COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 956
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 780
Не хаят, но ако им сложат зелен сертификат за влизане в моловете и кръчмите и ще се обърнат нещата.

# 21 781
Аз на зеления сертификат гледам като на шофьорска книжка. Имаш - караш, нямаш - не караш и не застрашаваш никого.. е, може и някой с книжка да направи беля, но много, много по-рядко.. Innocent

# 21 782
Значи да не всяваме паника.  Добре. Преди малко съвсем спокойно здравният министър ни обясни от телевизора, че може да се наложи българи да се лекуват в чужбина. Поне аз до този момент не съм чувала да се е стигало до такива мерки в България. В резерва нямало аспиратори,  леглата на привършване. Какво спокойствие ме е налегнало да знаете. Аз по нежно това не бих могла да го напиша. Ако ви звучи травмиращо пишете да го изтрият.

# 21 783
  • София
Продължавам да съм възмутена чисто морално от това училищата да са затворени, болниците пълни, а нощните и всякакви заведения за забавление да се пръскат по шевовете от мераклии да се веселят.

# 21 784
  • София
И аз, Анди, направо ми се обръща сърцето като гледам линейките как обикалят цяла София, а на няколко метра тумпа-тумпа дискотечките се друсат. А децата карат трета година пред екраните.

# 21 785
Значи да не всяваме паника.  Добре. Преди малко съвсем спокойно здравният министър ни обясни от телевизора, че може да се наложи българи да се лекуват в чужбина. Поне аз до този момент не съм чувала да се е стигало до такива мерки в България.

Няма и да ги видиш. Как си го представяш да пратят Х в чужбина. С Фалкона ли , как точно ?

# 21 786
  • София
Продължавам да съм възмутена чисто морално от това училищата да са затворени, болниците пълни, а нощните и всякакви заведения за забавление да се пръскат по шевовете от мераклии да се веселят.
Аз направо се вбесявам от това. Истински се ядосвам.
По-гнусно и жалко нещо не бяха правили нашите управници.
И после Денков бил страхотен. Държи се все едно не е част от това решение.

# 21 787
  • София
Да. Колкото и да съм против затваряне, двойно повече съм против затваряне първо на учениците.

Сертификатът не нарушава правото на труд. Като не отговаряш на изискванията за една работа, ще си намериш друга. А може и онлайн, като учениците

# 21 788
Слънчева, да.
трахуват от болниците и лекарите и почват да умират вкъщи, което пък ти сваля бройката официално умрели.
Няма да се учудя, ако някой утре пусне мухата, че цианкалия е превенция за рака и се напълни Пирогов със натровени. Защото го пише у нета.

Те тези няма да имат никакъв шанс да стигнат не само до Пирогов, но и до вратата на стаята.

# 21 789
Не искам да омаловажавам ситуацията, но през миналите вълни се лекуваха около 10хил в болниците. Сега сме на 6 хил. Тежко е, но пък да обясняват, че няма повече легла? Така само всяват паника сред и без това уплашената част от населението. На другите така или иначе не им пука.

# 21 790
  • София
Може би тогава повече отделения са били преобразувани в ковид.

# 21 791
Ивка, дано се оправи човекът бързо. Зная, че е вби с болничен щам. Това е огромен проблем и ще расте. за съжаление доста хора с ковид ще пострадат по такъв сценарий. Но все пак не вби ги закарва първоначално в болницата.
Как вечерен час? А изборите?
И персонала ще страда. Не са само пациентите. Confused

# 21 792
  • София
По-скоро нуждите от интензивно са по-големи. В репортажа одеве в бтв лекарка от едната болница обясняваше, че проблемът е, че човекът е за интензивно, затова не могат да го приемат.
Пред Пирогов не искаха да приемат човек със сатурацията 30, хора, това е почти умрял човек. Със скандал го приеха.

# 21 793
Сатурация 30???

# 21 794
Не искам да омаловажавам ситуацията, но през миналите вълни се лекуваха около 10хил в болниците. Сега сме на 6 хил. Тежко е, но пък да обясняват, че няма повече легла? Така само всяват паника сред и без това уплашената част от населението. На другите така или иначе не им пука.
Да, имаше някъде прибрани в болници хора, за да не умират пред тях. Сега пак щели да отварят ковид отделения в психиатрии, ортопедии и къде ли още не.
Интересно как лекар гинеколог, ортопед, УНГ, офталмолог или психиатър ще лекува успешно вирусна инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт