COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 965 797
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 22 380
  • София
Те тия тестове не би ли трябвало да се правят ма входа на училището? И ако има проблем детето се прибира с родителя. Каква ще е ползата ако влязат и си ги правят по стаите.
Сега чета от Национална мрежа на децата, че само положителните деца ще бъдат карантинирани, останалите не. Но ако правят тестовете в клас останалите вече са били контактни, не знам как си го представят това в момента. Иначе съм За, трябваше от началото на учебната година да се въведе, не да се питат. Сега, уви, сме за локдаун, не за "западни мерки" при източен мазаляк.

# 22 381
Честно казано ми писна от тая съпротива на всичко, което се предлага.
Предлагам да оставим всички и всеки да си прави каквото поиска ама да си носи последствията от това.
Не искаш ваксина ок, но не търсиш лекар като се разболееш от ковид. Не искаш тестове на децата, стоят си в къщи без образование, не искаш мерки стоиш си в къщи.
Писна ми да се съобразявам с всеки, който грам не се съобразява с мен. ПИСНА МИ.
Абсолютно съгласна

Аз предлагам в тази връзка и който иска да минава на червено !!!
А виждате ли някаква алтернатива? На всичките ми въпроси какъв вариант се предлага като алтернатива на мерките, все още не съм получила смислен отговор. Обикновено въпросът ми се игнорира.

# 22 382
  • Русе
Предлагам да оставим всички и всеки да си прави каквото поиска ама да си носи последствията от това.

Че то сега е точно така.

По-трудно е организирането на част от децата на ДО, а другите ПО. За качество на обучението по този начин не може и да става дума, нито за едните ,нито за другите. Но малко хора го разбират, позодирам че и не ги интересува толкоз , въпреки че казват обратното.

# 22 383
Ще помоля за информация за пунктове, в които правят БАТ и не са по 30 лева бройката.

# 22 384
Възможно ли е да сме такива криви хора, дето не могат въобще да си организират държавата и да постигнат съгласие поне по един важен за нацията въпрос? Като гледам какво става наоколо и масовите обществени настроения си мисля, че образованието отдавна е минално на дистанционно обучение и в главите на цели поколения има огромни пропуски, най-вече в информационната култура и умението да си подбират източниците. А политиците гъделичкат мнозинството, че им трябват избиратели.

# 22 385
  • Сан Франциско
Явно е възможно. Още пускат клипове, в момента, със залепени лъжици на мястото на ваксините и се пенят, че ВЕЧЕ препоръчвали ваксинации и за бременни. Американците имат един лаф - под кой камък са живели последните година и половина…

# 22 386
Сега ще ме нахокате, но аз наистина се интересувам напоен ли е тампона на тези тестове с нещо? Този син реактив какво е? Защото това не е ден-два и си е страшничко да не знам какво поема детето ми. Нито съм против мерките, нито съм антиваксините. Отдавна цялото ми семейство е ваксинирано, а преди това и преболедувало, но когато става въпрос за детето ми, страшничко си е. След 5 месеца да не цъфне някой канцерогенен състав в близалката и да се чудим какво сме причинили на децата си. За справка, детето ми не яде боклучива храна.
Ей заради тъпи антиваксъри и невярващи, не се знае какво ще причиним на децата си. 😡

# 22 387
Не искаш ваксина ок, но не търсиш лекар като се разболееш от ковид. Не искаш тестове на децата, стоят си в къщи без образование, не искаш мерки стоиш си в къщи.
Писна ми да се съобразявам с всеки, който грам не се съобразява с мен. ПИСНА МИ.
Абсолютно съгласна

Аз предлагам в тази връзка и който иска да минава на червено !!!
А виждате ли някаква алтернатива? На всичките ми въпроси какъв вариант се предлага като алтернатива на мерките, все още не съм получила смислен отговор. Обикновено въпросът ми се игнорира.
С тези растящи бройки друга алтернатива няма … и специалистите го казаха - така трябва, така е в цяла Европа -  само дето Стойчо го направи от днес за утре.
От друга страна за българина всичко е изненадващо … дори и срок да бяха дали, щеше да чака до последният момент да се размине … щото той как ще сe мине  !!

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 15:33 от rady_plovdiv

# 22 388
Медена питка, нали се разбра, че до детето няма съприкосновение на нищо, то само отделя слюнка в контейнерче и там вече се прави с реактив изследването? Доколкото разбрах това е тестът, не се пъха в устата нищо.

# 22 389
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега ще ме нахокате, но аз наистина се интересувам напоен ли е тампона на тези тестове с нещо? Този син реактив какво е? Защото това не е ден-два и си е страшничко да не знам какво поема детето ми. Нито съм против мерките, нито съм антиваксините. Отдавна цялото ми семейство е ваксинирано, а преди това и преболедувало, но когато става въпрос за детето ми, страшничко си е. След 5 месеца да не цъфне някой канцерогенен състав в близалката и да се чудим какво сме причинили на децата си. За справка, детето ми не яде боклучива храна.
Ей заради тъпи антиваксъри и невярващи, не се знае какво ще причиним на децата си. 😡

А бяхте ли съгласна да се тества детето по стандартния начин?

# 22 390
Ще писнат до небесата милите, преработили се, изморени учители. По закон с работно време 8 ч., а реално 4 ч. Като не искат, да си тръгват. А сега с ДО часовете са по 30 мин. Крайно време е да ги заставят да си изработват часовете. И хич да не излизат с номера, че проверяват домашни, защото реално само се подписват. А разпределенията и уроците ги взимат наготово. Ако много ги мързи, пускат клип от уча.се.
Хареса им ДО, здравейте, как сте, 3 часа по-късно, като са включени и  50 мин. междучасия, довиждане деца. Да не са луди да се съгласяват.
Знаете ли, че клиповете на "Уча се " са между 3 и 5 минути.Онлайн часът е 40.След това трябва да има структуриран урок със задачи, текст, изображение, за да се предава темата и да се споделя екран.Подготовката на 1 онлайн час е много по-трудна.А проверката на домашните след това?Изтегляне, обработка на снимката, защото не се вижда добре, взиране....

# 22 391
Остър коментар за България: "Тази катастрофа е изцяло домашно производство"
"В България политическите игрички и интриги явно са по-важни от живота на хората. Сегашната катастрофа е изцяло домашно производство." Германска журналистка с остър коментар за България:
"Благодарение на безхаберните политици"
„Тенденцията е фатална: числата на новозаразените и починалите нарастват стремително, а една от главните причини за това е, че населението масово отказва да се имунизира. В България, която е на опашката в ЕС, изцяло ваксинирани са едва 20% от хората.
Четвъртата вълна на пандемията вече бушува с пълна сила не само сред хората, но и в главите на политиците, които носят отговорност. Сега те се мъчат да предотвратят катастрофата с такива ограничителни мерки като локдаун, вечерен час, принудителни отпуски и тройното правило „преболедувал-ваксиниран-тестван“, които обвързват с призива към хората да се ваксинират. Пита се обаче дали този апел ще бъде чут толкова бързо. На хоризонта вече се задават многобройни нови жертви. А катастрофата си е изцяло домашно производство“, пише германската журналистка.

https://www.dw.com/bg/a-59616881

# 22 392
  • София
Голям страх от тестове за децата, голямо жалене. Истината е, че не им пука. Ако им пукаше наистина, всички родители и учители щяха да са ваксинирани, за да спестят на децата си постоянното тестване. Това са абсолютни лицемери.
А за политиците да не говорим. Как не ги е срам изобщо да яхват вълната на неваксинираните за някой и друг глас в повече. Толкова е пошло, отвратително и недостойно всичко. За какво ти е власт над болен и умиращ народ? Няма да споменават жалките партии, които се заиграват с това, те са ясни.

# 22 393
  • София
Голям страх от тестове за децата, голямо жалене. Истината е, че не им пука. Ако им пукаше наистина, всички родители и учители щяха да са ваксинирани, за да спестят на децата си постоянното тестване. Това са абсолютни лицемери.

При ваксинирани учители и родители децата пак се тестват в другите страни. Или се ваксинират ако са над 12. Такъв филм без мерки за децата засега няма. Казвам това без да споря с останалото в поста ти, с което съм съгласна.

# 22 394
  • софия
Нещо не разбирам , защо се напънаха да въвеждат тестовете точно в този момент. Утре като излезат данните от понеделник ,друго ще запеят.Ние вървим към локдаун независимо какво искаме или не искаме.Това се прави като започнем да слизаме от кривата.Кво дремаха досега?

Общи условия

Активация на акаунт