COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 141
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 960
  • София
Беба, няма да ти казвам в първия момент как изтълкувах написаното (имам предвид първото изречение)... Close

# 21 961
  • София
Какво като има дата на раждане. Вчера една позната е влязла в мола със сертификата на мъжа си. ( Тя си е ваксинирана, но по погрешка е показала този на мъжа си и са я пуснали. Разбрала е на входа на заведението, където са видели, че е мъжко името.)

# 21 962
  • София
Информация от снощи за проверките от зала България в София (концерти класическа музика се случват там): искат сертификат И лична карта, искат документ и на тийнейджърите, с който да установят, че са под 18 г. (ЛК или ученическа карта, бележник...). Синът ми беше без документ (събота, не носи ученически неща) - пуснаха го само защото им показах снимка на току-що извадената лична карта, а и имах негов сертификат в телефона). Гледаха сертификатите внимателно - за какво е, когато е била втората доза или боледуването, от понеделник щели да имат и устройство за сканиране (мобилното не можели да ползват по някаква причина, не разбрах каква).
Който не иска да си показва документите - тръгва си. Все пак концертите не са задължителни Simple Smile Правилата им са разписани на официалните страници от миналата сряда. Който не го устройват, може да върне вече закупени билети и да си получи сумата обратно.
Има и мобилна лаборатория за бързи тестове (10 лв.), за компенсация намалиха цените на билетите с 50%.
Изключително стриктни са там и разбираемо - това е начинът да работят! И гъвкави. Отдавна там е единственото място, където съм била и се следи за правилно поставени маски (разпределителите правят забележки, както правят да не се снима).
Точно там винаги съм се чувствала сигурно, вече втора година (мерки, маски, при проверка на билетите се мери и температура, настаняване стриктно през място или 2 в зависимост от наредбата за капацитет, публиката мълчи, кубатурата на залата е огромна, почти всички музиканти и служители са ваксинирани отдавна) - ходим на концерти редовно.
Ако всички бяха като тях, ехе...
Публика и снощи си имаше достатъчно, даже повече от преди сертификатното време.

# 21 963
Беба, няма да ти казвам в първия момент как изтълкувах написаното (имам предвид първото изречение)... Close
Охххх и аз така! Слава богу че не съм разбрала правилно!

# 21 964
Скрит текст:
И не е вярно, че ваксините не е миналата всички фази на изпитване. Файзер e одобрен от FDA още август.
То и вируса явно не е показал цялата си мощ. Тепърва предстои да разберам, колко и какви нови щамове ще се генерират, какви последствия ще остави боледуването т.е. вируса не е завършил фазите си на развитие. Wink

"Издаването на сертификат след първа доза от ваксината е един прагматичен подход да се стимулира ваксинирането у нас."
С което значението и смисъла на този сертификат се изчерпва, поне за сега. Ама, че човекът ще е уязвим още поне 2 седмици на никой му не пука.
Е то има ли нещо, което да не сме побългарили и с това да сме го съсипали. Включително понятията за демокрация и човешки права.

# 21 965
Срещата при президента щяла да е от 12:00 часа.

Възможно ли е, по-малко поставените дози вчера, да се дължи на изказването на доц. Атанасов?

# 21 966
  • София
@rally, супер.
Аз във вторник съм на концерт на Любо Киров.
Там също ще има мобилен пункт за тестове. Ще се влиза със зелен сертификат.
Дано и там организацията е такава.

# 21 967
  • Там,където се събуждам щастлива.
А в другите д-ви с такъв сертификат, продавачите имат ли право да изискват лк? В Германия, например, какво е положението?

Имат. Бях преди време на един концерт и се показваше лична карта.
През юли мазалото в Нидерландия в сискотеките стана точно с младежи, които си сменяха кодовете или си ги бяха принтирали няколко пъти. Тогава казаха, че има право при проверка да се изисква.

# 21 968
Току що устанивих, че ваксиниран мъж с положителен тест без симптоми вече 5 ден, е в рая😊. Значи, седи си изолиран в стаята с ТВ с най - голям екран, компютър и удобно кресло, жена му т. е. аз, влизам само, за да му сервирам и отсервирам пожеланата от него храна, не говоря много, не го карам нищо да прави... Абе живот... 🤣
Да не е менте - тест от приятел лекар,
 за да си поживее в рая,на спокойствие..Joy

# 21 969
Информация от снощи за проверките от зала България в София (концерти класическа музика се случват там): искат сертификат И лична карта, искат документ и на тийнейджърите, с който да установят, че са под 18 г. (ЛК или ученическа карта, бележник...). Синът ми беше без документ (събота, не носи ученически неща) - пуснаха го само защото им показах снимка на току-що извадената лична карта, а и имах негов сертификат в телефона). Гледаха сертификатите внимателно - за какво е, когато е била втората доза или боледуването, от понеделник щели да имат и устройство за сканиране (мобилното не можели да ползват по някаква причина, не разбрах каква).
Който не иска да си показва документите - тръгва си. Все пак концертите не са задължителни Simple Smile Правилата им са разписани на официалните страници от миналата сряда. Който не го устройват, може да върне вече закупени билети и да си получи сумата обратно.
Има и мобилна лаборатория за бързи тестове (10 лв.), за компенсация намалиха цените на билетите с 50%.
Изключително стриктни са там и разбираемо - това е начинът да работят! И гъвкави. Отдавна там е единственото място, където съм била и се следи за правилно поставени маски (разпределителите правят забележки, както правят да не се снима).
Точно там винаги съм се чувствала сигурно, вече втора година (мерки, маски, при проверка на билетите се мери и температура, настаняване стриктно през място или 2 в зависимост от наредбата за капацитет, публиката мълчи, кубатурата на залата е огромна, почти всички музиканти и служители са ваксинирани отдавна) - ходим на концерти редовно.
Ако всички бяха като тях, ехе...
Публика и снощи си имаше достатъчно, даже повече от преди сертификатното време.
Така трябва да бъде, за да има някакъв ефект. Лошото е, че малко хора у нас посещават зала България. Масата е в чалготеките, а там това не може да се случи. Та, прав е Момеков.

# 21 970
Срещата при президента щяла да е от 12:00 часа.

Възможно ли е, по-малко поставените дози вчера, да се дължи на изказването на доц. Атанасов?
Според мен се дължи на това, че обещаха сертификата за преболедували да важи 1 година.

# 21 971
Радев тече в момента .

# 21 972
Къде е изтекъл?

# 21 973
Браво на президента. Намекна, че може да се признават антителата за зелен сертификат.

# 21 974
Де тоз късмет.

Браво, да. Побългаряване на правилата, които цял свят спазва. Сигурно щото всички други са будали, само ние сме най-умните.

Общи условия

Активация на акаунт