COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 966 893
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 170
Привет и от мен, ако съм в правилната тема. Днес се ваксинирах с Джонсън/Янсен или както се чете правилно. Сега имам много неприятни мускулни болки. Дали е реакция от ваксината? Раздавах го смела пък се ошашках нещо.
До 24-48 часа би трябвало да ви мине. Може да вдигнете и температура. Пийта парацетамол и не се притеснявайте, съвсем нормална, често срещана реакция след Янсен е.

# 22 171
Оф, стига с това "нормалните държави отвориха". Те хубаво отвориха, но сега май не малко от тях мислят отново да въведат мерки и да затворят. Как не стана ясно, че няма да има връщане към стария живот.

Кои са тези държави отиващи към ПЪЛЕН локдаун?! Освен нашата и може би Румъния.

# 22 172
Сертификата след първа доза ще е за 1 месец само. Май с него можеше да се пътува и в чужбина и да се постави 2ра доза в друга държава.
Поне до скоро така беше.

По принцип като пътуваш можеш да си носиш и нотариален акт, но за корона мерките ще ти помогне колкото и сертификат за една доза. Никоя държава не е признавал никога такова нещо. 14 дни след втората доза си защитен.

Чети... Ааа, и говорим за сертификатите в момента, а не за кой, кога и след колко дози ще е защитен.

https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-right … l-restrictions_en

Ти чети.

Can the Digital COVID Certificate be issued already after the first vaccination dose?

Yes, a vaccination certificate will be issued by the Member State where the vaccine has been administered, also including after the first vaccination dose. Where the Member State’s vaccination schedule requires two doses, the first vaccination certificate will be marked “1/2” and the second vaccination certificate will be marked “2/2”. However, the first vaccination certificate marked “1/2” might not be accepted by the Member State for lifting travel restrictions.

The Regulation requires Member States to accept vaccination certificates under the same conditions, meaning that, for example, where a Member State decides to lift travel restrictions for its own citizens who have a certificate for the first dose of a two-dose vaccine which has received EU-wide marketing authorisation, it has to extend the same treatment to other EU citizens.

Сега кажи и коя е тази държава, която не прилага болднатото.
Да, добре. Подлежат на ограничения при пътуване, ако съответната държава изисква такива. Това не променя факта че с него може да се получи втора доза в друга държава. Нито променя факта че сертификата си е съвсем легитимен в ЕС. Т. е. не е измислен от нас българите.

# 22 173
  • София
Лекарите как да излязат на протест за неспазване на мерки като една от мерките е сертификатът, а сума лекари и друг медицински персонал са против ваксините за ковид? Вече толкова ме е яд, че започвам да си мисля да ни локнат за една-две седмици, та да мисярат всички. Обаче няма да го направят.

# 22 174
Лекарите как да излязат на протест за неспазване на мерки като една от мерките е сертификатът, а сума лекари и друг медицински персонал са против ваксините за ковид? Вече толкова ме е яд, че започвам да си мисля да ни локнат за една-две седмици, та да мисярат всички. Обаче няма да го направят.
Няма смисъл, почти никой няма да го спазва.

# 22 175
Точно. Те самите са против ваксините, та как да протестират? Нашите лекари не са като чужбинските лекари.

# 22 176
  • При семейството си
Андариел, според БЛС лекарите (без друг медицински персонал), особено тези в София, били ваксинирани над 80 и повече процента, ми да излязат поне те.
Медицински лица не се ваксинират, учители не се, държавната администрация изобщо не я закачаме, но чакаме ромите и селата за масова ваксинация.

# 22 177
  • в страната на чудесата
Нашите лекари са ваксинирани, над 75%.
Пищят малкото неваксинирани.
Както и купищата сестри и лаборанти. Които съветват и клиентите на началниците си.

# 22 178
  • София
да, медиците не са само лекари, а и среден и друг медицински персонал. Те също работят в рискови условия.

# 22 179
Стига с тези пенсионери! Имам приятелка, сама. Пенсия около 400 лв. Пари за лекарства към 100 на месец. В едната ръка бастун, в другата количка за покупки. Маска както трябва. Какви разходки, какви срещи на раздумка! Може да има и такива, но не слагайте под общ знаменател.

# 22 180
Имаше протест на лекари вече. Пред Министерството на здравеопазването, но май не се чу покрай другия протест. Бяха в един и същ ден.

# 22 181
  • София
Привет и от мен, ако съм в правилната тема. Днес се ваксинирах с Джонсън/Янсен или както се чете правилно. Сега имам много неприятни мускулни болки. Дали е реакция от ваксината? Раздавах го смела пък се ошашках нещо.
До 24-48 часа би трябвало да ви мине. Може да вдигнете и температура. Пийта парацетамол и не се притеснявайте, съвсем нормална, често срещана реакция след Янсен е.

Благодаря. 37,1 сега измерих, ще изпия един парацетамол.

# 22 182
Аз се чудя на две много рискови места - спешно отделение в голяма болница и друга голяма лаборатория - охраната и на двете места беше без маска. Възрастни вуйчовци на 60-70... Даже маската не беше под брадичката. Нямаше такава. Колко да са ваксинирани... А народ наоколо, народ...
Поне медицинският персонал наоколо беше с маски.

# 22 183
Оф, стига с това "нормалните държави отвориха". Те хубаво отвориха, но сега май не малко от тях мислят отново да въведат мерки и да затворят. Как не стана ясно, че няма да има връщане към стария живот.
Въобще гледаш ли данните от тези държави които "мислят за затваряне"? Живеят си съвсем нормално - пълни стадиони, и всичко каквото се сетиш. Те ако са като нас в момента трябва всички да се изпокрили по землянките а по улиците да патрулира войска. И ще затварят заради такива като нас които им внасят зараза.

# 22 184
Те са пели и химна, направо окупирали мола. Никой няма и с маска, нито дистанция. Няма и хора на реда, нищо.
Ето тук има и видеоклип в публикацията най-долу. Да виждате пенсионери случайно? Погледнете хората от клипчето само. Да виждате пенсионери? Погледнете хората само на каква възраст са почти всички.
Какъв народ сме, не мога да повярвам направо. Аз ли не съм наред вече се чудя, не може това...
https://novinite.ludsport.fun/680918/?fbclid=IwAR0F3tZeGLhwJwgka … D37QT-Ya9U-ss3BJQ

Общи условия

Активация на акаунт