НПМГ - тема 6

• 53 605
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Вчера изпратиха съобщение в Школо за един карантиниран 9-ти клас. Аз мислех, че тази година са ни спестили тази информация, въпреки увереността на детето, че няма карантинирани.
Иначе в неговият клас (един от 11-те) има едно болно отсъстващо дете, което си е правило тест и е отрицателен.
Ако СРЗИ излезе с предписание за преминаване на училищата в София град към ротация или  ОЕСР, няма да могат да "откажат". Иначе, за сега ми се струва, че в училището е спокойно, доколкото мога да преценя, разбира се. Не вярвам по желание да искат да преминат към ОЕСР.

# 421
Здравейте! Чудя се предвид, че София влезе днес в тъмночервена зона по заболеваемост от ковид, дали в нашето училище ще се премине към онлайн обучение? Нямам никаква представа каква е заболеваемостта сред учениците при нас, ама чувам разни други училища от понеделник вече са онлайн.
Ами те онзи ден през Школо изпратиха обновен правилник за работа в електронна среда...Така, че "казвам ти дъще, сещай се снахо". Просто ни предупредиха по много елегантен начин. АКо ги натиснат, няма какво да правят, колкото и да не им се иска .
По другите училища мълчат като риби, сакън да не се провалят изборите....

# 422
Ако не се лъжа, всички тъмночервени зони минаха на ротация. Аз съм в тази, която е по-скоро кафява, утре става смяната на випуските. ОРЕС с ротация по заповед  е до края на следващата седмица. В Сливен пък е обявен срок до края на месеца. Предполагам, че и в София ще има подобни мерки.

# 423
  • София
Ами те онзи ден през Школо изпратиха обновен правилник за работа в електронна среда...Така, че "казвам ти дъще, сещай се снахо".
Промяната изобщо не касаеше периодите, когато цели класове са дистанционно.
А и доколкото в гимназията за сега не учат деца 1-4 клас и не се спазват никакви мерки, едва ли ще е проблем децата да учат дистанционно, вместо да ги чакаме кога ще се приберат заразени.

# 424
  • София
Успяват ли малките да си подготвят уроците? Поради това, че до 4 клас са на занималня и изведнъж трябва да се справят сами....
На моята щерка ѝ трябва малко напомняне и проверка предмет по предмет, но времето сега ѝ е много повече и много се кефи да си организира подготовката, бюрото, разни приятни фонови шумове /щото след лудницата в занималнята е като във вакуум/ и се справя. Налага ми се да повтарям, че ЧП, география, история и въобще уроците цели трябва да се учат и разказват. Всичко останало в училище не смея да коментирам, за да не разваля магията. Впечатленията ми са като на Wave и Гарганела Hug Ще добавя, че големите наистина приятно се държат с тях. Каки от 10ти клас вече са ги заговаряли приятелски. Изследвани са библиотеката /на техния етаж/, стола, и кафенетата по оградата. Моето се пука от кеф.

# 425
  • София
Ами те онзи ден през Школо изпратиха обновен правилник за работа в електронна среда...Така, че "казвам ти дъще, сещай се снахо".
Промяната изобщо не касаеше периодите, когато цели класове са дистанционно.
А и доколкото в гимназията за сега не учат деца 1-4 клас и не се спазват никакви мерки, едва ли ще е проблем децата да учат дистанционно, вместо да ги чакаме кога ще се приберат заразени.
Пък колко е отвратително да ги карантират.. моята 12-класничка ако я карантинират ѝ отиват на кино всички уроци. И ако се почне една след друга карантини... край! Пред това предпочитам да е в електронна среда.

# 426
Мнодо добре звучи за малките Simple Smile За тежките чанти, аз бих купила такава на колела (ако/като ни приемат Simple Smile )

А относно домашните, те нали са до обяд и това са домашни за следобяда вкъщи като самоподготовка? 

# 427
  • София
...
А относно домашните, те нали са до обяд и това са домашни за следобяда вкъщи като самоподготовка? 
Да, а за уикенда имат специална партида по математика. Това им е профила все пак Simple Smile

# 428
  • София
Мнодо добре звучи за малките Simple Smile За тежките чанти, аз бих купила такава на колела (ако/като ни приемат Simple Smile )
Тези чанти са много непрактични. Тежат повече от учебниците в тях, а зимата не виждам как може да се търкаля по улиците. Дъщеря ми в 5 клас пътуваше на училище от Люлин до Лозенец и си носеше чантата, всички са така Simple Smile

# 429
Може ли малко яснота/съвети относно часовете по физическо. Разбирам, че момчетата нямат действаща съблекалня. Изпращам го по анцунг (бляк Hands Minus1) засега, но как ще бъде занапред? Да купувам ли официални, тъй като часовете са три пъти седмично все пак? Не, не иска да се преобува в тоалетната.

# 430
  • София

Нямам решение, но имам същия проблем. Ужасява ме мисълта за размъкване из града по анцуг. А от идеята за разкатаване по анцуг зимно време... ме полазват тръпки. Поне да им отваряха салона - там да се преобличат!

# 431
  • София
Сега питах моя младеж. Имало две съблекални преди Ковид. Заради Ковид, едната вече не давали да се ползва, но всъщност всеки, който иска си я ползва. 😂
Предполагам, че са решили да се ограничи събирането и смесването на класовете, както и разхвърлянето на лични вещи и мръсни дрехи, но...

Ние решихме проблема с анцунга, като младежът си закупи едни модерни "наакани" модели... 😂 Иначе и той не обича да ходи с анцузи.

# 432
  • София
Започвам да се чувствам странно. Моите момчета от 1 клас си ходят с анцунзите, когато имат физкултура. В нито едно училище не са се преобличали.
От друга страна, ако сложат маратонки и анцузи в чантите, това едва ли ще ги направи по-леки. Три пъти седмично при това.
Не ме разбирайте погрешно. Не съм против съблекалните.

# 433
И аз не виждам драма с анцузите.
По моловете в Зара, Бершка и подобните има “модерни” анцузи по 20 лв, които освен ако не ги пипнеш, няма да разбереш, че е анцунг.
А и какво разбираме ние от мода Kissing Heart Тийновете така се обличат, че анцузите да са кахъра..

# 434
  • София
Сега питах моя младеж. Имало две съблекални преди Ковид. Заради Ковид, едната вече не давали да се ползва, но всъщност всеки, който иска си я ползва. 😂
Предполагам, че са решили да се ограничи събирането и смесването на класовете, както и разхвърлянето на лични вещи и мръсни дрехи, но...

Ние решихме проблема с анцунга, като младежът си закупи едни модерни "наакани" модели... 😂 Иначе и той не обича да ходи с анцузи.

Според моя имало две съблекални, но заради Ковид и двете били за момичета. Момчетата... де да знам - в коридора, навярно, или на двора?
Анцузите не са облекло за "навън". Така отива, няма избор, но чувството е... ами, като да е по пижама почти. Не бих казала, че му доставя удоволствие да ходи така. Все пак идеята на физическото не е ли да се движиш и потиш? Не ме разбирайте погрешно, и да съм участвала някога в живота си в час по физ.въз. нямам собствен спомен за това събитие, обаче ми се струва странна идеята да се мотивират специално подрастващите да НЕ се движат много-много в часовете по физическо за да не се изпотят... понеже няма как да се преоблекат. Абсурдно е, независимо кой каква мода следва или харесва.

marinadp, подобни неща и да ми дават пари не бих позволила да се ползват. Моята работа като майка е да възпитам все пак някакъв вкус, чувство за естетика и т.н. в отрочето. Не да го пързуля по най-лесната писта и да се оправя. Е, не бих го карала да ходи с костюм, дънките са допустима ежедневна дреха в повечето ситуации. От друга страна ако да би пожелал бих му купила костюм, въпреки цената, дори и да го облече малко на брой пъти, бих му купила мек и удобен анцуг... като анцуг - за домашно облекло - но не и псевдо панталонов такъв. Рано му е още да изгражда пълно пренебрежение и незаинтересованост към собствената си визия. Искам и внуци... при това не от чалгаджийка някаква или там ботокска, или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт