НПМГ - тема 6

• 52 488
  • 770
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Не е споменал математици и информатици, но ще му простим! 😁
Синът ми се е срещал няколко пъти с него по заместване, беше впечатлен.
Сега се сетих за един флашмоб през 2019 г, по повод завършването на випуск 2019. Учителите танцуваха за своите ученици. Всички. Въпреки притеснението си, всички се раздадоха! Гледах и си пожелавах такова нещо и за завършването на сина ми. След това прочетох думите на един от учителите във ФБ и ми стана едно такова... топло и хубаво, че детето ми/децата ни са толкова обичани и извън дома! ❤

Пускам си клипчето отново и отново и всъщност не гледам, а слушам. Децата крещят сякаш са на рок концерт, а ние сме техните любими звезди. Чуват се и други коментари – мили и изпълнени с изненада и положителни емоции. Това беше целта – да ги поздравим, да им покажем, че ги обичаме и за тях сме готови дори да се изложим мъничко. Това е да си учител – не просто да „си изпееш урока и да си тръгнеш“, а да си готов да се раздаваш за деца, които получават понякога повече внимание от твоите собствени...

# 706
  • София
Испанската гимназия намери начин да върне желаещите в училище,. Заслужава адмирации тази директорка.
Да видим Ушагелов дали ще оправдае поста си - директор на НПМГ или и той ще чака, като болшинството директори, просто да падне заболеваемостта. 😒

# 707
  • София

Не бързай да го обвиняваш, все пак в испанската няма прогимназиален етап. Подозирам, че отношението на родителите към назалните тестове за 5-окласници и 8+-класници не е непременно едно и също... И изобщо, много правила са различни за 12- и 14+ - аз дори не знам кои точно, но определено не е само онова за осигуряване на особена безопасност при оставяне у дома... Подозирам, че може да има и различни разпоредби по отношение на много манипулации. Не случайно 12 е границата, над която първо бяха пуснати всички ваксини, много лекарства... До 14 са с придружители в болница, над - без... Някак ако родителите не са осигурили 50% сертификати за гимназистите си не е хубаво да се прехвърля вината веднага към директора. Неговата позиция не е по-лесна от тази на родителите... Ние не можем, ама той защо...

# 708
  • София

Някак ако родителите не са осигурили 50% сертификати за гимназистите си не е хубаво да се прехвърля вината веднага към директора.

ЗС се получава след ваксинация, боледуване, определена стойност на антитела или тестване.
Никой не обвинява Ушагелов за нищо. Въпросът е дали ще се опита да съпортне достигането на тези 50%? Както се видя от текущата анкета в темата, ако може да се корелира и към реала, то има достатъчно родители, за които решението на проблема в испанската, ще е удачно и за тях.
Интересът, вниманието и очакванията към него са големи, не само от родителите на деца в НПМГ. Ако успее да отиграе ситуацията, това ще е и плюс за имиджа на гимназията.

Сигурно след малко ще съжаля, че отговарям...

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 16:41 от Слънчевата

# 709
  • в страната на чудесата
Ако гимназистите се тестват вероятно биха могли да отидат в училище по почина на испанската. А родителите на 5-6 клас да си ги държат у дома...
срамно е разрешението за частните училища да не обхваща държавните. Родителите трябва да направят вс по силите им, за да могат децата да са в клас. Даже и ако това са екстра 80 лв месечно

# 710
  • София
Скрит текст:

Някак ако родителите не са осигурили 50% сертификати за гимназистите си не е хубаво да се прехвърля вината веднага към директора.

ЗС се получава след ваксинация, боледуване, определена стойност на антитела или тестване.
Никой не обвинява Ушагелов за нищо. Въпросът е дали ще се опита да съпортне достигането на тези 50%? Както се видя от текущата анкета в темата, ако може да се корелира и към реала, то има достатъчно родители, за които решението на проблема в испанската, ще е удачно и за тях.
Интересът, вниманието и очакванията към него са големи, не само от родителите на деца в НПМГ. Ако успее да отиграе ситуацията, това ще е и плюс за имиджа на гимназията.

Сигурно след малко ще съжаля, че отговарям...

Аз просто не знам доколко е реализуемо при наличие на ученици в прогимназия... и дали пък няма в случай, че разпореди за всички назални тестове няма после да бъде обвинен в дискриминация към малките или... кой знае какво още. Особено пък в момент, в който родителите на големите не проявяват особена инициатива за постигането на заветните 50%... Браво на ИГ за инициативата, но в никой случай не бих обвинила (или намалила в представите си имиджа на) никой директор / училище, който / което предпочетат да изчакат родителите сами да узреят до разбиране на нуждата от лични действия, инициатива и поемане на отговорност.
Мисля, че от особено голям плюс за имиджа на гимназията би било, ако родителите демонстрират по-голямо от средно статистическато в страната доверие в науката и научните постижения...

Лейка, "всичко по силите" е лесно осъществимо, елементарно и напълно безплатно за родителите.

# 711
  • София
Учениците в прогимназията по никакъв начин не нарушават нищо. Разрешението и насоките на МОН и МЗ са за ученици от 5 до 12 клас. Това първо.
Второ, НПМГ винаги е било това,  което е, не благодарение на наредби, а въпреки тях! Въпреки тези наредби все още е НПМГ, въпреки тези наредби запази голяма част от своята идентичност и идея със запазването на допълнителни изпити, макар и не във формата, в който бяха. НПМГ винаги е било средище на бунтари, които са защитавали интересите си, не са подчинявали на МОН безпрекословно! Ако си очаквала нещо друго, объркала си училището, както вече ти казаха! Ако си с тези нагласи още 4 години, ще съжаляваш, че си се захванала с НПМГ. Както искаш, така го разбирай!
Родителите може би проявяват дори прекалена инициатива. Ти как разбра, че не я проявяват? Къде и в коя инициатива участва?

Ох, не знам има ли смисъл да пускам изобщо нова тема за НПМГ... Май загубих интерес. Ако на някой му се занимава и смята, че има смисъл от такава, с безумните чаршафи на Кати , да я пусне.

# 712
  • София
Да ви разсея малко Simple Smile Някой може ли да ме насочи къде да погледна за нужните балове за прием в НПМГ? Сайта на училището неми се отваря, а и едва ли там ще намеря точно тази информация...

# 713
  • София
Аз вече не мога “да ваксинирам детето си когато и Лейка”. Първо, защото никого не съм ваксинирала до момента и не зная как се държи спринцовката. И второ, защото юни е отминал.

Но мога да помоля администратор да вземе мерки за чаршафите с глупотевини в синьо. Някак неприятно е. Аз спрях да ги чета. Ама след това все някой се връзва и ги коментира.

Януари - баловете са на сайта на РУО София-град.

# 714
  • София
Разбира се, че ще се стигне, но всяко общество минава през нужните етапи, за да стигне до узряването на някоя идея.
В Европа децата се тестват вече втора година, ние тук чак сега преодоляваме страхове и предубедености към тестовете. Едвам потръгна начинанието с малките, сега скачаме направо на ваксини с големите. При това, в НПМГ никак не е малък процентът на ваксинираните ученици - 25% на фона на 6% или 7% в национален мащаб.
До началото на следващата учебна година може и да вдигнем процентите, но дотогава ще седят по домовете ли? Много иновативно!

Валя, всеки път като се вържа, после се си обещавам, че няма повече. 😁

Януари,  не знам дали още стоят на страницата на РУО, пробвай. Ако ги няма там, тук историята пази всичко:
https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%B1%D0%B0%D0%BB/

# 715
  • София
Има ги на сайта на РИО, проверих преди да напиша. В раздела прием в осми клас.

# 716
  • София
Да ви разсея малко Simple Smile Някой може ли да ме насочи къде да погледна за нужните балове за прием в НПМГ? Сайта на училището неми се отваря, а и едва ли там ще намеря точно тази информация...

Тук https://danybon.com/obrazovanie/bal-vtoro-klasirane-sofia-20-july-2021/ можеш да видиш миналогодишните балове. Ако искаш да сравняваш тенденции ги има и тези от предни години.

# 717
  • София
Обещах да пиша за резултатите от тестването на антитела - 84.4, при отслабено двудневно обоняние преди точно година. Аз до днес се съмнявах и смятах, че е било самовнушение.
Детето няма против да се тества, но предпочита ваксина. Започваме да действаме по въпроса.

# 718
  • София
Ние се тествахме също. Двамата родители и синът ми от НПМГ сме с налични антитела, но стойностите са 93, 97 и 112, дъщеря ми е с 1106 и вече има заветния сертификат. Най - малкия (2клас) не съм го тествала, но съм убедена, че сред нас няма как да няма антитела. Никой от 4-мата не знае кога е бил заразен и боледувал.

И понеже имам резултатите от анкетата на дъщеря ми, ако ви е любопитно, 22ро училище, 9 клас, 100% съгласие за тестване 5 от 25 деца са с наличен сертификат.

За сравнение с малкото дете - младостко училище, 2 клас, 16 съгласни за тестване, 11 против. Днес са били 8 деца на училище. Може би има болни сред съгласните.

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 20:46 от stanislavchen

# 719
  • София
Момичета, ако има желаещи, да се запознаят с едно писмо, което утре ще се сведе до всички, за да можете за обмислите информацията, както и да съдействате за разпространението по класове, пишете ми на ЛС. Имаме нужда от малко помощ.

Общи условия

Активация на акаунт