Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 39

• 84 824
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна

Салата от краставичени ленти.

Вратна пържолка, сос топено сирене и руло от тиквички.
Лимонада - лайм, лимон и мента.

И диня, до пръсване.

# 181
  • София-Младост
Белени домати с печени чушки, пилешко филе и пюре. Едни ребърца останаха неснимани.

# 182
Бети, много обичам сирена с плодове, но никога не съм запичала смокините; ще пробваме така, че тъкмо съм накупила халуми да пека с чери домати.
Мики, тя цялата тема е да гледаме с влажен поглед монитора 🤪🤗😄
Печени джолани с бира снощи от девойче Стоева ,

тази сутрин от мен бутертарти с патладжан, тиквички и т н https://pep-4o.blogspot.com/2021/07/blog-post_21.html?m=0

Хубави почивни  и дано по-прохладни дни!

Благодяля, Пепи! Много ни харесват запечени. Разгръщят аромат на сладко от смокини, пускат сок, сладък като мед. Правила съм шишчета от розмаринови стълба, но сега нямах подходящо клонки е просто хапнахме по някоя игличка. Вкусно е и гриловани нектарини или круши.

# 183
Ех, дами, неуморни сте, не ви плашат жегите. Flowers Hibiscus
Пици от лидълските замразени питки за закуско-обяд

Сиренки за следобедна закуска. Само една остана да ми позира.

Кюфтенца с картофи и доматен сос за вечеря

И за десерт (имаше два умиращи банана) - сладкиш с банани и круши, който влиза във фурната да хване тен. Личи, че ми е жега, нали? Joy

# 184
  • София-Младост
Торта за едно пораснало момиче, моето момиче!
https://albisrecipebook.blogspot.com/2021/08/blog-post.html

# 185
  • In transit
Прекрасна торта Ала-Бала! Да ти е живо и здраво момичето, да следва мечтите си и винаги да се гордеете с нея! Kissing Heart Hug

И едни кюфтенца в доматен сос от мен

# 186
Честита да е, Ала- Бала! Всичко най- най!
Бургер с домашни питки.

# 187
Да ти е здрава и щастлива девойката, Ала - Бала 🌸
Аз от два дни се опитвам да кача снимки, а браузърът все "забива" 🤔, та пак да пробвам. Придърпвам на Лабрекс мелбата, че да ми е по-прохладно при поредния опит
Бутчета с ориз за децата

За нас - пълнени чушки
Пъстърва на фурна за нас

За тях - пържена

Пица с кашкавалено крайче

Една преливаща порция яйца по Панагюрски

Скара - Лидълски луканкови кебапчета (не ни харесаха, днес ще стават на пица 🙃), вратна пържола

Кайсиева пита с недоузрели кайсии

Кебапчета от местен  месарски - много вкусни

Тук в Рз имахме панаир на киселото мляко, с дребната купихме подарък за ММ - красива дървена дъска...та вечерта я щракнахме напълнена - луканков лют колбас (от панаира, имаше щанд с производители в десния ъгъл-биволска пастърма...но понеже беше въз сурова, малко само за проба), домашна пастърма и турски кашкавал

БобЪ

Агнешко

Пържен Ватос

Кашкавал и топено сирене пане, пилешко шишче

Любими Лидълски факли

Царевица

Ежедневните салати и таратор не съм снимала 😉

# 188
От вчера, че снощи забравих, не за вас по принцип, а едни страшни филми гледахме и акъла ми беше не на място Satisfied

Омлет с наденички и домати

Пиле със зеленчуци

Супичка от домашен зелен боб

Нещо като мусака от домашни тиквички с доматен сос и кашкавалена заливка

# 189
  • София
Неуморими сте, момичета! 🥰 Творите чудеса и вкусотии и в жега и в мраз...

От мен мусака (даже 2) днес- с картофи (нямах картофи и оползотворих едни бланширани за пържене- никой не разбра)  и с тиквички и сини домати (за мен)

Скрит текст:

Ала- Бала, честит празник!Щастливо и късметливо да е твоето момиче!

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 16:54 от AnyHr

# 190
Ала-Бала, честит рожден ден на твоето момиче! Много късмет и да сбъдва мечтите си! Birthday
Домашна лимонада с лимони и портокал

# 191
Ала-Бала , Честит празник! Да ти е здрава, усмихната,  успешна и все така даваща поводи за радост и гордост рожденичката! Прекрасна торта!

Топчета с овесени ядки

"Рециклирани " пържоли

# 192
Тиквички и патладжани в суха пармезанова панировка:

Скрит текст:
Панировката е от равни количества бяло брашно, галета, царевичен грис и настърган пармезан, малко сол, червен пипер и чесън на прах.
Пържих на тип фритюрно пържене. Отцеждах върху решетка застлана с кухненска хартия. Много сполучливи се получиха така тиквичките и патладжаните.
Печено пиле:

Грозде за десерт:

Скрит текст:
Момичета, страхотни сте всички. Искрено ви се възхищавам, гледайки какви кулинарни чудесии творите в тия непосилни жеги.

Ала Бала, да ти е Честито момиченцето! Жива и здрава да е, много късмет и пожелавам и много успехи във всяко начинание. Весел празник! Пп Тортата е чудна!

# 193
  • Sofia
Неделен експеримент : Козуначени розички с кисело мляко

# 194
Лимонов кекс

Общи условия

Активация на акаунт