НПМГ - тема 6

• 52 559
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Никой все още не е казал, че ще се тестват гимназисти. Изобщо не разбирам какво обсъждате.

# 556
Нероден Петко.
И приказките за връщане на учениците от начален етап  към присъствено обучение в понеделник ( или въобще следващата седмица) намирам за произведение на научната фантастика.
Най-малкото първи ноември е неучебен ден.

# 557
Никой все още не е казал, че ще се тестват гимназисти. Изобщо не разбирам какво обсъждате.
Имаше изказване на министъра. Рано или късно ще се стигне до тестване, предвид че поръчката май вече е направена. Лично пък за мен е интересно какви са настроенията на родителите в НПМГ.

# 558
Поръчка още няма. Има внесено предложение. Тестовете ще покрият около месец. За ученици от начален етап в тъмночервената зона.

# 559
  • София
Миналата година, с безумно зададеният въпрос, без уточнения и конкретизция, от отговорилите на анкетата около 40-50% бяха ЗА. Мисля, че нещо такова беше казал Ушагелов в едно интервю.
90% едва ли ще докараме, но съм сигурна, че НПМГ ще е едно от училищата, с най-висок % съгласни родители.
Но това няма никакво значение. Тестовете са поръчани само за начален етап, ако там потръгне ще минат на 5-7 клас... и живи и здрави, някой ден може и гимназисти да тестват.
Аз си признавам, че вече съм безкрайно изнервена от това, че детето ми си избра училище със сърце и информирано, познаваше учители, деца... Е, изкара година и половина в това училище. Не усети нищо от гимназиалните си години, не можа да вземе всичко това, което НПМГ дава в нормални условия. И тази година я пиша пропиляна, а искрено се надявам поне да успее да завърши нормално догодина...

# 560
Здравейте. Позачетох се в тази тема , но повечето тук сте родители на пораснали вече деца...аз се интересувам за кандидатстването след 4 клас..с две думи- ако някое от децата тук е учило още от 5 клас в НПМГ как се подготвяше, ходеше ли на някакви уроци. Записах синът ми на математика, но при школа с преподаватели от СМГ ( по простата причина , че тези курсове от НПМГ не ми бяха ок като дата и час на провеждане). Чудя се дали все пак е ок това, има ли според вас разлика в предавания материал? Дали се толерират децата,които все пак са записани при тях на курсове  ? Още от първото класиране ли се запълват всички бройки в класовете? Доколкото разбрах са два 5-ти клас...въобще информация , която би ми била от полза...истината е ,че до скоро въобще нямах никакви намерения да кандидатства където и да било...но нивото в нашето квартално училище е толкова ниско, че не е за обясняване...

# 561
Ами четете по-старателно, де! За първа година имаше СЕГА прием след 4-ти клас. Колко и какви впечатления търсите от 15.09 до днес?

По темата с тестването... шЪ полудея! Трима гимназисти, едно в яслата. Всички сме го прекарали, но нямаме право на сертификат... Вече ми е все тая какви "мерки" ще измислят! Нито в съгласието, нито в несъгласието сме единни.

# 562
  • София
Ами четете по-старателно, де! За първа година имаше СЕГА прием след 4-ти клас. Колко и какви впечатления търсите от 15.09 до днес?
Че и за уроците и за класиранията има писано в темата.

# 563
  • София
Здравейте. Позачетох се в тази тема , но повечето тук сте родители на пораснали вече деца...аз се интересувам за кандидатстването след 4 клас..с две думи- ако някое от децата тук е учило още от 5 клас в НПМГ как се подготвяше, ходеше ли на някакви уроци. Записах синът ми на математика, но при школа с преподаватели от СМГ ( по простата причина , че тези курсове от НПМГ не ми бяха ок като дата и час на провеждане). Чудя се дали все пак е ок това, има ли според вас разлика в предавания материал? Дали се толерират децата,които все пак са записани при тях на курсове  ? Още от първото класиране ли се запълват всички бройки в класовете? Доколкото разбрах са два 5-ти клас...въобще информация , която би ми била от полза...истината е ,че до скоро въобще нямах никакви намерения да кандидатства където и да било...но нивото в нашето квартално училище е толкова ниско, че не е за обясняване...

Здравейте,
Аз съм родител на петокласник в НПМГ. Както писаха останалите - това е 1-ва година с малки. До момента съм очарована от училище и преподаватели, детето ходи с желание и си харесва класа. Радвам се, че избрахме училището пред СМГ!
Подготовката ни беше за СМГ - курсове при учител от СМГ и явяване на всички състезания и олимпиадата по математика + пробните на СМГ. Какво ще бъде догодина, няма как да знаем. Едва ли ще се толерира някой - балът е комбинация от няколко състезания, олимпиада и матури т.е. детето или се справя или не. Трябва да следите за кое училище, кои състезания са балообразуващи.

# 564
wave, би ли споделила кое надделя, за да изберете НПМГ пред СМГ?

# 565
  • София
6mati, няма значение на какъв курс сте записали детето. Следете състезанията от календара, явявайте се, гответе се и всичко ще бъде наред. Да, моето дете е голямо, но това не ми пречи да ви уверя, че в НПМГ няма реваншизъм.
Никой няма да търси и проследява къде се е готвило детето ви, нито пък ще има различно отношение към него. Пожелавам ви успех! Преди много години, точно водена от същия стимул - да го изведа от кварталното училище, го поведох по път, по който той се чувства доволен и щастлив, не само от сферата в която се ориентира, но и от децата и приятелите, които срещна!

Абе, завиждам на всички, които сега стъпват в НПМГ! Simple Smile

# 566
  • София
wave, би ли споделила кое надделя, за да изберете НПМГ пред СМГ?
Много бяха нещата и то... субективни повечето.  Simple Smile
1. Това е първи випуск - ще се стремят да дадат най-доброто от себе си, за да се чувстват децата добре и да вървят напред.
2. Малко деца - имат възможност да ги опознаят и ако случайно някое дете има проблем да му обърнат внимание.
3. В СМГ е... месомелачка - който успее, успее. Дават се безумно много задачи и ги правят като роботчета. В НПМГ (поне засега) домашните са нормално количество и се набляга на разбирането. Децата имат време за спорт, игри и кой каквото го влече.
4. В НПМГ се учи ЧП, а в СМГ програмиране (допълнителните часове). Аз съм програмист и съм започнала дооооста по-късно. Смятам, че е по-добре детето да има добра обща култура и да познава света около себе си на тази възраст. Ако го влече програмирането - има школи. Ще добавя тук и предстоящите матури в 7-и клас, които няма да са само по БЕЛ и МАТ т.е. дори само от гледна точка подготовка за матури НПМГ е по-добрия избор. Знам, че дотогава нещата може да се сменят 100 пъти.  Simple Smile
5. Логистично ни е по-удобно.

# 567
  • София
Е, стига сте го хвалили това НПМГ. Качихте конкуренцията до небето. Изчакайте една година да влязат нашите деца, пък хвалете Wink

# 568
А дали има ден на отворени врати към края на годината?

# 569
  • София
Ваче, може да въведат предимство за деца с  братя и сестри, учащи или изучили вече в НПМГ. Joy

Общи условия

Активация на акаунт