COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 450
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 855
  • София
О, и да го открият, нали в началото ще бъде ново? Ще светим от него, ще намаляват популацията, ще трябва да минат години, за да се видят дългосрочните последици...

# 21 856
  • София
Аааа, не си права, човек като лапне тръбата  размисля и започва да вижда в по-светли краски вредите от медицината 😉 Лекарството, ако се измисли ще бъде краят на тази история.

# 21 857
Нали сега точно това опитват англичаните - масова ваксинация и да оставят нещата на природата. Всички наоколо са ваксинирани и не спазват никакви мерки.
Ще видим дали ще им се получи, аз лично нещо съм скептична, много се разпространява заразата и вече се говори за нов вариант.

Явно няма как да стане ваксинираните гарантирано да оцелеят, пък другите  ако искат, ваксината също спира да пази.

# 21 858
Какъв е този "нов" вариант?
Ако е делта+ /т.нар. непалски/ - то той не е нов и е в Европа от лятото.

# 21 859
  • София
И аз разбрах, че става въпрос за него.

Нали и датчаните са масово ваксинирани и без мерки повече от месец, май? При тях някакви сътресения има ли?

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 23:48 от milenaka

# 21 860
Иланг дано всичко мине, стискам палци и се моля!

# 21 861
Обаче лекарствата лекуват засегнатите органи. А това е мултисистемно заболяване. Засега не успяват, въпреки че изпробват всичко. Още съвсем, съвсем в началото момиче тук писа, че нейна близка, занимаваща се с изследвания на лекарства за рака в Америка са ги пренасочили да търсят лекарство за ковид.

# 21 862
Я някой да изрови колко му беше ефективността на "вълшебното" хапче за грипа. Че и с него нещата не са на 100% розови.

Файзер нали чакаха одобрение за хапче срещу Ковид. Малко мутагенно било, ама карай.

# 21 863
Нали сега точно това опитват англичаните - масова ваксинация и да оставят нещата на природата. Всички наоколо са ваксинирани и не спазват никакви мерки.
Ще видим дали ще им се получи, аз лично нещо съм скептична, много се разпространява заразата и вече се говори за нов вариант.

Явно няма как да стане ваксинираните гарантирано да оцелеят, пък другите  ако искат, ваксината също спира да пази.

Ето колко им се получава за сега.
https://www.thenationalnews.com/coronavirus/2021/10/19/new-delta … id-19-cases-rise/
Цитат
Подвариант AY. 4.2 може да бъде с 10 до 15 процента по-инфекциозен от оригиналния вариант на Delta, който за първи път беше забелязан в Индия през декември и се превърна в доминиращия щам на Covid-19 .

Случаите на Covid-19 в Обединеното кралство са по-високи сега, отколкото по същото време през 2020 г., когато Англия все още налагаше местните блокирания.

Регистрираните случаи на нови инфекции изпреварват някои европейски страни и предизвикват безпокойство с наближаването на зимата.

Обединеното кралство имаше една от най-ранните и най-бързи имунизационни кампании, със защита от 90% до 95% от ваксините AstraZeneca и Pfizer, за които се смята, че ще продължи около 20 седмици, преди антителата да започнат да намаляват.

# 21 864

Нали и датчаните са масово ваксинирани и без мерки повече от месец, май? При тях някакви сътресения има ли?

Не, няма. Има нещо гнило, но този път не е в Дания. Не е прелест положението, но 7 дневният им индекс е 115, а във Великобритания 483,5. Датчаните почти два месеца са без всякакви мерки.

# 21 865
  • Deutschland/HE
В четвъртък се върнах от Дания, бях там една седмица. Няма маски, никъде не ти искат сертификати, само дезинфектантите на входа на всеки магазин/ресторант ти напомнят за Ковид.
Много лесен достъп до безплатен ПСР, оставане вкъщи при най-малкия симптом и много висок процент ваксинация.

# 21 866
  • София
Дания нарастват случаите https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/

# 21 867
  • В заешката дупка
На 10 септември махнаха мерките в Дания. От известно време има покачване на случаите. Ще видим докъде.

# 21 868
  • София
3,354 нови случая на Ковид за събота! В понеделник ще има черни рекорди и ще докажем, че може да счупим тъпомера.

А днес из София никой не спазваше никакви мерки. Гаранция в понеделник ще имаме над 7000 случая, а починалите дори не искам да мисля колко ще са...

# 21 869
Ако някой е решил да мръдне за кафе в Париж и не знае...

"От днес, 22 октомври 2021 г., България, Естония, Латвия, Литва и Румъния са поставени „под наблюдение“ по отношение на Франция във връзка със ситуацията с COVID-19. "
Допуска се и сертификат за преболедуване COVID-19, издаден преди повече от 11 дни и преди по-малко от 6 месеца, или негативен PCR тест, или антигенен тест, направен в рамките на последните 24 часа преди отпътуването (отпътуване на първия полет при пътуване с прекачване).
https://poligraff.net/news/novi-pravila-za-vlizane-vv-franciya-o … WdbqVG238d0GA1UrM

Общи условия

Активация на акаунт