COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 859
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 185
  • При семейството си
Духи Пухи, в болниците лекарите са без маски, тестове и сертификати не искаха (поне преди 20 дни) за прием, ти охраната.

# 22 186
От друга страна, Световната банка предлага помощ на България за справяне с корона пандемията. Немски полицаи трябва да пратят на помощ, не пари. Хич не са мекушави и разбрани.

# 22 187
Никаква помощ не заслужаваме ние.
Само полицаи може, да.

# 22 188
Те са пели и химна, направо окупирали мола. Никой няма и с маска, нито дистанция. Няма и хора на реда, нищо.
Ето тук има и видеоклип в публикацията най-долу. Да виждате пенсионери случайно? Погледнете хората от клипчето само. Да виждате пенсионери? Погледнете хората само на каква възраст са почти всички.
Какъв народ сме, не мога да повярвам направо. Аз ли не съм наред вече се чудя, не може това...
https://novinite.ludsport.fun/680918/?fbclid=IwAR0F3tZeGLhwJwgka … D37QT-Ya9U-ss3BJQ

Подобни изпълнения ще останат в историята като голямо, срамно петно. Нямам думи. Бъдещите поколения ще гледат на нас като на неандерталци.

# 22 189
Училищата са затворени, а в университет няма да ги пуснат без сертификат, а и повечето вече са само онлайн. Молът и кръчмата са най-важното забавление на неселението - там отиват.
Те поне да бяха наистина затворени училищата.
След като върнаха децата, за да спрат заразата, ОК, нужно беше, но защо в 21 век администрацията им не премина дистанционно, ами продължават да се мотаят там, без маски, кихащи, кашлящи, учители, зам- директори , директор и прочие.
Деца няма, администрация има.

# 22 190
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Какво нещо... а съм абсолютно убедена, че ако наистина трябва да въстанем, ще се повтори историята на Ботев в Борован...

ПП Нищо против Борован нямам, да не обидя някой... ама Борован му  ебил на пътя и там е търсил някого да събуди..

# 22 191
  • Немция
Къде освен в България подписваме информирано съгласие при ваксина срещу ковид.
Наистина не знам. Любопитна съм.
В Германия например се подписва информирано съгласие преди ваксинация срещу ковид.
И при първа, и при втора доза.

# 22 192
Родителите ми са на 80, ваксинирани. Опитах да наема жена да им пазарува, баща ми каза, че затворен у дома ще си отиде по-бързо, отколкото ако се зарази с Ковид. Не разбирам защо децата и възрастните трябва да го отнасят заради всеобщото безумие.

# 22 193
Училищата са затворени, а в университет няма да ги пуснат без сертификат, а и повечето вече са само онлайн. Молът и кръчмата са най-важното забавление на неселението - там отиват.
След като върнаха децата, за да спрат заразата, ОК, нужно беше, но защо в 21 век администрацията им не премина дистанционно, ами продължават да се мотаят там, без маски, кихащи, кашлящи, учители, зам- директори , директор и прочие.

Докато бяхме на ДО имахме доста преподаватели, които преподаваха от дома си, но администрацията си беше там. За това и толкова драпат да са ДО - цяла заплата и пред лаптопа вкъщи. Кой не иска? Утре сме първи ден след ваканцията присъствено - пак ще има да псуват и да се оплакват, че трябва да идват на работа.

# 22 194
Някой има ли представа какво представляват тестовете тип близалка, с които искат да изследват децата? Това, което лапат само тампон ли е или има и някаква химия в него?

# 22 195
  • София
През март тръгнаха зелените коридори...
Които Стойчо спря.

Лейка, не знам кога Стойчо е спирал коридори. На 19 февруари тръгнаха зелените коридори - само с АЗ за простолюдието. Свободно РНК ваксини в зелени коридори се появиха чак във втората половина на април.
От тогава насам не са спирали да работят ваксинационните кабинети към големите болници и към РЗИ. Джипитата разполагат с всички видове ваксини. С баница калесват за ваксина. Какво точно е спрял Стойчо?

# 22 196
Разказ от почти първо лице, ноември месец миналата година, за да съм точна края на номеври-началото на декември. Майка ми, упителстваща пенсионерка,, беше задължена от директорката да преподава от класна стая, а не от вкъщи, разнасяйки си личния лаптоп в студа. Което за пенсионер при липса на ученици в класна стая беше напълно безмислено. Безумието стигна отвъд, когато при затвоврни със заповед училища, се проведоха изпити в присъствена форма за учещи дистанционна форма. Четох лично заповедта тогава, даже мисля, че споделях и тук в старите теми.

# 22 197
Днес бяхме на селото на мъжа ми. Там няма ковид.В магазина всички без маска, в кафето отвън маси и пейки и пълно с хора. Вече се чудя кое е правилно и кое не. Според мен ще има локдаун до 2 седмици.
Интересно ми е може да сте го коментирали, но как така лятото няма нищо и всичко е окей, а зимата става всичко това ?

# 22 198
Цитат
Миналата или по-миналата година спряха използването на лекарството Ранитидин - безкрайно използвано за стомашни проблеми и язви. И това се случва след над 10 години употреба заради дългосрочни странични ефекти.
Именно страхът от дългосрочните ефекти, които са напълно неясни, спира много хора, а не чиповете и тъпотиите за Бил Гейтс.
И какво предлагат тези хора,нека не приемаме никакви лекарства,защото след години може...нещо,нали?Отделно,че фармацевтичната мафия си играе такива игри.Новото ни лекарство е по-добро от тяхното старо.Измислят компромат.Цената по-висока на новото,защото нали е по-добро.По-възрастни фармацевти казват,че у нас е спряно производството на много добри и евтини лекарства по изискване на ''въздесъщият,безгрешен,почтен ЕС''.
Цитат
Интересно ми е може да сте го коментирали, но как така лятото няма нищо и всичко е окей, а зимата става всичко това ?
Повече хора са на затворено+точно учениците-ябълката на раздора.

# 22 199
  • Немция
Някой има ли представа какво представляват тестовете тип близалка, с които искат да изследват децата? Това, което лапат само тампон ли е или има и някаква химия в него?
Превод от немска статия:

Когато смучат тампоните, които са конвенционални тампони за носа и гърлото, много родители се притесняват дали децата им поглъщат вредни за здравето вещества. Не, подчертава училищното министерство на Северен Рейн-Вестфалия в често задавани въпроси на своя уебсайт. „Сертифицираните по CE тампони са медицински продукти и са изработени от ABS (акрилонитрил бутадиен стирен), налична в търговската мрежа пластмаса, и са залепени във влакнестия край със 100% медицински найлон“, пише там. "Тампоните са медицински изделия, които не показват никакви аномалии в тестовете за биосъвместимост", пише Министерството на образованието.

И продължението тук :
https://www.aponet.de/artikel/coronavirus-ist-der-lolli-test-fue … -schaedlich-24242

Общи условия

Активация на акаунт