COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 099
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 990
С една доза ще им е валиден само 1 месец. Ще трябва да отидат за втора доза, ако искат сертификат за ваксиниран.
Този брифинг ли е, каквото е там, много скучен. Сякаш рецитират, мънкат нещо.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:44 от kristinia

# 21 991
Браво на президента. Намекна, че може да се признават антителата за зелен сертификат.
Браво, да! Каза, че "предишните управляващи насадиха недоверие във ваксините ..." . Така се печелят още повече избиратели.
Да, предишните са виновни. Нищо, че сегашните имаха повече от 6 месеца да направят нещо повече. Но май единственото, което ще постигнат, е да ни набутат в най-голямата ковид криза от началото на пандемията, при това при наличие на ваксини.

# 21 992
Как ваксинирането на 100% от учителите ще спре разпространението сред децата?
Ясно е, че те вече са засегнати, боледуват, не са просто преносители.
Как ще ги предпазят тях, като родителите не искат да бъдат тествани, не искат да са с маски и т.н.
По сериозния въпрос е как ще предпазят родителите, когато тези деца се приберат във къщи или се видят със баба и дядо.

Скрит текст:
Освен ако училищата не се превърнат в целогодишни пансиони...
Родителите да са се ваксинирали. Пак могат да се заразят, но те могат и да се заразят в ГТ или в поликлиниката.

Там се предполага че ще носят маска. Или Тц???

Иначе теоретично могат, да.
И да се ваксинират също могат, ама пак  Тц.
Нищо че немалко деца останаха сираци.

# 21 993
  • София
Тези хора президент и министри се държат сякаш тази сутрин са разбрали на каква длъжност са, и че има ковид криза.
Денков сега се сетил за безопасна среда в училище.  Абе ти къде беше от април до сега? Министър ли беше или чистач?
Тепърва мислят , обмислят варианти,  каквопда измислят.
 А Радев точно отбива номера. Да се прави , че му е зор за хората.

# 21 994
Сгрешиха, че излъчват спектакъла пряко. Трябваше пр и журналисти са им замажат после изказванията, да не да толкоз смешни.

# 21 995
  • София
Как ще ги предпазят тях, като родителите не искат да бъдат тествани, не искат да са с маски и т.н.
По сериозния въпрос е как ще предпазят родителите, когато тези деца се приберат във къщи или се видят със баба и дядо.

Скрит текст:
Родителите да са се ваксинирали. Пак могат да се заразят, но те могат и да се заразят в ГТ или в поликлиниката.

И да се ваксинират също могат, ама пак  Тц.
Е, и учениците над 5-ти клас се предполага, че носят маски.

# 21 996
Добре де, аз не мога да разбера сега какво става със сертификатите - издават веднага сертификат на ваксинираните с Янсен, а не тези с друга ваксина - след втората, нали? Или и на тях веднага?
Щото ако е така - повечето няма да идат за втора доза... Sad
При първа доза сертификатът ти е за месец, след втора става безсрочен. Има си хора преболедували преди(имат антитела), за които и една доза е достатъчна. При непреболедували си трябват две игли, също ако човек няма достатъчно антитела от преболедуването.

# 21 997
Скрит текст:

Скрит текст:

И да се ваксинират също могат, ама пак  Тц.
Е, и учениците над 5-ти клас се предполага, че носят маски.
Всичко е предположения и пожелания. Трябва да сме слепи и глухи, за да не виждаме и да не чуваме какво се случва реално.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 12:47 от Mama_Nana

# 21 998
  • София
Как може да продължавате да пишете, как децата трябва да пазят родители си?
Ние сме тези , които трябва де се пазим , да се ваксинираме и да пазим и децата.
Децата не могат да стоят години наред извън училище, защото родители им не искат да се пазят , защото са се вживили да са борци за свобода.

# 21 999
Добре де, аз не мога да разбера сега какво става със сертификатите - издават веднага сертификат на ваксинираните с Янсен, а не тези с друга ваксина - след втората, нали? Или и на тях веднага?
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

# 22 000
Проф. Момеков за ваксините: Страхът на хората зависи от тяхното IQ
https://nova.bg/news/view/2021/10/24/343928/
Най-сетне някой им го каза,както си е.
Според СЗО вирусът продължава да се разпространява най-много в Европа.Защо ли?''Най-доброто място за живеене'' с ''най-свободолюбиво'' население,което всъщност е най-лигаво и безотговорно.Ревностно и егоистично си брани правата,оправдавайки разюзденото си поведение с демокрация.В Африка случаите намалявали и имали много малка смъртност.Е,това не им пречи да бягат с лодки от ковид в ЕС,но това е друга тема.За съжаление мисля,че ще има още една мощна вълна в някои западни страни,заради разпускането на мерките.Трябваше да го направят по-плавно.Можеха да оставят маските да са задължителни навсякъде.Предвид,че за 1месец,нидерландците пак стремително тръгват нагоре,значи без дистанция и дисциплина,въпреки ваксинацията,няма да стане.
Сегашният ни президент говори за изборите след месец.Няма и толкова.Миличкият,всеки с проблемите си.Аз заради управленците няма да гласувам.Имам личен празник,някой от тях интересува ли го това?За втора година няма да го посрещна така,както преди пандемията съм го правила.Тук не можем да овладеем бг вълната,в ЕС тръгва нова,че избързаха да се ''похвалят'' с успех и овладяване на вируса.Как точно всички те си представят,че ще бъдем в навечерието на Коледа?

# 22 001
тая пародия защо я излъчват.Малко режисирана тая постановка .Задават въпросчета ,а Кацарчето като на изпит.
И с въпросите за тия антитела се прекалява  вече.Радев беше баш от тия “Вирус нема” сега се загрижил.Пфу
Аз с тоя президент съм сигурна,че до две-три седмици ако я караме така,Румъния ще я отвеем по слава.

# 22 002
  • София
В Израел не овладяха ли вълната с бустерна доза?

# 22 003
След първа игла  дават картонче на което пише кога, с каква ваксина
и ден за втора игла, мисля че това имат предвид за временен документ,който да важи
до втората игла и после се издава зелен сертификат.

# 22 004
  • София
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.
Как така имунитет се изгражда за 1 ден?!

Общи условия

Активация на акаунт