COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 969 790
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 000
Не са си изследвали клетъчния имунитет, само са се разболяли повторно! Клетъчния им имунитет в този случай би имал само научна стойност, практическа не! Лаик съм, но повече ме вълнува какво виждам на практика, а не някаква надежда за имажинерен клетъчен имунитет!
За съжаление от години, преди ковид, се влачим по имунологични изследвания. Имунолозите ни са бедни и невежи, а имунологията много сложна наука. Сега всеки стана специалист.
Не искам да се ядосам. Безразлично ми е дали някой ще се ваксинира. Яд ме е само, че живея в такова общество. Утре ще заведа детето и на кино, и на ресторант, и на мол, навсякъде. Ще бъде зает уикенд.

# 21 001
Слънчевата, не следва да се разчита на хората да бъдат ориентирани и ненаивни. Имаме управници и хора, които носят отговорност. Трябва да има ръководна визия за управление на кризата, информираност на населението и твърда ръка. Умряха толкова много хора, безмислено, защото сме в политическа криза и няма адекватна и последователна политика.
Ще се повторя - ако Симидчиев беше министър, а не този провал Кацаров - щяхме да сме на светлинни години сега. Ето за това има значение човешкият фактор в управлението. Радев носи цялата отговорност за това, за провалената ваксинационна кампания, за хората, които умират в 4 - тата вълна. Защото лятото нямаше болни, имаше ваксини и имаше достатъчно време.

Да бе, тоя Радев първо противопостави хората по политическа линия, сега скарА и ваксинирани и неваксинирани. Ще се избием помежду си заради неговите управленчески похвати и избраници.

Хората направо озверяха един срещу друг сега и заради тия сертификати.

# 21 002
Слънчевата, не следва да се разчита на хората да бъдат ориентирани и ненаивни. Имаме управници и хора, които носят отговорност. Трябва да има ръководна визия за управление на кризата, информираност на населението и твърда ръка. Умряха толкова много хора, безмислено, защото сме в политическа криза и няма адекватна и последователна политика.
Ще се повторя - ако Симидчиев беше министър, а не този провал Кацаров - щяхме да сме на светлинни години сега. Ето за това има значение човешкият фактор в управлението. Радев носи цялата отговорност за това, за провалената ваксинационна кампания, за хората, които умират в 4 - тата вълна. Защото лятото нямаше болни, имаше ваксини и имаше достатъчно време.

Да бе, тоя Радев първо противопостави хората по политическа линия, сега скарА и ваксинирани и неваксинирани. Ще се избием помежду си заради неговите управленчески похвати и избраници.

Хората направо озверяха един срещу друг сега и заради тия сертификати.
Много точно казано. Такова разделение и хаос не беше нужен.

# 21 003
  • в страната на чудесата
Беше грешка изначално да се нарече вирусът SARS. Оказа, се че причинява дистрес в по-малък % хора, а се държи като сезонна корона. Заради Сарс в началото се смяташе, че имунитетът е доживотен. Всички казваха така докато не дойде новият сезон.
Така че антителата и кл имунитет следва да идат в кофата. Ковид се държи като другите корони, става сезонен, но дооооста по-агресивен.
Всеки септември ще имаме ваксина за 4-5 щама грип и 2-3-4 щама корона. Който иска.
Петър Атанасов е обида за Пирогов. Болницата няма нужда от него, той има нужда от болницата.
Пироговци дадоха толкова жертви, масово са ваксинирани даже и преболедувалите, слагат трети дози. Но този излиза и говори сякаш е вярно за всички. Срам.
Другото за което ме е срам е, че лекар на годината не стана лекар - този във Видин (сам на 60 легла), педиатърът от Свищов (сам останал), една докторка от Карлово на 80 г, сама в ковид отделение и още стотици други...

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 21:31 от bubanka

# 21 004
  • София
Не са си изследвали клетъчния имунитет, само са се разболяли повторно! Клетъчния им имунитет в този случай би имал само научна стойност, практическа не!
Ами, като не са си изседвали клетъчния имунитет, значи не се знае дали са изградили такъв, т.е. това за защитата на клетъчния имунитет не е оровергано /поне аз не съм попадала на такива изследвания/. Наскоро писах, че от работата на ММ си изследваха клетъчния имунитет и тримата ваксинирани имаха много добър такъв, а преболедувалият - изобщо. Т.е. не всеки преболедувал /може би и не всеки ваксиниран/ изгражда клетъчен имунитет, но аз не бих го отхвърляла, поне не и преди да е доказано, че не предпазва от заболяване или тежко такова.

# 21 005
Голяма грешка е да се политизира ковид, плаща се с човешки животи и много болни хора..
Клетъчният имунитет ми писна, цяло лято да го обсъждаме, по никакъв начин не ни помага да овладеем ситуацията в момента, камо ли другата седмица, дано да не избухнем с 8 -10хил/дневно, а болниците са пълни..Трябва да се спазват мерки, а не да се обсъждат конспирации и конституции...Лекарите вече са прекалено уморени, а болните се увеличават лавинообразно..
Прочетох по-назад Лу-лу ще откриват зимния сезон в Австрия, ами ние какво ще откриваме - клетъчния имунитет...много сме зле..Хората ще си карат ските, а ние ще сме в локдаун, в резултат на конспирации и невежество..

# 21 006
Аз прочетох, че ситуацията в Пирогов е политическа и съм склонна да го повярвам. На други места по друг начин си решиха проблема със сертификатите. Винаги много защитавам лекарите в Пирогов, но и факт че малко политизират нещата там и се въртят едни клики...

# 21 007
Аз не знам защо се учудвате, че другите държави са приключили с Ковид и ограниченията, а ние тепърва ваксинацията стартираме. Та ние винаги сме били поне 10 години назад пред другите европейски държави и то във всичко. Така погледнато, с масовата ваксинация сме назад само година, което си е направо прогрес Joy

# 21 008
  • При семейството си
Неизбежно е пандемията да не е политизирана. НОЩ, затворените планини и демонтираните пейки също не бяха медицинска мярка, моля ви.
Сега съм изумена, особено от радетелите за мерки.
Ми имаш опции - ваксинираш се, преболедувал си (тези хора определено са прецакани с 6 месеца), можеш да се тестваш….не, локдаун, та локдаун…направо нездрав фетиш Генерал да им се появява сутрин и вечер от екрана…почти 2 години след началото на това чудо.

# 21 009
  • София
През последните дни ми омръзна "колебаещи се", явно подплашени от числата, да ме питат за мнението ми като ваксинирана. Ооообаче само като спомена, че ваксините са спасителният пояс и добре, че ги има, веднага се започва "зная, че в болниците лежат основно ваксинирани; говорил съм с познати лекари и всички ми казват да не се ваксинирам...". И така нататък. Хората като са си наумили, че не искат да се ваксинират, започват да ми обясняват как нищо не разбирам и нищо не знам. Добре де, като нищо не разбирам защо ме питат!

Как така 5 години за младите нямат значение! И пет дни имат значение! Колко млади хора си заминаха ей така, не пет години, а петдесет години им заминаха неизживяни! Много с лека ръка се смята, че младите като са млади,какво толкова като загубят пет години! А вие съгласни ли сте вашите деца да изгубят пет години? Защото аз не съм съгласна за моите.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 20:59 от Andariel

# 21 010
Беше грешка изначално да се нарече вирусът SARS. Оказа, се че причинява дистрес в по-малък % хора, а се държи като сезонна корона. Заради Сарс в началото се смяташе, че имунитетът е доживотен. Всички казваха така докато не дойде новият сезон.
Така че антителата и кл имунитет следва да идат в кофата. Ковид се държи като другите корони, става сезонен, но дооооста по-агресивен.
Всеки септември ще имаме ваксина за 4-5 щама грип и 2-3-4 щама корона. Който иска.
Петър Атанасов е обида за Пирогов. Болницата няма нужда от него, той има нужда от болницата.
Пироговци дадоха толкова жертви, масово са ваксинирани даже и преболедувалите, слагат трети дози. Но този излиза и говори сякаш е вярно за всички. Срам.
Другото за което ме е срам е, че лекар на годината не стана лекар - този във Видин (сам на 60 легла), педиатърът от Свищов (сам останал), една докторка от Карлово на 80 г, сама в ковид отделение и още стотици други...

Абе къде е Врабчо?
       Да де, ама ако се потвърди че ваксината е в състояние да ни защити за 1 година. И то след бустерите, защото първите 2 дози не се справят толкова добре. Предвид че Делтата се разпространява прекрасно и посред лято.., може да се наложи и 2 пъти годишно да се слага бустер.
      Не е изключено да измислят и по ефикасна ваксина във бъдеще, та ще видим.

# 21 011
  • София
Бърди колкото повече чете за ситуацията с репортажа от Пирогов, толкова повече стпи зад думите си, че е скандално, непрофесионално, чисто политическо и излагащо болницата.

# 21 012
Тоя доктор от репортажа и аз му се възхищавах в началото, когато пляскахме на медиците, за съжаление оттогава всичките му публични изяви са повече от съмнителни.
Дано поне да излекува добре  болните в отделението си, то в крайна сметка това е важното.

# 21 013
  • БГ
Аз не знам защо се учудвате, че другите държави са приключили с Ковид и ограниченията, а ние тепърва ваксинацията стартираме. Та ние винаги сме били поне 10 години назад пред другите европейски държави и то във всичко. Така погледнато, с масовата ваксинация сме назад само година, което си е направо прогрес Joy

Няма държава приключила ковид. Еле умнотоята със сертификатите. Тепърва ще се види, ако има кой да разбере. От тук останалите в темата няма да има разбрали.

# 21 014
Гледам в Сърбия и Чехия зеленият сертификат е за барове, клубове и заведения. Поне това срещам като информация.

Общи условия

Активация на акаунт