COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 218
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 005
Ами не се изгражда. Затова доста народ се възмутихме от това, че ще дават ЗС след първа доза при двудозовите ваксини.

# 22 006
Много ще замоля, ако има някой, чиито нерви са издържали да чуе цялата излагация, да резюмира в 2-3 изречения. Аз го включих последните 4-5 минути, и чух само жалки глупости и общи приказки.

Вярно ли е, че са казали, че в Австрия се признават антителата за сертификат? И, че нашите учени щели да изследват въпроса с тях, и да разрешат(по почина на Австрия и други европейски страни!!!) сертификат на база антитела?

# 22 007
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

По принцип като пътуваш можеш да си носиш и нотариален акт, но за корона мерките ще ти помогне колкото и сертификат за една доза. Никоя държава не е признавал никога такова нещо. 14 дни след втората доза си защитен.

# 22 008
Добре де, аз не мога да разбера сега какво става със сертификатите - издават веднага сертификат на ваксинираните с Янсен, а не тези с друга ваксина - след втората, нали? Или и на тях веднага?
Щото ако е така - повечето няма да идат за втора доза... Sad
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.
Как така имунитет се изгражда за 1 ден?!
Не се изгражда, но и след първа и втора доза си зависи от човека дали ще се пази и дали ще ходи на юруш, където си иска.

# 22 009
Дискотеките работят на макс. Вътре е човек до човек, отделно никакви мерки не се спазват. Как да станат нещата ? Пълно затваряне един месец без хранителни магазини и аптеки. Всъщност сега всичко си работи и covid вилнее. Искам нормален живот! От всякъде чувам че това е измислен вирус, как няма да се ваксинират и т.н. .Еми всеки има право на избор, но до кога ще продължава това ?

# 22 010
Президента ще плати цената на това, което се прави. Не каза как.
Няма да ни затварят, защото това е остарял подход на управлението.
Ще направят всичко възможно, да се работи и да няма ограничения.
Обмисля се даване на ЗС за антитела.
Благодарен е на всички, които са се ваксинирали в последните дни.
Това чух.Blush

# 22 011
Човек наистина може да сложи втора доза в чужбина,но на влизане само с първа,все едно е без нея.Никой не ти гледа и не признава картончето,което тук дават.Аз имам близки,които пътуваха до тук,защото по-рано имахме зелен коридор и ваксина по избор.На влизане,излизане си правеха,плащаха тестове,според изискванията на двете държави.

# 22 012
  • София
Попаднах на информация за Австрия, че признавали тест за антитела, но само за 90 дни. А, да, и за локдаун за неваксинирани.

# 22 013
Попаднах на информация за Австрия, че признавали тест за антитела, но само за 90 дни. А, да, и за локдаун за неваксинирани.
Чух че и в Швеция имало такъв подход, но не съм наясно. Ако някой е по-запознат да пише.

# 22 014
Няма такова нещо. Признавали са ги преди време за малко, докато са се убедили, че не става.
Казаха ми, че това обаче се цитирало като факт на срещата при президента. Което, ако е вярно,  би значило, че тези изобщо не четат не само медицинските източници, но и масовите медии. А ние очакваме те да управляват криза.

# 22 015
Чух че и в Швеция имало такъв подход, но не съм наясно. Ако някой е по-запознат да пише.

След 29 септември, когато отпаднаха всички мерки за струпвания и тълпи, вкл. дистанцията, има препоръка към неваксинираните и непреболедувалите да не се бутат в тълпите и да се пазят сами, защото ваксинираното мнозинство вече може да продължи да си живее живота нормално и ваксиниранато мнозинство вече не е длъжно да им осигурява дистанция и да ги пази. Те самите трябва да избягват да ходят на обществени места с много хора, да се пазят сами.

И пак повтарям това е само препоръка, в Швеция никога не е имало сертификати за вътрешна употреба. Всеки си ходи където си иска както преди пандемията.

# 22 016
  • Пловдив
Леля ми почина, Бог да се смили над душата й! Sob

Ще стане това, което каза вчера Витанов - ще чакаме 9000 в болница, които няма да се достигнат, защото няма да им се разреши - ще приемат почти умрели, ще изписват недоизлекувани. Това очаквам, за да си спаси кампанията това ... (ще ми наложат бан ако кажа какво мисля за резидента).
Все по отвратена съм от отговорните за здравето на българина, направо съм бясна.
Да плюе резидента по предишните - май вече не е модерно. Мога с чисто сърце вече да кажа, че Бойко е по-голям, защото имаше куража да наложи лошите мерки въпреки плюнките и съпротивата.

Яко ще се мре... Мутафчийски беше толкова прав.

# 22 017
  • София
Намерих къде го четох – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/golemiiat-spor-antitela-za … oto-video-2288025
Но наистина е напълно възможно информацията да е неточна или стара. Хич няма да се изненадам.

Иланг, съжалявам, сега те прочетох.

# 22 018
Иланг, съболезнования..

# 22 019
Радев: Затварянето на държавата е крайна мярка
Президентът постави въпроси, на които очаква служебното правителство по най-бързия начин да даде отговор и адекватно решение
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/radev-zatv … na-miarka-6132913

Общи условия

Активация на акаунт