COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 935
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 795
  • София
Така чух в репортажа, Бианка, ако съм сбъркала, да ме поправи някой.

# 21 796
Значи да не всяваме паника.  Добре. Преди малко съвсем спокойно здравният министър ни обясни от телевизора, че може да се наложи българи да се лекуват в чужбина. Поне аз до този момент не съм чувала да се е стигало до такива мерки в България.

Няма и да ги видиш. Как си го представяш да пратят Х в чужбина. С Фалкона ли , как точно ?
Ще идват екипи и ще ги взимат. Може да се наложи и като в Румъния да ни изпращат медицински екипи. Знам ли?

# 21 797
Така си беше, сатурация 30.  Лекарката от Пирогов видимо беше в истерия, макар и нямаше звук.....
Мисля, че е най-добре да влезем в този механизъм за помощ на ЕС и директно да ни изпратят лекари, че нашите по места са взели-дали.

# 21 798
Значи да не всяваме паника.  Добре. Преди малко съвсем спокойно здравният министър ни обясни от телевизора, че може да се наложи българи да се лекуват в чужбина. Поне аз до този момент не съм чувала да се е стигало до такива мерки в България.

Няма и да ги видиш. Как си го представяш да пратят Х в чужбина. С Фалкона ли , как точно ?
Ще идват екипи и ще ги взимат. Може да се наложи и като в Румъния да ни изпращат медицински екипи. Знам ли?

Имаме военни самолети Спартан за медицинска евакуация, с екипи и със всичко..

# 21 799
Може би тогава повече отделения са били преобразувани в ковид.
Мисля, че така беше. Дали не стигнаха до 30 пр. От капацитета на всяка болница.

# 21 800
Бърди, току що изгледах репортажа. Сатурация 33. Направо съм в тих ужас, отново линейки обикалят и няма къде да настанят болните.

# 21 801
А не смятате ли, че високата смъртност при нас е и заради така или иначе проблеми в здравеопазването от над 20 години? Просто размишления за това, че в едно село в Западна Европа болницата е на светлинни години от някои градски при нас. Не казвам, че вируса не е смъртоносен напротив, загубила съм също близки от него, но при нас ситуацията е съвкупност от много проблеми натрупани през годините.

# 21 802
  • При семейството си
Не искам да омаловажавам ситуацията, но през миналите вълни се лекуваха около 10хил в болниците. Сега сме на 6 хил. Тежко е, но пък да обясняват, че няма повече легла? Така само всяват паника сред и без това уплашената част от населението. На другите така или иначе не им пука.
Да, имаше някъде прибрани в болници хора, за да не умират пред тях. Сега пак щели да отварят ковид отделения в психиатрии, ортопедии и къде ли още не.
Интересно как лекар гинеколог, ортопед, УНГ, офталмолог или психиатър ще лекува успешно вирусна инфекция?

Познат офталмолог изкара 5-6 месеца в Ковид отделение при предишните две вълни.

# 21 803
  • София
И сърбите въвеждат ковид-сертификат - https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/23/covid-sertifikatite-v … -v-syrbiia.507933

# 21 804
А не смятате ли, че високата смъртност при нас е и заради така или иначе проблеми в здравеопазването от над 20 години? Просто размишления за това, че в едно село в Западна Европа болницата е на светлинни години от някои градски при нас. Не казвам, че вируса не е смъртоносен напротив, загубила съм също близки от него, но при нас ситуацията е съвкупност от много проблеми натрупани през годините.
Проблеми има, но ако човек може да преболедува, без да се налага да стига до болница, тогава няма значение, колко зле или колко добре е болницата.
Но повечето в тази държава явно много държат лично да се убедят, че болниците в голяма част са МНОГО зле - и като инфраструктура, и като персонал, и като лечение.

# 21 805
Проблеми има, но ако човек може да преболедува, без да се налага да стига до болница, тогава няма значение, колко зле или колко добре е болницата.
Но повечето в тази държава явно много държат лично да се убедят, че болниците в голяма част са МНОГО зле - и като инфраструктура, и като персонал, и като лечение.
И това е така, аз понеже доста години живеех в чужбина имам предвид съвкупност от фактори: като цяло и населението ни попринцип е едно от най-болните в Европа като започнем инсулти при млади, затлъстяване и т.н.

# 21 806
Дано като свърши този мазаляк се намери свестен политик да се заеме с някаква реформа и дългосрочна стратегия. Това в момента е псевдо здравеопазване и не защото нямаме читави лекари, просто системата е направена много тъпо. А и колкото да са читави, имаме нужда от млади лекари, имам две хронични заболявания и напоследък си прехвърлих прегледите към точно такива. Нищо че нямат много опит, работят внимателно, с хъс, обясняват, проследяват, не те гледат като ходещ портфейл и досадник като ги попиташ нещо.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 20:24 от milittana

# 21 807

Не смятам. И в Африка здравеопазването е на нула, но как са спряли разпространението на ебола ... с ваксинации, не с повече болнични легла.

# 21 808
Скрит текст:
Вечерен час и двуседмична ваканция за децата в Румъния.

В Германия новорегистрираните случаи не са били толкова от месец май.

Вечерният час, който се въвежда в Румъния е само за неваксинирани. Които всъщност докараха това, което в момента се случва там.
Точно същото се очертава да се случи и в нашата държава. Скоро.

Новорегистрираните, за които говориш в Германия по никакъв начин не разклащат здравната система в Германия.
Докато нашата е в положение - всичко е ковид, други болести няма.
Ама вече и за ковид почна да не стига...

Скрит текст:
И да се допълня. Гледа ли репортажа от белодробната болница в Русе. Цялата е ковид отделение. Има 2 свободни легла към момента. Началникът на болницата, каза, че е имало един, единствен пациент, който е бил ваксиниран и е бил в болницата. Тръгвал си е - вкъщи. Не на другото място.
Хайде сега да представим заедно, ако в Русе бяха ваксинирани 70% примерно, а не около 20% от русенци.
Дали цялата болница щеше да е ковид отделение, как мислиш?

Снощи имаше репортаж от интензивното на болница с Ковид отделение в града, в който живея. Германия. Много тежки кадри.
Положението се влошава, предупредиха и напомниха отново да се спазват всички мерки.
 Бройките  растат и съгласно статистиката, катерим индекса за интезивни с гранична стойност от 250, която е обявена като " предупреждение за опасност" , "Warnstufe". Следващото ниво  е вече "ниво аларма "Аlarmstufe " В четвъртък числото за интезивни беше 211.
И това при толкова много ваксинирани и мерки.

# 21 809
Същото като нас, но без молове и големи магазини. При нас няма нещо подобно за хотели мисля.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 21:19 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт