ги пускаме вътре, тъй като не сме ваксинирани, тествани и прочие. Имаме изнесено работно място на входа. Една госпожа се развика на колежката ми, че не я пускаме и ми кипна тенджерата. Попитах я " А къде ви е зеленият сертификат, щом настоявате, че трябва да влезете?". Отговорът " Какъв сертификат, МА, имам маска!". Толкова, драги сънародници.

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 10:58 от Стрина Калина

# 21 025
https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/687043
Най-мрачните прогнози се сбъднаха; Еврокомисар предложи за България да бъде задействан механизмът за гражданска защита на Европейския съюз

# 21 026
п.п. Имам съседка - учител. Вчера я видях. Питам дали е ваксинирана и какво смята да прави, когато (защото съм сигурна, че ще случи) въведат зелен сертификат в училищата.
Отговор - ами не знам, не знам. Тя и ваксината заразява, не съм го измислила още.
Тези 30% ваксинирани в училищата си има причина да са толкова.

И това от учител!!!! Това са хората, които учат децата ни, дават им знания, а самите те не са се постарали да се ограмотят на тема ваксини!
По-лошо. Има вариант тези учители да споделят това с учениците, които ако са достатъчно големи и информирани , буквално авторитетът на преподавателя се срутва до земята. Децата не са толкова мъдри да преценят, че в друга област този човек може да е силен, виждайки тоталната му неграмотност по най-актуалната тема.

# 21 027
  • София
Стига де Simple Smile
Аз ли живея в друга държава. Днес ходих в две заведения. И в двете връщаха хора. Чекираха и връщаха. Возя се ежедневно в автобус. Хората около мен са с прилежно сложени маски, рядко стърчи нос отвън. Минах през централата на Рамус, заради други изследвания. Хората за тестове бяха навън, на прилично разстояние. Показа се и снимка на квартална лаборатория от днес в темата. Потоци за тестове и други изследвания разделени.
Минах през два ваксинационни пункта. Нищо общо с блъсканиците през пролетта.
Хората с маски, на разстояние.
Не казвам, че сме идеални, ама пък някой ще каже, че не сме хора.
Защо всички си мислим, че ние сме най-лошите Simple Smile
Да, имаме си липси доста, ама Simple Smile

Д-р Петър и авторитет 🤣🤣🤣

@Нот, днес по обяд точно в Хепи върнаха хора пред мен.

# 21 028
Хубаво е след репортажите по БНТ за влизане с чужд сертификат, да бяха споменали, че полицията има право да изисква документи за самоличност и да уточнят какво е наказанието за тези тарикатлъци.

# 21 029
  • София
Да докладвам аз -  в събота бях контактна с ковид болна. Изкарахме над 3-4 часа заедно. Към днешна дата нямам никакви симптоми. След боледуване и вакс съм

Общи условия

Активация на акаунт