COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 797
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 245
В 10 ч. щяло да има пресконференция на здравния и образователния министри. Какво ли са измислили пак .
Може да дойдат с торбата близалки и да върнат децата предизборно.

# 22 246
  • София
Kaк съхранявате сертификатите в телефона си? PDF, скриншот, снимка?
С Covid Check BG ми дава грешка (предполагам, защото сертификата ми не важи за чужбина).
Или пък си носите принтиран вариант?

Качила съм си едно приложение на телефона - Green Pass Wallet и съм сканирала с него моя и на щерката QR код от хартиеното копие . На телефона излезе целия сертификат с кода най-отгоре. Има възможност да си качиш и документ за самоличност под него, ако някъде е необходим.
Бях много изненадана обаче, когато видях, че на pdf сертификата съм с Модерна, а след сканиране на кода излизам с Комирнати на Пфайзер - българска му работа Smiley

# 22 247
  • София
Редактирам, дават го по БНТ.

# 22 248
Редактирам, дават го по БНТ.
В момента.

П.П. Има надежда децата да се върнат в клас.

# 22 249
  • София
От другата седмица ще връщат малките до 4 клас с тестове.
Ще искат ли съгласие от родителите не разбрах.

# 22 250
  • София
От другата седмица ще връщат малките до 4 клас с тестове.
Ще искат ли съгласие от родителите не разбрах.
Добре е това. Тестват се децата, щом с близалки, какво съгласие, какви 5 лв.
Някой пита ли ме дали съм съгласен от 1-4 клас да получават за закуска банички с трансмазнини и треторазрядни бисквити, които се изяждат от децата, без оглед хранителната култура, създадена им вкъщи....
Надявам се резултатите утре да не ги разколебаят.....

# 22 251
Kaк съхранявате сертификатите в телефона си? PDF, скриншот, снимка?
С Covid Check BG ми дава грешка (предполагам, защото сертификата ми не важи за чужбина).
Или пък си носите принтиран вариант?
Ако телефна е iPhone директно от сайта се добавя в "Wallet" приложението на телефона и след това оттам се отваря.
Аз го съхраних в "Wallet", направих снимка и го разпечатах Grinning

# 22 252
  • София
Аз разбрах, че ще трябва съгласие.
Предвижда се да е 2 пъти седвично.

# 22 253
Тази сутрин по НТВ, пътьом чух следното.
Във Франция са ваксинирани 80%. Заведенията им са затворени от година и половина, което нанася психологически травми.
Та се зачудих, как там може да затворят кръчмите /рискувайки психолочното здраве/, а децата да ходят на училище, а тук обратно.Thinking
НЕ СА ЗАТВОРЕНИ кръчмите във Франция. Отворени са отдавна, разбира се със Зелен Сертификат.Лично хапнахме в няколко.  Отворени са музеи, галерии, театри- със Сертификат.

Така се създават полуистини новини- чул- неразбрал- интерпретирал: тази сутрин някакъв от ресторантьорската асоциация се обясняваше как видите ли в Австрия тестовете за Антитела се признавали, значи и у нас трябва. В Австрия, дори за влизане в оградена зона за забавления на някакъв техен празник, ни изискваха един от трите сертификата и регистрация. Не прочетох никъде за четвърти- за антитела. Това към момента, не в началото на пролетта.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 10:37 от ellis

# 22 254
  • София
Аз разбрах, че ще трябва съгласие.
Предвижда се да е 2 пъти седвично.
Ще дадат съгласие, иначе ще си ги гледа вкъщи, срещу което се роптае сега.

Очаквам всеки момент Мангъров да излезе по някоя ТВ и да каже колко са вредни тези близалки-тестове, какво кощунство е това и пр. ....

# 22 255
Очаквам всеки момент Мангъров да излезе по някоя ТВ и да каже колко са вредни тези близалки-тестове, какво кощунство е това и пр. ....
И колко да са вредни?
Детето няма да има съприкосновение с "близалката".
Нито ще ближе, нито ще му се бърка в носа.

# 22 256
  • София
Тест със слюнка /да се изплюе в някакъв разтвор/ различно ли е? 

# 22 257
Понеже ще ги правят учителите тези тестове очаквам протести и по този въпрос.

# 22 258
Детето ми е ваксинирано, отдавна. И то ли ще трябва да ближе близалки и да прави тестове, за да угодят на неваксиниращите се учители, най-вече?

# 22 259
  • При семейството си
Понеже ще ги правят учителите тези тестове очаквам протести и по този въпрос.

Аз очаквам и самите учители да започнат да мрънкат, че не е тяхна работа, например.

Общи условия

Активация на акаунт